Κι όμως, το ελληνικό φιλότιμο δεν χάθηκε

Δέκα φορτηγά με βοήθεια έστειλαν τα «Super Market Σκλαβενίτης», μια ελληνική εταιρεία που δεν έχει κανένα συμφέρον στην Κεφαλονιά, αφού δεν δραστηριοποιείται εκτός Αττικής.

OTE, Vodafone, Wind, Forthnet κ.λπ. ανακοίνωσαν η μία μετά την άλλη πάγωμα λογαριασμών ή έκτακτα ευνοϊκά

πακέτα ομιλίας για τους σεισμόπληκτους.

Μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες όπως π.χ. αυτή του Ρέστη, έστειλαν κρουαζιερόπλοια για να στεγάσουν μεγάλο αριθμό από Κεφαλλονίτες που δεν είχαν που να κοιμηθούν. Άλλες μικρές και μεγάλες αλυσίδες τροφίμων και ποτών έστειλαν τόνους απαραίτητων προϊόντων (φαγητό, γάλα, νερό) για όλο το νησί.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι δίνει 500.000 ευρώ για την ανακατασκευή τεσσάρων σεισμόπληκτων σχολείων. Το ποσό των 2 εκατ. ευρώ διαθέτουν οι δήμοι όλης της χώρας (ΚΕΔΕ) για το νησί και άλλα 10 εκατ. ευρώ έχει υποσχεθεί η περιφέρεια Αττικής.

Η Καλαμάτα, μια πόλη που καταστράφηκε από σεισμό, στέλνει τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό στους σεισμόπληκτους της Κεφαλλονιάς.

Κλιμάκιο εργαζόμενων στις συγκοινωνίες της Αττικής με ειδικότητες όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κ.λπ. πήγαν στο νησί για να παράσχουν εθελοντική εργασία.

Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ ανακοίνωσε συγκέντρωση τροφίμων κι άλλων απαραίτητων προϊόντων που θα σταλούν στους σεισμόπληκτους.

Δεκάδες άλλες επιχειρήσεις και φορείς κάνουν τα πάντα για να ανακουφίσουν τον πόνο των κατοίκων και να επαναφέρουν κατά το δυνατόν τη ζωή σε κανονικούς ρυθμούς. Όλα αυτά τα νέα είναι καλά και διώχνουν από πάνω μας τη μιζέρια της καθημερινότητας. Μέσα στη μαυρίλα των ειδήσεων, την καταχνιά των μνημονίων και την ανημπόρια μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού, καλό είναι τα φωτεινά παραδείγματα αυτού του τόπου να αναδεικνύονται.

Να ξέρει ο κόσμος όπου κι αν βρίσκεται ότι το ελληνικό φιλότιμο δεν έχει χαθεί τελείως. Ότι υπάρχουν φάροι φωτεινοί που δεν μπορεί να τους σβήσει καμιά κρίση και καμιά τρόικα. Ακόμη κι αν υπάρχουν ακόμη και σήμερα άνθρωποι που εκμεταλλεύονται ένα τόσο δραματικό γεγονός (όπως κάποιοι στην Κεφαλλονιά που κάνουν πλιάτσικο) η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι παρούσα, είναι κοντά στους Κεφαλλονίτες και δίνει το καλό παράδειγμα που πρέπει να ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Περιμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταθεί αρωγός της προσπάθειας για την ανοικοδόμηση της Κεφαλλονιάς εντάσσοντας το νησί στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης. Ήδη έχουν αργήσει πολύ. Όπως περιμένουμε κι από διάφορους μεγαλόσχημους επιχειρηματίες, που κάνουν χρυσές δουλειές ακόμη και μέσα στην κρίση, να κινητοποιηθούν και να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα. Γιατί μπορεί να χάσαμε τα εισοδήματά μας ή τη βόλεψή μας. Αλλά δεν πρέπει να χάσουμε και το φιλότιμό μας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα