Με πνευμονία η Χίλαρι Κλίντον- Πώς θα επηρεάσει τον προεκλογικό της αγώνα

Η Χίλαρι Κλίντον έχει πνευμονία, ανακοίνωσε ο γιατρός της την Κυριακή, λίγες ώρες αφού η υποψήφια των Δημοκρατικών αποχώρησε ημιλιπόθυμη από μια τελετή για τον εορτασμό της 11ης Σεπτεμβρίου. Το περιστατικό είναι βέβαιο ότι θα ζητήσει περαιτέρω έλεγχο της υγείας της Κλίντον και της διαφάνειας της εκστρατεία της - αν και ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ παρέμεινε -περιέργως- σιωπηλός.

Η 68χρονη Κλίντον διαγνώστηκε την Παρασκευή με πνευμονία, και άρχισε θεραπεία με αντιβιοτικά, ενώ συνιστάται ξεκούραση και αλλαγή του προγράμματός της, είπε η Δρ Lisa Bardack. Οι υπεύθυνοι εκστρατείας

της Κλίντον αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις σχετικά με το γιατί η ανακοίνωση δεν έγινε νωρίτερα. Αλλά το επεισόδιο επηρέασε άμεσα την εκστρατεία της Κλίντον. Αργά το βράδυ της Κυριακής ένας εκπρόσωπος της εκστρατείας δήλωσε ότι ένα ταξίδι της Κλίντον στην Καλιφόρνια αναβάλλεται, όπως και κάποιες εκδηλώσεις για συγκέντρωση χρημάτων και τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Άλλα περιστατικά

Η Κλίντον υπέστη μια κρίση με δυνατό βήχα κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στο Κλίβελαντ την περασμένη εβδομάδα, για την οποία κατηγόρησε τις αλλεργίες - και …τον αντίπαλό της. "Κάθε φορά που σκέφτομαι τον Τραμπ έχω αλλεργία," αστειεύτηκε στο πλήθος. Ο Τραμπ και το επιτελείο του ισχυρίστηκαν ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Δεν υπάρχει κανένα αξιόπιστο στοιχείο που να υποστηρίζει οποιαδήποτε από αυτές τις αξιώσεις. Η γιατρός της Κλίντον έχει επανειλημμένα επιβεβαιώσει ότι η υγεία της υποψήφιας είναι κατάλληλη για το υψηλότερο αξίωμα της χώρας.

Σε συνέντευξή του στο «Fox News" τον Αύγουστο, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και υποστηρικτής του Τραμπ Ρούντι Τζουλιάνι κατηγόρησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι κρύβουν αποδείξεις για την ασθένεια της Χίλαρι. Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνιση τον περασμένο μήνα στην εκπομπή του Τζιμι Κίμελ, η Κλίντον χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του Τραμπ μια "τρελή στρατηγική". "Δεν ξέρω γιατί το λένε αυτό", είπε. "Νομίζω ότι από τη μία πλευρά, είναι μέρος μιας εκκεντρικής στρατηγικής, να λένε ακριβώς όλα αυτά τα τρελά πράγματα και ίσως κάποιοι άνθρωποι να τους πιστεύουν".

Η σιωπή του Τραμπ

Καθ 'όλη την Κυριακή ο Τραμπ και το επιτελείο του παρέμειναν σιωπηλοί για την υγεία της Κλίντον. Πηγές που εμπλέκονται στην εκστρατεία του Τραμπ είπαν ότι θέλουν να αντιμετωπίζουν με σεβασμό την υγεία της αντιπάλου του. Ένας είπε ότι της εύχεται περαστικά και ελπίζει να λάβει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα. Μια άλλη πηγή είπε ότι έχουν εντολή να σεβαστούν την κατάσταση και να μην δημοσιεύουν σχετικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος ο Τραμπ δεν έγραψε τίποτα για την υγεία Κλίντον και κατά την επίσκεψή του σε έναν πυροσβεστικό σταθμό αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την υγεία της. "Δεν ξέρω τίποτα γι 'αυτό" είπε στους δημοσιογράφους.

Το ιστορικό της υγείας

Το πιο πρόσφατο σοβαρό πρόβλημα υγείας της Κλίντον ήταν όταν υπέστη μια θρόμβωση το 2012 μετά από μια διάσειση. Το 2015 η γιατρός της ανακοίνωσε ότι το έχει ξεπεράσει πλήρως. Αλλά για προληπτικούς λόγους, η Κλίντον παραμένει σε καθημερινή θεραπεία με αντιπηκτικά, κάτι που ο σύζυγός της αποκάλυψε στο παρελθόν. Η Κλίντον κάνει θεραπεία με αντιπηκτικά Coumadin. Παίρνει επίσης Armour για υποθυρεοειδισμό, αντισταμινικά και βιταμίνη Β12.

Η Κλίντον δεν έχει γνωστές αλλεργίες στα φάρμακα και δεν καπνίζει, ενώ ασκείται κάνοντας γιόγκα, κολύμπι, περπάτημα και βάρη. Συχνά, επίσης, υποβάλλεται σε εξετάσεις. Έλαβε την πιο πρόσφατη φυσική εξέταση, στις 21 Μαρτίου, 2015, σύμφωνα με τη δήλωση. Η αρτηριακή πίεση της ήταν 100/65. Ο καρδιακός ρυθμός της ήταν 72 και το ηλεκτροκαρδιογράφημα της ήταν φυσιολογικό. Η ολική χοληστερόλη της ήταν 195, με την LDL (κακή χοληστερόλη) στο 118, και την HDL (καλή χοληστερόλη) στο 64 και τα τριγλυκερίδια στο 69. "Είναι σε άριστη φυσική κατάσταση και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να γίνει Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών" τονίζει η επιστολή της Bardack.

edition.cnn.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα