Θα βάλει ο Τσίπρας γραβάτα το 2016;

06:26 3/1/2016 - Πηγή: Antinews

Θα βάλει ο Τσίπρας γραβάτα το 2016; Δηλαδή θα βγει η χώρα από την κρίση και θα διευθετηθεί το χρέος, όπως έχει υποσχεθεί; Είναι το ερώτημα που πλανάται πάνω από την Ελλάδα μετά από το χιούμορ που έκανε ο κολλητός του φίλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Αλέξης, γενναιόδωρος γαρ του πέταξε ότι μετά από μια πενταετία η Ελλάδα

θα είναι εκτός κρίσης αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Παυλόπουλος θα είναι στην Ηρώδου Αττικού, ίσως και με μια δεύτερη θητεία.

Επειδή από προβλέψεις ο Τσίπρας είναι άστα να πάνε, δηλαδή 100 νούμερα στο τζόκερ να παίξει θα βγει το 101, εμείς κάνουμε την πρόβλεψη ότι ναι θα φορέσει γραβάτα αλλά θα είναι για να πάει στην… κηδεία της κυβέρνησής τους. Ο δε… Συριζαίος Παυλόπουλος, μια πενταετία και πολύ του είναι. Δεν είναι δα και ο πιο πετυχημένος Πρόεδρος, το αντίθετο θα λέγαμε.

Εν πάση περιπτώσει, αυτό που βλέπουμε, με βάση τα όσα δηλώνει ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, είναι ότι στήνεται ακόμη ένα… καλοκαιρινό σκηνικό. Σύγκρουση με τους δανειστές για τα μάτια του κόσμου και στο τέλος… στα τέσσερα. Αλλά «αγωνιστήκαμε» θα λέει ο Αλέξης και ο Πάνος. Στο ίδιο έργο θεατές, όμως, φαίνεται ότι ξαναπαίζουν με την τύχη της χώρας, με τις τράπεζες και τις καταθέσεις των πολιτών, με την οικονομία και την ανάπτυξη, με τις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν.

«Θα τηρήσουμε κατά γράμμα τη συμφωνία, χωρίς όμως να δεχθούμε αδικίες» τονίζει χαρακτηριστικά ο Τσίπρας σε συνέντευξή του, που τιτλοφορείται «Δεν θα υποκύψουμε σε παράλογες απαιτήσεις».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει το 2016 χρονιά της επιστροφής μετά από 6 χρόνια κρίσης, εκφράζοντας την πεποίθηση πως ανοίγει μια καινούρια σελίδα για τον τόπο και ότι βρίσκεται πλέον πιο κοντά ο στόχος να απελευθερωθεί η Ελλάδα από τη θηλιά της εποπτείας. Η Ελλάδα το 2016 βγαίνει από την κρίση και ανακάμπτει, και θα πετύχει όχι μόνο την έξοδο από την επιτροπεία των δανειστών αλλά και μεγάλες θεσμικές τομές που μέχρι τώρα κανείς δεν τόλμησε, υπογραμμίζει.

Αναφερόμενος στα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης, τα χαρακτηρίζει «όνειρα θερινής νυκτός», διαβεβαιώνοντας ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι απολύτως συμπαγής και ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Σημειώνει ότι τα σενάρια αυτά προωθούνται από το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα και τονίζει πως θα διαψευστούν.

Μάλιστα, εκτιμά ότι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό θα ξεπεράσουν την κυβερνητική πλειοψηφία των 153. «Η ψήφιση του ασφαλιστικού αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις επόμενες γενιές, που δικαιούνται κοινωνική προστασία. Γι' αυτό και πιστεύω ότι τελικά ο αριθμός των βουλευτών που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο μέλλον θα είναι μεγαλύτερος των 153» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Λέει επίσης ότι διασκεδάζει με τα όσα ακούγονται για συνεργασία με τον Λεβέντη ή για οικουμενική. Επομένως, τι λέει ο κ. Τσίπρας; Ότι τη συμφωνία θα την τηρήσουν με τους ξένους, αλλά δεν θα υποκύψουν κιόλας ενώ τα μέτρα που θα φέρουν στη Βουλή θα τα ψηφίσουν πάνω από 153.

Ερώτημα 1: Αν δε δεχθούν οι δανειστές τις προτάσεις της κυβέρνησης τι θα γίνει; Θα πέσει η κυβέρνηση; Θα καταρρεύσει η οικονομία; Θα έχουμε grexit και νέο κλείσιμο τραπεζών; Τι εννοεί ο ποιητής όταν λέει δεν θα δεχθούμε παράλογες απαιτήσεις; Ποιες είναι αυτές; Τι ζητούν οι δανειστές; Μήπως ζητούν μέτρα γιατί ο προϋπολογισμός δε βγαίνει, το πρόγραμμα της κυβέρνησης έχει καταρρεύσει και η υπόσχεση για έξοδο από την κρίση του Τσίπρα είναι μια ακόμη φούσκα; Πώς θα φορέσει γραβάτα ο Αλέξης όταν ήδη μας ζητούν κι άλλα μέτρα για το 2016-2018 ενώ δεν δέχονται και τις προτάσεις για το ασφαλιστικό; Είναι έτοιμη η κυβέρνηση, έχει plan B σε περίπτωση που έχουμε ξανά το ίδιο δράμα του καλοκαιριού;

Ερώτημα 2: Πρόβλεψη κάνει ο Τσίπρας όταν λέει ότι θα ψηφίσουν πάνω από 153; Ποιοι θα είναι αυτοί άραγε; Αν από τη μια διασκεδάζει τον Λεβέντη και απορρίπτει συνεργασίες και οικουμενικές τι άλλο έχει ετοιμάσει; Μήπως εννοεί αποστάτες από τη ΝΔ; Μήπως έχει συμφωνήσει με κάποιους Νεοδημοκράτες για ψήφιση του ασφαλιστικού, επομένως βγάζουν από τη δύσκολη στιγμή τον Τσίπρα; Μήπως κάποιοι βουλευτές, συγκεκριμένης τοποθέτησης εντός της ΝΔ ετοιμάζονται να γίνουν οι μεγάλοι χορηγοί του ΣΥΡΙΖΑ; Θα έλθει η μεγάλη προδοσία ακόμη και τώρα που ο κόσμος περιμένει ότι το 2016 το σύμφωνο συμβίωσης Αλέξη – Πάνου θα σπάσει;

Ας προσέξουν μερικοί και ο Τσίπρας μαζί. Είτε σκέφτονται να βάλουν τη χώρα σε νέα περιπέτεια είτε ετοιμάζουν «αριστερά πραξικοπήματα». Αν το κάνουν αυτό… θα χυθεί αίμα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα