Με το φανάρι, σαν τον Διογένη

16:09 2/3/2016 - Πηγή: Antinews

Αγαπητέ κ. Διευθυντά


Εσείς που, όσο να 'ναι, γνωρίζετε περισσότερα σχετικά με τα παρασκήνια της εξουσίας, κάντε μου μια χάρη.

Πείτε μου παρακαλώ, μήπως εκεί, στα παρασκήνια εννοώ, πέσατε πάνω σε καμιά ενεργή και δυναμική αξιωματική αντιπολίτευση;

Μη τυχόν είδατε κάνα Κυριάκο, μην τον απαντήσατε;

Γιατί όπως από χρόνια γνωρίζετε, εμείς εντρυφούμε περισσότερο στα του προσκηνίου της εξουσίας. Δε λέω, το παρασκήνιο έχει τη γοητεία της ίντριγκας, όπως και το υποβολείο απ' όπου οι αστέρες αντλούν αυτοπεποίθηση πρωταγωνιστικής αποτελεσματικότητας.

Αλλά

εμείς κ. Διευθυντά απλοί άνθρωποι είμαστε, δεν μας πολυενδιαφέρει τι γίνεται πίσω απ' τις κουρτίνες, να γελάσουμε ή να κλάψουμε ήρθαμε. Απλοί αλλά όχι απλοϊκοί : γνωρίζουμε ότι εμείς είμαστε που χρίζουμε ως πρωταγωνιστή και των παρασκηνίων αυτόν που μας ικανοποιεί με την απόδοση του στο προσκήνιο.

Συμπαθάτε με. Φαίνεται να μπερδεύω πολιτική με θέατρο. Αλλά μάλλον δεν πέφτω έξω, συναφή αν όχι ταυτόσημα τα θεάματα. Με μια καταλυτική διαφορά. Ένας κακός θεατρικός πρωταγωνιστής συνήθως προκαλεί θυμηδία σ' ένα ευάριθμο κοινό.

Ένας κακός πολιτικός πρωταγωνιστής προκαλεί ποταμούς δακρύων σ' ένα έθνος. Περίπτωση Τσίπρα.

Η οποία, εν πολλοίς, γέννησε την "περίπτωση Κυριάκος". Καθώς οι πολίτες, ακόμα κι αν απορρίψω την εξήγηση πως αναζήτησαν έναν "αντι-Τσίπρα" η οποία προβλήθηκε αρκετά, είναι αναμφισβήτητο ότι επιζήτησαν έναν ο οποίος θα τους απαλλάξει απ' τον Τσίπρα. Και -εδώ πηγαίνουμε στα δύσκολα- σύντομα. Όχι το 2019.

Αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται διόλου πιθανό με μια εξαφανισμένη αξιωματική αντιπολίτευση. Την αναζητούμε εμείς στο προσκήνιο με το φανάρι, σαν τον Διογένη. Αλλά είναι άφαντη.

Γι' αυτό ρωτώ και ξαναρωτώ άπελπις κ. Διευθυντά, έχοντας πλέον προσομοιώσει μια άλλη, μυθική αυτή, μορφή της αρχαιότητας : Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος, έεεε ο Κυριάκος, κ. Διευθυντά; Μήπως ανησυχούμε αδίκως, ενώ αυτός κλεισμένος σε σκοτεινά παρασκήνια προετοιμάζει πυρετωδώς σαν άλλος Λόρδος Voldemort τη σαρωτική του επίθεση στον μαθητευόμενο μαγίσκο Χάρυ Πόττερ-Τσίπρα;

Μήπως πάλι βρίσκεται 20.000 λεύγες υπό τη θάλασσα, παρέα με τον Κάπταιν Νέμο, περιμένοντας να αναδυθεί την 111η ημέρα από της καταδύσεώς του στην αφάνεια, παρέα με το γιγάντιο χταπόδι να συνθλίψει τον Τσίπρα στα πλοκάμια του, έτοιμος να αναλάβει τις τύχες της Ελλάδας το Πάσχα του 2016 όπως εγγυήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2015;

Έχουμε φθάσει κ. Διευθυντά στο σημείο να λέμε, μη απέχοντας και πολύ από την πραγματικότητα, ότι ουσιαστική αντιπολίτευση κάνουν σήμερα ο Σταύρος Ψυχάρης, ο Γιώργος Παπαχρήστος, ακόμα και οι μακρύτριχες γάτες. Είναι οι μόνοι που φαίνεται ότι προκαλούν πολιτική αναστάτωση στον Τσίπρα, επαναλαμβάνω εμείς είμαστε ακόλουθοι τού θεατού που καθορίζει το αθέατο.

Ο κ. Μητσοτάκης, έχοντας τη ρητή δήλωση της κ. Μέρκελ ότι δεν μπορεί να περάσει από το Γερμανικό Κοινοβούλιο νέο πρόγραμμα για χάρη του, μπορεί να θεωρεί εύλογο το να μην επιδιώξει να αναλάβει σύντομα την εξουσία και μοιραία να είναι αυτός που θα εφαρμόσει το Μνημόνιο Τσίπρα. Με την ραγδαία πολιτική απαξίωση που αυτό συνεπάγεται.

Το αξίωμα όμως που επεδίωξε και κατέκτησε δεν συμβιβάζεται με μικρόπνοες τακτικές μικρομεσαίων επιχειρηματικών στελεχών. Αν και φοβάμαι ότι η προσωπική του κουλτούρα είναι ακριβώς κουλτούρα διαχειριστή και όχι κουλτούρα ηγέτη. Φιλοδόξησε όμως να παραλάβει τις τύχες ενός ιστορικού έθνους στα χέρια του. Κοντολογίς, να αναμετρηθεί με την Ιστορία. Ε, λοιπόν, η Ιστορία δεν ρωτάει αν είσαι έτοιμος.

Μέχρι τέλος τρέχοντος Μαρτίου η χώρα θα έχει δεχθεί άλλους 150-200.000 ανεξέλεγκτους λαθροεισβολείς, τους οποίους ο Τσίπρας έχει συμφωνήσει να κρατήσει εδώ, στεγάζοντας και τρέφοντας τους, για να μην ανατιναχτεί πολιτικά όλη η Δυτική και Μεσ-Ευρώπη, η οποία δεν έχει αρνησιπάτριδες κομμουνιστές στην εξουσία ούτε αυτοκτονικό ένστικτο για να δεχθεί εκατομμύρια αναφομοίωτους αλλοδαπούς στα εδάφη της.

Ο Τσίπρας στήνει με τη "μπίζνα" του προσφυγικού το ποθούμενο του, τη δική του διαπλοκή, τη διαχείριση των χρηματικών εισροών που θα στέλνει η ΕΕ για να κρατάμε τους λάθρο εδώ και να τους γλυτώνουν εκείνοι. Με "μπαρμπαλέκους" εργολάβους που θα φτιάχνουν τα καταλύμματα στέγασης και λοιπές σχετικές υπηρεσίες, με εξοβελισμό των Δυτικών "καπιταλιστών" τουριστών και αντικατάστασή τους στα ερημωμένα από τις ακυρώσεις ξενοδοχεία με μόνιμους, επιδοτούμενους από την ΕΕ, αφροασιάτες "τουρίστες". Οι νεαροί των οποίων, χιλιάδες μουσουλμανόπουλα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό Φίλη θα πλημμυρίσουν τα ελληνικά σχολεία δίπλα στα παιδιά μας για να "αφομοιωθούν". Ενώ αργότερα δίνοντάς τους πολιτικά δικαιώματα ο Τσίπρας θα απολαμβάνει μόνιμα την εξουσία.

Αν μείνει έστω και λίγους μήνες ακόμα ο Τσίπρας, θα γίνουμε μάρτυρες στο μεγαλύτερο πείραμα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Στον εντός συντομότατου χρονικού διαστήματος οικειοθελή αφανισμό ενός έθνους από το ιστορικό προσκήνιο. Και τον Αττίλα να ανασταίναμε ζητώντας του να μας καταστρέψει δεν θα τα κατάφερνε συντομότερα.

Συνηθίζεται στον ελληνικό δημόσιο λόγο κάτι μεγαλόσχημοι φελλοί να απευθύνονται στους πρωθυπουργούς, ωθώντας τους προς κάποια κατεύθυνση πολιτικών επιλογών, με την επίκληση της απουσίας υστεροφημίας τους. Του τύπου "κ. Πρόεδρε, αν δεν το κάνετε αυτό η Ιστορία θα είναι αυστηρή μαζί σας". Κάνοντάς τους τα μούτρα κρέας.

Η υστεροφημία αφορά μόνον όσους μπορούν να ταυτίσουν το προσωπικό με το εθνικό πεπρωμένο. Στους άχρωμους, ψοφοδεείς μεταφορικούς ιμάντες ευρωπαϊκών εντολών, αποτελεσματικότητα έχει μόνο το εκ των επιλογών τους απειλητικό ενδεχόμενο πολιτικού τους εξοβελισμού.

Ευθέως : Εάν ο Τσίπρας μείνει στην εξουσία μέχρι το 2019 ο κ. Μητσοτάκης θα μου είναι τότε άχρηστος. Και όχι μόνο για μένα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα