Με ανελέητο σφυροκόπημα συνεχίζει ο Κυριάκος

Με τη φράση «έχετε γίνει όμηροι ο ένας του άλλου», ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε από το βήμα της βουλής το κυβερνητικό αδιέξοδο που έχει αρχίσει να γίνεται ορατό στους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Ο Πρόεδρος της ΝΔ ήταν σαφής ως προς τις προθέσεις του, στη συζήτηση επί της πρότασης που κατέθεσε το κόμμα του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο

και την υπόθεση του NOOR1, ότι «σε αυτό το μοιραίο εναγκαλισμό δεν θα προσφέρει σωσίβιο».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση γνώριζαν πως μια ενδεχόμενη υπερψήφιση της πρότασης της ΝΔ από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή και των ΑΝΕΛ, θα έθετε σε κίνδυνο την ήδη κλονισμένη κυβερνητική συνοχή. Μια συνοχή που ούτως ή άλλως δοκιμάζεται το τελευταίο διάστημα από μια σειρά αστοχίες με αποκορύφωμα την υπόθεση της τεράστιας καταστροφής στο Σαρωνικό και τους χειρισμούς του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ενέργειες, αλλά και παραλείψεις που έχουν δημιουργήσει ρήγματα και παραφωνίες στο κατά τα άλλα αρραγές μέτωπο της συγκυβέρνησης με στελέχη ακόμα και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ να κρατούν αποστάσεις από τους κυβερνητικούς χειρισμούς και να μιλούν πλέον ανοιχτά για ευθύνες.

Το συνεχές σφυροκόπημα που δέχεται η συγκυβέρνηση από την αντιπολίτευση της έχει προκαλέσει εκτός από δυσφορία και ασφυξία, αλλά και έντονα φαινόμενα εσωστρέφειας - ειδικά στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι η κυβερνητική συνοχή είναι επίπλαστη που μοναδικό στόχο έχει τις καρέκλες, είναι όμως ταυτόχρονα και αδίστακτη που υπονομεύει ακόμα και το κύρος των θεσμών και της ομαλής λειτουργίας τους για να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία. Η ΝΔ πιστεύει ότι οι ενδοκυβερνητικές ισορροπίες είναι αμφιλεγόμενες και δεν θα είναι δύσκολο να ανατραπούν, παρ’ όλο που προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι παρά τα τραγικά λάθη που συνεχίζονται, ο πρωθυπουργός επιμένει να παρέχει κάλυψη στους υπουργούς του.

Η ΝΔ εκτιμά ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο και ότι όλα αυτά τα φαινόμενα υποδηλώνουν ξεκάθαρα ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι ανίκανη να διαχειριστεί την οποιαδήποτε μικρή ή μεγαλύτερη κρίση και γι’ αυτό, θα πρέπει να φύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αν και υπογραμμίζει εκ των προτέρων ότι στους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ η έννοια της πολιτικής ευθύνης απλά δεν υπάρχει.

«Υπάρχει όμως η πραγματικότητα», όπως λένε στην Πειραιώς, και αυτή δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, ούτε να καμουφλαριστεί με πολύχρωμα αμπαλάζ. «Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουν να πιστεύουν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι οι πολίτες αυτής της χώρας είναι τόσο αφελείς που θα συνεχίσουν να μένουν απαθείς στο οτιδήποτε χαλάει τη σούπα αυτής της κυβέρνησης», έλεγε με νόημα γαλάζιο στέλεχος.

«Διπλές πλειοψηφίες όπου θα παριστάνετε εκ του ασφαλούς οι μεν τους προοδευτικούς, οι δε τους υπερπατριώτες, να τις ξεχάσετε», ήταν η αποστροφή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε μάλιστα τη νέα κοινοβουλευτική πραγματικότητα μέσα στην οποία καλούνται από δω και πέρα να επιβιώσουν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, με το μπλοκάρισμα δηλαδή από την αντιπολίτευση νομοσχεδίων στα οποία οι δύο κυβερνητικοί εταίροι κάθετα διαφωνούν. Γι’ αυτό και πρόσθεσε με νόημα: «Αφού διαλέξατε Καμμένο, θα πάτε μέχρι τέλους με τον Καμμένο».

Ο κ.Μητσοτάκης θεωρεί ως κύριο υπεύθυνο για τον κατήφορο της χώρας, τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και σκοπεύει να κορυφώσει την κριτική και τις επιθέσεις εναντίον του. Γι’ αυτό το λόγο του έθεσε τρία απλά ερωτήματα. Εάν ο κ. Καμμένος τον είχε ενημερώσει για την επαφή του με τον ισοβίτη, εάν είχε την έγκρισή του να το πράξει και εάν γνώριζε το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Δεν είναι λίγα τα γαλάζια στελέχη που εκτιμούν ότι η συμπαιγνία της συγκυβέρνησης εμφανίζει σημάδια κόπωσης και ότι ο χρόνος για αυτήν μετρά αντίστροφα, καθώς το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία εναντίον της είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί.

Περιμένουν ωστόσο να συνεχιστεί και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η τακτοποίηση ημετέρων και όπως παρατήρησε ο αρχηγός του κόμματος, το παρασύστημα που τρέφεται με κρατικό χρήμα και διορισμούς στο δημόσιο θα συνεχίσει να διακινεί όχι μόνο fake news, αλλά και ψεύτικες δημοσκοπήσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα