Με σταυρό ή σφυροδρέπανο

Οι δημοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ και οι «58» σοσιαλδημοκράτες αντιδρούν σφοδρότατα στο σταυρό στις ευρωεκλογές. Συμβολίζουν το «νέο» που θέλει να έλθει αλλά ακρίβυναν τα διόδια και το σκέπτεται. Να αποφασίζουν τα κομματικά κονκλάβια για το ποιος θα γίνει ευρωβουλευτής, όχι οι πολίτες.

Για να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης, ο σταυρός σε όσα ψηφοδέλτια το επιθυμούν

θα αντικατασταθεί από το σφυροδρέπανο.

Η φέρελπις νέα πολιτικός Άννα Διαμαντοπούλου, σχολιάζοντας την εισαγωγή του σταυρού μίλησε για «παράγκα», με το σκεπτικό ότι οι νέοι υποψήφιοι δεν θα έχουν χρόνο να γίνουν γνωστοί σε τρεις μήνες.

Ενώ στις βουλευτικές που ετοιμάζονται τετραετίες ολόκληρες πήξαμε στην ανανέωση.

Βρέθηκε η λύση και για τις αυξήσεις στα διόδια στις εθνικές οδούς. Οι δρόμοι «σφραγίζονται» από τους αγρότες και όλοι ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους μετάβασης, αποφεύγοντας έτσι τις υπερβολικές χρεώσεις.

Να στηθούν κουβούκλια ανά 10 χιλιόμετρα και να πληρώνουμε 10 λεπτά τη φορά. Γιατί εκτός από χρήμα, διαθέτουμε και απεριόριστο χρόνο.

Τελικά οι αγρότες πάλι την πάτησαν. Τους πρόλαβαν οι εργολάβοι και έκαναν πρώτοι μπλόκο στις Εθνικές οδούς.

Η λύση που προκρίθηκε στη ΝΔ να μη δώσει χρίσματα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ήδη αποδίδει καρπούς: ο καθένας κάνει ότι καταλαβαίνει.

Είτε ανακοινώνει την υποψηφιότητα του, είτε κάνει την πάπια, είτε «σφυρίζει» -δια του επικοινωνιολόγου- αδιάφορα.

Αν και μετά τους λεονταρισμούς, οι πληροφορίες λένε ότι οι «ανεξάρτητοι» υποψήφιοι θα δουν τα πράγματα υπό μία ρεαλιστικότερη σκοπιά.

Η «κάθαρση» μιας και ξεκινάει για πρώτη φορά από την αυλή του κυβερνώντος κόμματος, έχει πολλές πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα.

Και σε κάθε περίπτωση όσοι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της κρίσης, ας αφήσουν τα πατριωτικά κατά μέρος.

Ο Λοβέρδος όχι μόνο υπάρχει πολιτικά, αλλά βρήκε και την ιδανική λύση: δεν γυρίζει στο ΠΑΣΟΚ, αναμένοντας το κόμμα να γυρίσει σε αυτόν και από κοινού να αναζητήσουν τον «τρίτο πόλο». Προς το παρόν βολιδοσκοπεί τον Μπόλαρη για να έχει τουλάχιστον το …Μάρκο Πόλο.

Όσο για τον Αλέξη, την πολιτική μετενσάρκωση του Ανδρέα, στην αγωνιώδη προσπάθεια του να του μοιάσει σε όλα, βρήκε οδηγείται σε ολοένα και αυξανόμενους χαριεντισμούς με το «ασθενές φύλο»: καλά ξεμπερδέματα.

Τα περιστέρια άλλωστε, ως σύμβολα ειρήνης, ξεχέζουν τους πάντες. Δεν είναι κατσαρίδες, σύμβολα του τρόμου, που δεν ενόχλησαν ποτέ κανέναν.

Οι "οχυρωμένοι" Ελβετοί θέλουν περιορισμένη και ελεγχόμενη μετανάστευση. Μήπως να τους στείλουμε τον Σκουρλέτη, να τους πείσει ότι έχουν πάρει τον ολισθηρό δρόμο της μισαλλοδοξίας;

Υ.Γ. Επανήλθα μετά από ολιγοήμερη απουσία, καθώς έδωσα το υπόλοιπο αδείας στον επικοινωνιολόγο μου.

Μ.Ο

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα