Μακάρι να είχε η πατρίδα περισσότερους Ματθαίους

Είπε μια μεγάλη αλήθεια ο Αντ. Σαμαράς στη χθεσινή ομιλία τους στους Πυροσβέστες τους οποίους επισκέφτηκε για να τιμήσει για τη δουλειά τους. Είπε: «Η πατρίδα μας μπορεί να πάει μπροστά μόνο όταν ο καθένας ή η καθεμιά πράττει το καθήκον του. Τότε θα προχωρήσουμε μπροστά και θα αφήσουμε, στο τέλος αυτής της κρίσης, που περνάμε αυτή τη στιγμή, τα δύσκολα, οριστικά πίσω μας στο παρελθόν. Υπάρχει ένα μέλλον το οποίο ανοίγει διάπλατα μπροστά μας και εσείς είστε το καλύτερο

παράδειγμα που μπορεί ένας νέος Έλληνας μία νέα Ελληνίδα να ακολουθήσει. Πραγματικά μέσα από την καρδιά μου να σας ευχαριστήσω, για μια ακόμα φορά».

Για να πάει μπροστά αυτός ο τόπος δηλαδή πρέπει όλοι μας να γίνουμε… πυροσβέστες οι οποίοι με μικρούς μισθούς και με πενιχρά μέσα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για να μην καεί ο τόπος. Όπως και οι αστυνομικοί, τα πιτσιρίκια της ΔΙΑΣ κι όχι μόνο που είναι στο δρόμο και κινδυνεύουν καθημερινά για 700 ευρώ.

Κι όμως, ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, που εργάζεται σκληρά και δεν ζει από τον πατέρα του, από τα έτοιμα ή από τα γνωστά κυκλώματα που απομυζούν το κράτος, πράττει το καθήκον του. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι αυτή την εποχή να το κάνεις;

Είπε ο κ. Σαμαράς για τον αρχιπυροσβέστη Ματθαίο Μάντζιο που έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια να σώσει μια ηλικιωμένη από φλεγόμενο διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο. «Θέλω και εγώ να αποτίσω φόρο τιμής στον αρχιπυροσβέστη Ματθαίο Μάντζιο, έναν νέο που έδωσε τη ζωή του στην προσπάθεια του να σώσει μία μητέρα που είχε εγκλωβιστεί στο διαμέρισμά της στο Παλαιό Φάληρο, ενώ είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο κτίριο. Ήταν μία πράξη που ξεπέρασε τα όρια της επαγγελματικής ευσυνειδησίας, ήταν μία πράξη μέγιστης κοινωνικής προσφοράς που πηγάζει από την αγάπη προς τον συνάνθρωπο και βεβαίως απέναντι στην πατρίδα».

Αυτούς ακριβώς χρειάζεται ο τόπος για να σωθεί. Σε όλα τα επίπεδα, σε όλα τα επαγγέλματα σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας. Μακάρι να είχε η πατρίδα μερικούς Ματθαίους και στην πολιτική. Που θα κάνουν το καθήκον τους και θα βάζουν το συμφέρον της πατρίδας πάνω από το δικό τους. Τι καλύτερα που θα ήταν η Ελλάδα; Πόσες περισσότερες «φωτιές» θα είχαν σβήσει στην οικονομία; Πόσο καλύτερη θα ήταν η χώρα σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Δεν χρειάζεται πολλά και πολλούς αυτός ο τόπος για να σηκωθεί ψηλά. Κάποιοι από εμάς να κάνουμε το καθήκον με αυταπάρνηση και θα βγει από το βούρκο; Ή μήπως ζητάμε πολλά;

Είπε τέλος ο πρωθυπουργός στους πυροσβέστες: «Καταβάλατε μία προσπάθεια τεράστια με ελλείψεις σε εναέρια μέσα, με ελλείψεις προσωπικού και το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς τις δύσκολες, τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρείτε», είπε ο κ. Σαμαράς.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο μέλλον του Π.Σ. και υπογράμμισε:

«Η κοινωνία μας χρειάζεται καλύτερη πυροσβεστική και πυροσβέστες και τους έχει. Τις έχει αυτές τις δυνάμεις και σήμερα δια του πρωθυπουργού, δεν έχει σημασία ποιος είναι, θέλει έμπρακτα να αναγνωρίσει το έργο σας. Παρά την ασφυκτική δημοσιονομική συγκυρία θέλουμε να προσφέρουμε με ότι μέσο μπορούμε και να συμβάλλουμε στον εκσυγχρονισμό του Σώματος. Η πολιτεία θα το δείτε στην πράξη θα κάνει κάθε δυνατό για να ικανοποιήσει στο μισθολογικό πρόβλημα στα σώματα ασφαλείας.

» Προς αυτή την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού έχουμε δρομολογήσει διαδικασίες για την προμήθεια 372 πυροσβεστικών οχημάτων, που θα ενταχθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα, είναι στο τελικό στάδιο η διαδικασία εκσυγχρονισμού του υπάρχοντος εξοπλισμού και έχει ξεκινήσει άλλη διαδικασία έτσι ώστε την επόμενη αντιπυρική περίοδο νέα εναέρια μέσα να συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

» Την ίδια στιγμή 500 δόκιμοι πυροσβέστες ενίσχυσαν το έμψυχο δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος. Πρόκειται για νέους ανθρώπους με μεγάλη διάθεση για προσφορά στην Ελλάδα και το κοινωνικό μας σύνολο. Επομένως με εφόδια τη δημιουργία εκπαιδευμένων στελεχών και τον εκσυγχρονισμό του υλικοτεχνικού εκσυγχρονισμού διαμορφώνονται οι συνθήκες για ένα νέο Πυροσβεστικό Σώμα εννοώ την Πυροσβεστική Υπηρεσία της επόμενης 10ετίας και αυτό μαζί με την οργανωμένη, συντονισμένη πλέον σύμπραξη των εκατοντάδων εθελοντών τους οποίους επίσης θέλω να ευχαριστήσω».

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός υπογράμμισε:

«Η πατρίδα μας μπορεί να πάει μπροστά μόνο όταν ο καθένας ή η καθεμιά πράττει το καθήκον του. Τότε θα προχωρήσουμε μπροστά και θα αφήσουμε, στο τέλος αυτής της κρίσης, που περνάμε αυτή τη στιγμή, τα δύσκολα, οριστικά πίσω μας στο παρελθόν. Υπάρχει ένα μέλλον το οποίο ανοίγει διάπλατα μπροστά μας και εσείς είστε το καλύτερο παράδειγμα που μπορεί ένας νέος Έλληνας μία νέα Ελληνίδα να ακολουθήσει. Πραγματικά μέσα από την καρδιά μου να σας ευχαριστήσω, για μια ακόμα φορά».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα