Εθνική Ελλάδος: …μισό μηδέν με αυτογκόλ

Πήραμε το δώρο από τους Σλοβάκους, ένα σπάνιο αυτογκόλ μετά από αποτυχημένο κοντρόλ του τερματοφύλακα και τώρα περιμένουμε το μεγαλύτερο από τους Λιθουανούς. Η Εθνική μας, με το σκορ σήμα κατατεθέν …μισό-μηδέν(1-0), μετά το «δώρο» του Μούχα, ο οποίος έκανε αυτογκόλ την πάσα του Σκρτελ, πήρε τη νίκη επί των Σλοβάκων. Καπάρωσε το μπαράζ και μαθηματικά, 11-15 Νοεμβρίου κι αν αποκλείσει τον αντίπαλο της θα πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Για να αποφύγουμε τα μπαράζ (πράγμα πολύ δύσκολο) η Βοσνία πρέπει να αφήσει βαθμούς την Τρίτη, κόντρα στη Λιθουανία, ενώ λογικά εμείς δεν

θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα απέναντι στο Λιχτενστάιν. Με 22 βαθμούς Ελλάδα και Βοσνία στον όμιλο, αλλά οι αντίπαλοι μας υπερτερούν στην ισοβαθμία. Την Τρίτη 15/10, η τελευταία αγωνιστική του ομίλου, για να έχουμε και την τελική κατάταξη.
Μέτρια η «γαλανόλευκη», δεν είχε ευκαιρίες, σε ένα εκνευριστικά αργό ματς. Παρά την ταυτόχρονη παρουσία Σαμαρά, Μήτρογλου, Σαλιπιγγίδη, Χριστοδουλόπουλου (Νίνης αλλαγή), η Εθνική δεν ανέβασε ρυθμό σε κανένα σημείο του αγώνα και ήταν εμφανές στο δεύτερο ημίχρονο ότι είχε επαναπαυτεί με το σκορ και η προσπάθεια της ήταν απλά να το διατηρήσει χωρίς χτυποκάρδια. Και η χρησιμοποίηση του Καραγκούνη από τον Σάντος, έδειξε την πρόθεση του να μην κυνηγήσει άλλο τέρμα, αλλά να διατηρήσει τα κεκτημένα. Ο φορμαρισμένος Σάμαρης δεν έκανε ντεμπούτο, αλλά αυτό μάλλον θα συμβεί κόντρα στο Λιχτενστάιν,

Η Σλοβακία των Βάις και Στοχ, που παίζουν στο πρωτάθλημα μας, έδειξε αρετές στην κόντρα επίθεση, προσπάθησε για κάτι καλό, προς το τέλος πίεσε, χωρίς όμως να κάνει την κλασική ευκαιρία. Καλή η παρουσία της στον όμιλο, τερματίζει 3η πίσω από τα φαβορί.

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζιόλης, Μανιάτης, Σαμαράς, Χριστοδουλόπουλος (57’ Νίνης), Σαλπιγγίδης (76’ Καραγκούνης), Μήτρογλου (89’ Φετφατζίδης).
Στον πάγκο: Σηφάκης, Καπίνο, Τζαβέλλας, Σιόβας, Κονέ, Καραγκούνης, Βύντρα, Αθανασιάδης, Σάμαρης, Ταχτσίδης.
Σλοβακία (Γιάν Κόζακ): Μούχα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Χούμποτσαν, Κούτσκα, Πεκόφσκι (63’ Γκουέντε), Σέστακ (63’ Γιακούμπκο), Στοχ, Βάις, Νέμετς (76’ Ντούρις).
Στον πάγκο: Πιάσεκ, Σβέντο, Ντουμπράβκα, Κόνα, Σαλάτα, Γιέντρισεκ, Μπάκος, Κόζατσικ.

Keywords
Τυχαία Θέματα