Λήξη της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Παρίσι - Τουλάχιστον τρεις νεκροί, ανάμεσά τους και η Diesel (video)

Επτά ώρες μετά την έναρξή της, η μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση τερματίσθηκε στην πόλη του Σεν Ντενί , βόρεια του Παρισιού, σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον δύο άνθρωποι και ένας αστυνομικός σκύλος, το 7χρονο θηλυκό λυκόσκυλο που ονομαζόταν Diesel και έπεσε νεκρό από πυρά στο εσωτερικό του κτιρίου όπου πραγματοποιήθηκε η έφοδος.

Η

ευρεία επιχείρηση ξεκίνησε από τα ξημερώματα από επίλεκτες δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας στο Σαν Ντενί, με ανταλλαγή πυρών με ταμπουρωμένους σε διαμέρισμα υπόπτους για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι. Στόχος της μεγάλης επιχείρησης, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι, ο Αμπντεκχαμίντ Αμπααούντ.

Η γενική εισαγγελία ανακοίνωσε πέντε, συνολικά, συλλήψεις και επιβεβαίωσε τον θάνατο της γυναίκας που ανατινάχθηκε στο εσωτερικό του διαμερίσματος-στόχου της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο προάστιο του Παρισιού.

Οι ταυτότητες των συλληφθέντων δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο, σύμφωνα με δικαστική πηγή, ο Αμπααούντ δεν βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων..

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι νεκροί της επιχείρησης είναι δύο και πρόκειται για τρομοκράτες που είχαν ταμπουρωθεί μέσα στο διαμέρισμα - το ένα θύμα είναι γυναίκα που ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη.

Πληροφορίες που επικαλείται η Monde αλλά δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι σκοτώθηκε και τρίτος τρομοκράτης που είχε ταμπουρωθεί στο διαμέρισμα. Δημοσιεύματα κάνουν επίσης λόγο και για ένα νεκρό περαστικό. Ωστόσο αστυνομική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα Le Figaro ότι κανένας πολίτης δεν έχει σκοτωθεί κατά την επιχείρηση στο Σεν Ντενί. Μία περαστική τραυματίσθηκε κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Σεν Ντενί, αλλά δεν σκοτώθηκε, δήλωσε αστυνομική πηγή, σύμφωνα με δημοσιογράφο του L' Express.

Κατά την επιχείρηση αυτή της αντιτρομοκρατικής που έχει ως κύριο στόχο τη σύλληψη του υπόπτου που πιστεύεται ότι είναι ο εγκέφαλος των αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής στο Παρίσι, του Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, τραυματίστηκαν επίσης αστυνομικοί, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Ο Αμπααούντ, ο οποίος πίστευαν αρχικά ότι διοργάνωσε τις επιθέσεις από τη Συρία, θεωρούν τώρα ότι βρίσκεται μεταξύ της ομάδας των ανθρώπων που οχυρώθηκαν στο διαμέρισμα το οποίο έχει περικυκλώσει η αστυνομία στο Σεν Ντενί, το προάστιο αυτό που βρίσκεται κοντά στο Σταντ ντε Φρανς, μια από τις περιοχές στις οποίες έγιναν οι επιθέσεις της Παρασκευής, δήλωσε παράλληλα δικαστική πηγή.

Ωστόσο προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν ο 28χρονος αυτός ύποπτος, που είναι ενεργό μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, βρίσκεται ακόμη μέσα στο διαμέρισμα που αποτελεί τον στόχο της εφόδου της αντιτρομοκρατικής και στο οποίο πιστεύεται ότι έχουν οχυρωθεί δύο ως τέσσερις ύποπτοι.

"Η επιχείρηση της αστυνομίας εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν έχει τελειώσει", δήλωσε παράλληλα το τοπικό μέλος του κοινοβουλίου, ο Ματιέ Ανοτέν, στον γαλλικό ραδιοσταθμό France Inter. "Όλοι πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους. Εξακολουθούν να βρίσκονται ένοπλοι οχυρωμένοι μέσα στο διαμέρισμα", πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι σήμερα δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στο κέντρο του Σεν Ντενί, όπου διεξάγεται από την αυγή η μεγάλη αυτή επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής.

Ζητήθηκε "από τον πληθυσμό να αποφεύγει πάση θυσία την ζώνη του κέντρου της πόλης", σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Επίσης έχει διακοπεί η λειτουργία του μετρό, των λεωφορείων και του τραμ που εξυπηρετεί το Σεν Ντενί λόγω της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής που βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την διοίκηση των μέσων μεταφοράς RATP..

Το BFMTV πρόσθεσε ότι ορισμένοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε παράλληλα ότι από πριν από την αυγή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας που γίνεται στο πλαίσιο της έρευνας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής, ενώ την ίδια ώρα πηγή της γαλλικής αστυνομίας δήλωσε στο Ρόιτερς ότι η επιχείρηση αυτή συνδέεται με το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι γαλλικές αρχές για τη σύλληψη καταζητούμενων για τις επιθέσεις της Παρασκευής που διαφεύγουν.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λήξη, Παρίσι - Τουλάχιστον, Diesel,lixi, parisi - toulachiston, Diesel