Κυβερνητικός αξιωματούχος διαψεύδει τον ίδιον τον πρωθυπουργό

Θυμάστε όλοι την συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός στο Reuters, εκεί που φωτογραφήθηκε σαν... αστέρας του κινηματογράφου. Εκεί λοιπόν είπε πολλά και για την οικονομία. Ερωτώμενος για την πορεία της και αν υπάρχουν περιθώρια να βγούμε από την ύφεση ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι τα έσοδα της κυβέρνησης και οι εισροές από τον τουρισμό είναι ισχυρά και ότι η Ελλάδα μπορεί να καταγράψει ανάπτυξη

της τάξης του 0,2% έως 0,4% φέτος, πολύ παραπάνω από την πρόβλεψη της Eurostat, που προέβλεψε συρρίκνωση κατά 0,3%.

Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να εκπληρώσει ή να ξεπεράσει την πρόβλεψη της Eurostat για ανάπτυξη 2,7% για το 2017, σημείωσε ότι, έως τώρα, έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις για το 2016 και ότι περιμένει «το ίδιο» για το 2017. Ωστόσο, είπε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τα μηνύματα που έχουν σταλεί στις χρηματοπιστωτικές αγορές και εάν θα υπάρξει επιστροφή ξένων επενδύσεων ή όχι.

Προσέξτε. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός προβλέπει ότι φέτος μπορεί να έχουμε ανάπτυξη 0,2% έως 0,4% και να διαψεύσει η Ελλάδα τις Κασσάνδρες.

Σήμερα λοιπόν, στο ίδιο πρακτορείο, το Reuters, ανώτατος αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών, προφανώς κάποιος υπουργός, δίνει στοιχεία για το προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί τη Δευτέρα. Και λέει μεταξύ άλλων: «Ανάπτυξη 2,7% θα προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017, το οποίο κατατίθεται την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή.

Επίσης, συρρίκνωση της οικονομίας 0,3% φέτος προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού».

Είναι φοβερό. Κυβερνητικός αξιωματούχος διαψεύδει τον ίδιον τον πρωθυπουργό. Αλλά διαψεύδει και όλο το success story που στήνουν για να μας πουν πόσο καλά πάει η οικονομία. Αποφασίστε κ. Τσίπρα. Θα έχουμε ύφεση ή θα έχουμε ανάπτυξη; Έλεος με το ψέμα και την κοροϊδία.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα