Λύση στα αιτήματα των αγροτών προωθεί η Κυβέρνηση

20:29 6/2/2013 - Πηγή: Antinews

«Δώρα» στους αγρότες προκειμένου να μην προχωρήσουν σε μπλόκα που θα διαλύσουν τη χώρα, αποφάσισε η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. Όπως δήλωσε τόσο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Τσαυταρής όσο και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Χαρακόπουλος, τα περισσότερα αιτήματα των αγροτών μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα ικανοποιηθούν. Στις δηλώσεις έγινε σαφές πως κανείς αγρότης δεν θα χάσει τη γη του, κάτι που παραπέμπει στα κόκκινα δάνεια των αγροτών, ενώ φαίνεται πως υπάρχει λύση

και για το φθηνό νυχτερινό αγροτικό ρεύμα που ζητούν οι αγρότες.

Σχετικά με την επιστροφή του ΦΠΑ φαίνεται πως από τα 130 εκατομμύρια ευρώ που ήταν προγραμματισμένα να δοθούν, ίσως υπάρξει μία αύξηση σε αυτά της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ, φτάνοντας το συνολικό ποσό περίπου στα 160 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, κάποιοι αγρότες θα πάρουν περισσότερα χρήματα καθώς έγινε ξεκαθάρισμα και διαπιστώθηκε παρανομίες από άλλους.

Απόφαση πάρθηκε και στο αίτημα των αγροτών για φθηνότερο ρεύμα, καθώς αποφασίστηκε να ενταχθούν στο νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ από την 1η Ιουλίου, σε τιμή που θα καθορίσει η ΔΕΗ, ενώ σε θετική τροχιά βρίσκεται και το θέμα της επιστροφής του ΦΠΑ, με το νέο ποσοστό να κυμαίνεται ανάμεσα στα επίπεδα προ Μνημονίου (11%) και μετά Μνημονίου (6%).

Παράλληλα, φαίνεται πως υπάρχει απόφαση και για τα κόκκινα δάνεια των αγροτών, καθώς με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης και της πρώην Αγροτικής Τράπεζας θα παγώσουν οι πλειστηριασμοί αγροτεμαχίων. Ανεπίλυτα παραμένουν ωστόσο, τα θέματα του ΦΑΠ στα αγροτεμάχια και του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα