Κυριάκο τσάκισε τους «μπατιροεκδότες» του Μαξίμου

Τα όσα συμβαίνουν στο χώρο των μέσων ενημέρωσης δεν έχουν προηγούμενο, ίσως και στην παγκόσμια ιστορία. Χρεοκοπημένοι εκδότες να σουλατσάρουν στα νησιά του Αιγαίου με τα κότερά τους, την ίδια στιγμή που έχουν αφήσει στο δρόμο δεκάδες οικογένειες. Επιχειρηματίες λαμόγια που πήραν εκατοντάδες εκατομμύρια και τα έβγαλαν στο εξωτερικό, ενώ χρωστούν σε όλο τον κόσμο αυτοί συνεχίζουν τη ζωή τους χωρίς να έχει αλλάξει κάτι.

Άλλοι νεόκοποι εκδότες χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα με απίστευτη κυνικότητα και ντροπιαστική πολλές φορές προκλητικότητα απέναντι σε ανθρώπους που έδωσαν την ψυχή τους για να

κρατήσουν με αξιοπρέπεια τα μαγαζιά ανοικτά. Και τέλος, φαμίλιες τύπου… Κόζα Νόστρα συνεχίζουν να παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς και να αναλαμβάνουν έργα του δημοσίου και δάνεια από τις κεφαλαιοποιημένες από εμάς τράπεζες, την ίδια στιγμή που έχουν φεσώσει με εκατομμύρια τον ελληνικό λαό.

Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Είναι η υπέρτατη μάχη αυτή που πρέπει να δώσει η ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους πρώτους που πρέπει να βάλει φυλακή είναι τους ξεφτιλισμένους εκδότες και μιντιάρχες που κορόιδεψαν τον κόσμο, που έκαναν περιουσίες, που χρεοκόπησαν τις εταιρείες τους αλλά αυτοί ζουν πλουσιοπάροχα, περισσότερο κι από πριν.

Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους για να ξέρουν εκεί στην Πειραιώς με τι φίδια θα τα βάλουν και πως αν θέλουν να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στη χώρα το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι η εκδοτική - δημοσιογραφική κάθαρση, το συντομότερο δυνατό.

Μαθαίνουμε για παράδειγμα ότι τέσσερις κορυφαίοι κατασκευαστικοί όμιλοι σε συνεργασία με ξένες εταιρείες θα διεκδικήσουν τη γραμμή 4 του μετρό, ένα έργο δισεκατομμυρίων ευρώ. Είναι οι γνωστές σε όλους μας τεχνικές εταιρείες οι οποίες πρόσφατα κλήθηκαν να πληρώσουν πάνω από 80 εκατ. ευρώ σε πρόστιμα γιατί είχε συγκροτηθεί καρτέλ στο χώρο. Και είναι οι εταιρείες οι οποίες στήριζαν μέχρι πρότινος εκδοτικά συγκροτήματα, ο Μπόμπολας τον Πήγασο, ο Περιστέρης τον ΔΟΛ κ.λπ.

Κατ’ αρχάς πώς επιτρέπουν π.χ. στην οικογένεια Μπόμπολα να παίρνει μέρος σε τέτοιους διαγωνισμούς όταν χρεοκόπησε τον Πήγασο, φέσωσε με 160 εκατ. ευρώ τις τράπεζες κι έχει πετάξει στο δρόμο 500 οικογένειες; Πώς αφήνουν τον αδελφό και τον πατέρα του Φώτη Μπόμπολα να διεκδικούν νέες χρηματοδοτήσεις όταν ο τελευταίος ζει πλουσιοπάροχα την ώρα που κατέθεσε αίτηση πτώχευσης; Δεν είναι τεράστια ξεφτίλα και δεν αποδεικνύεται ότι κάποιοι καλύπτουν αυτήν την… Αγία Οικογένεια;

Μαθαίνουμε, όμως, κι άλλα. Όπως ξέρουμε το Έθνος και την Ημερησία τα αγόρασε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης. Πώς γίνεται η επόμενη ημέρα των εφημερίδων αυτών να σχεδιάζεται από τους ίδιους αποτυχημένους γενικούς διευθυντές και διευθυντές; Πώς γίνεται να έχει τεράστια χρέη ο Πήγασος και ο Μπόμπολας να είναι μπροστά στο νέο εγχείρημα του Σαββίδη, έστω και ατύπως; Μαθαίνουμε ότι γενικός διευθυντής στις μπίζνες του Ρωσοπόντιου επιχειρηματία θα είναι πρώην διευθυντής μεγάλης εφημερίδας της Θεσσαλονίκης με… αριστερές προδιαγραφές. ΚΙ αυτός αφήνει τους ίδιους χρεοκοπημένους εκδότες να κάνουν κουμάντο;

Να στήνουν ξανά τις επιχειρήσεις σα να μη συνέβη τίποτε;

Είναι ή όχι δόλια η πτώχευση του Πήγασου; Μαθαίνουμε ότι οι εργαζόμενοι σπεύδουν να κάνουν κινήσεις να μπλοκάρουν την αίτηση πτώχευσης του Μπόμπολα. Οι τράπεζες που χάνουν δεκάδες εκατομμύρια τι κάνουν; Γιατί δεν ζητούν ακόμη και… βραχιολάκια για τον «μπατιροεκδότη» που έχει δεκάδες εκατομμύρια στο εξωτερικό;

Την ίδια ώρα οι χρεοκοπημένοι εκδότες σουλατσάρουν στα ελληνικά πέλαγα με τις σκαφάρες τους. Άραγε ο Μπόμπολας που θα πούλαγε το αγαπημένο του σκάφος τι έκανε; Το πούλησε για να πληρώσει τους εργαζόμενους; Να κάνουμε έρανο για να τον βοηθήσουμε να ζήσει; Πώς θα πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ για το μέγαρο στο Ψυχικό;

Όσο για τους νεόκοπους εκδότες και καναλάρχες τι να πούμε; Ο εργασιακός μεσαίωνας που ετοιμάζουν είναι η απόδειξη του ότι έρχεται μεγάλη σφαγή στα μίντια με την κυβέρνηση να τρίβει τα χέρια γιατί βλέπει ότι τα ΜΜΕ καταρρέουν ή δημιουργούνται νέα που παίρνουν απευθείας από το Μαξίμου γραμμή.

Πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο που πρέπει ο Κυριάκος να το δει με προσοχή. Έχουμε να κάνουμε με εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, με άτολμους τραπεζίτες που παίρνουν εντολές από την κυβέρνηση, με φοβισμένους δικαστές που καθυστερούν τις διαδικασίες για να πάει κάποιος φυλακή, εκεί που του αξίζει.

Γι’ αυτό η συμβουλή μας στον Μητσοτάκη είναι μία. Αν θέλει να κυβερνήσει με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνει καλό στη χώρα το πρώτο που θα πρέπει να κάνει είναι να κλείσει στη φυλακή όσους έχουν κάνει απίστευτα εγκλήματα και προκαλούν με τρόπο που δεν έχουμε ξαναδεί. Αν τους κλείσει στη φυλακή τότε θα στείλει μηνύματα εκεί που πρέπει και θα ξεφορτωθεί και τα λαμόγια που θα θελήσουν να τον ρίξουν προς όφελος του Τσίπρα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα