Μανουέλ Βαλς: Έρχονται κι άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία

Οι αρχές αποτρέπουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε καθημερινή βάση, αλλά δεν είναι δυνατόν να συλλάβουν όλους τους τρομοκράτες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς στο ραδιόφωνο Europe 1 την Κυριακή. Ο Βαλς είπε δύο επιθέσεις αποτράπηκαν μόλις την περασμένη εβδομάδα, αλλά προειδοποίησε: "Θα υπάρξουν νέες επιθέσεις, θα υπάρξουν περισσότερα αθώα θύματα".

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η γαλλική αστυνομία παρακολουθεί 15.000 άτομα που βρίσκονται στο στάδιο της ριζοσπαστικοποίησης. Οι αρχές παρακολουθούν επίσης περίπου

700 γάλλους τζιχαντιστές, οι οποίοι πιστεύεται ότι πολεμούν στη Συρία και στο Ιράκ. Η συνέντευξη ήρθε στον απόηχο της είδησης ότι η γαλλική αστυνομία συνέλαβε το Σάββατο ένα 15χρονο αγόρι, ύποπτο για σχέσεις με εξτρεμιστές ισλαμιστές. Επίσης το Σάββατο, ένας δικαστής του Παρισιού απήγγειλε κατηγορίες εναντίον μιας 29χρονης, η οποία, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές θεωρείται μέρος ενός θηλυκού κυττάρου "τρομοκρατών κομάντο" στην υπηρεσία του ISIL στο Παρίσι. Συνελήφθη όταν η αστυνομία ανακάλυψε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο γεμάτο με φιάλες αερίου, κοντά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Η Γαλλία είναι σε υψηλή επιφυλακή μετά από μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων που έπληξαν τη χώρα τον τελευταίο χρόνο.

politico.eu

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα