Λεβέντηδες και καραμπουζουκλήδες...

15:33 3/1/2016 - Πηγή: Antinews

«Ορισμένα ζώα δεν μας πιστεύουν. Θα έρθει κάποτε η ώρα που θα μας πιστέψουν και τα ζώα. Να βγάλετε το σκασμό».

Είναι ένα μόνο μικρό μέρος από το ρεπερτόριο του… Αγίου Βασιλείου της σύγχρονης πολιτικής σκηνής. Του Λεβέντη, όνομα και πράμα που βλέπει να δικαιώνονται οι αγώνες του στην Ελλάδα του Τσίπρα. Τριάντα χρόνια περίμενε

να ευτελιστεί πλήρως το πολιτικό σύστημα και αυτός να γίνει ο «μπαλαντέρ», ο ρυθμιστής των εξελίξεων. Τα… ζώα τον πιστεύουν, τον ανεβάζουν στα ουράνια, τον έχουν μετατρέψει σε κεντρικό παίκτη της πολιτικής σκηνής. Μέχρι και διάλογο με τον μπάρμπα Αλέκο κάνει για να μπει στην κυβέρνηση. Μέχρι και ολόκληρος πρωθυπουργός ασχολείται μαζί του και αυτός του απαντά αναλόγως. «Είναι Πασοκτζής ο Τσίπρας», λέει ο Λεβέντης μ’ εκείνο το μισοκακόμοιρο αλλά και ταυτόχρονα πονηρό υφάκι του. «Ο Καραμανλής κρύβεται πίσω από το σχέδιο να βγει ο Μεϊμαράκης και να γίνει κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού», είπε προ ημερών, πάλι μ’ εκείνο το κακόμοιρο ύφος του. Μ’ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια για τον επί τριάντα χρόνια τηλεοπτικό πολιτικό κονφερανσιέ. Ο Λεβέντης αποδομεί τους αντιπάλους του, λέει αυτά που όλοι μας πιστεύουμε κρυφά και ταυτόχρονα εμφανίζεται αυτός να είναι η φωνή της λογικής. Τα... ζώα τον πιστεύουν πλέον και βγάζουν τον σκασμό. Ο Λεβέντης νίκησε στο γήρας του, όλοι κάθονται σούζα να τον ακούσουν.

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας; Πολλά. Ο Αλέξης Τσίπρας βάλθηκε να καταστήσει πρωταγωνιστές των εξελίξεων και ρυθμιστές του μέλλοντος αυτής της χώρας, όλους τους ανύπαρκτους. Όλους αυτούς που κάνουν τα πάντα για λίγες στιγμές εφήμερης δόξας, για μια θεσούλα ή μια σταλιά εξουσίας. Για έναν εξάστηλο τίτλο σε κυριακάτικη εφημερίδα ή πρώτο θέμα στα μεγάλα sites.

Κάπως έτσι την περασμένη χρονιά ένας πολιτικός κονφερανσιέ με μεγάλο ρεπερτόριο, ο Πάνος Καμμένος, έγινε ρυθμιστής των εξελίξεων. Οδήγησε το τρενάκι του Αλέξη, τον βοήθησε να γράψει όταν έσπασε το αριστερό του χέρι. Τη φετινή χρονιά ο επόμενος ρυθμιστής θα μπορούσε να είναι ο Λεβέντης. Γιατί όχι; Δεν μας αξίζει κάποιος τέτοιος; Έχουμε τώρα καλύτερους υπουργούς; Έχουμε μήπως καλύτερο πρωθυπουργό; Λεβέντης λοιπόν και καραμπουζουκλής για να επιβεβαιώσουμε το ρηθέν του Κλεμανσώ ότι «στην πολιτική, διαδέχεται κανείς ηλίθιους και αντικαθίσταται από ανίκανους».

Μια πρόταση λοιπόν: Γιατί το 2016 δεν κάνουμε τον Λεβέντη πρωθυπουργό σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας; Εδώ τώρα μας κυβερνά ο Αλέξης με τον Πάνο; Τι χειρότερο θα μπορούσε να κάνει ο άλλοτε πρωταγωνιστής των τηλεσκουπιδιών και νυν ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα