Λοβέρδος: «Απόσυρση ή καταψήφιση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ»

«Βέτο» στις αλλαγές στο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέβαλε σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος, καλώντας τους βουλευτές, αν δεν αποσυρθεί το σχετικό νομοσχέδιο, να το καταψηφίσουν.

Σε εισήγησή του που διανεμήθηκε στις θυρίδες των βουλευτών πριν από την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο κ. Λοβέρδος χαρακτηρίζει

«τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης αντιμεταρρυθμιστική» και σημειώνει πως «στέλνει λανθασμένο και επιζήμιο μήνυμα για την Ελλάδα, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης».

Όπως επισημαίνει, «δύο είναι οι λόγοι για τους οποίους η αντιεκπαιδευτική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης πρέπει να αποσυρθεί και αν αυτό δεν γίνει, να καταψηφιστεί από τη Βουλή: η διάρρηξη κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμοποίησης, μέσω του τρόπου άσκησης της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας και ο απολύτως λανθασμένος χαρακτήρας ρυθμίσεων του σχεδίου νόμου».

Κάνει επίσης λόγο για «τριμελές διευθυντήριο» που έχει αντικαταστήσει την κυβέρνηση, για να επισημάνει ότι το νομοσχέδιο δεν πέρασε καν από υπουργικό συμβούλιο. «Για τους πολιτικούς, μόνος δρόμος είναι ο παρασιτισμός! Ιδού το δίδαγμα της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας», συμπληρώνει ο πρώην υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα