Κροκοδείλια δάκρυα για την παιδεία

Πραγματικά θα τρελαθούμε με τους πολιτικούς μας. Έγινε χθες ολόκληρη φασαρία για την Παιδεία, ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει η Ελλάδα, και τσακώθηκαν οι αρχηγοί σαν… γάιδαροι σε ξένο αχυρώνα.

Διότι πραγματικά. Τι σχέση μπορεί να έχει ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης με το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα; Πολύ περισσότερη έχει ένα λαϊκό παιδί όπως ο Κουτσούμπας ή ο Θεοδωράκης παρά οι δυο πρώτοι αλλά και ο Καμμένος

με τη Φώφη. Πορφυρογέννητοι, με τα λεφτά του μπαμπά και με τις πλάτες τους υποτίθεται ότι σπούδασαν κάτι αλλά χωρίς να έχουν ιδέα πώς ζουν χιλιάδες παιδιά στα ελληνικά σχολεία.

Και μη βιαστείτε να πείτε ότι αδικούμε τον Τσίπρα. Σιγά. Στα βόρεια προάστια μεγάλωσε, λεφτά είχε ο πατέρας του, τίποτε δεν του έλειψε απλά ο πρωθυπουργός ακολούθησε το δρόμο της Αριστεράς. Δηλαδή καταλήψεις, κουτσά στραβά στο Πανεπιστήμιο και κάποια στιγμή κι ένα πτυχίο. Αισθάνθηκε την ανάγκη να μας πει ότι είναι περήφανος που πήρε μέρος στις μαθητικές καταλήψεις γιατί λέει ότι αυτές καθόρισαν την ιστορία του τόπου. Αν εννοεί ότι εκείνες οι καταλήψεις ήταν η μήτρα που γεννήθηκαν οι μπαχαλάκηδες, οι βάνδαλοι, κάποιοι τρομοκράτες και πολλοί «απαλλοτριωτές» τραπεζών τότε πράγματι έχει δίκιο.

Κι αν εννοεί ότι από τα σχολεία που ο ίδιος και οι φίλοι του διέλυαν βγήκε η γενιά του 2008 που διέλυσε τη χώρα στο όνομα της επανάστασης, τότε κι εμείς μαζί με τον Τσίπρα. Είναι, όμως, ντροπή ένας πρωθυπουργός μιας υποτίθεται σοβαρής χώρας να θεωρεί ότι είναι παράδειγμα προς μίμηση να καταλαμβάνεις τα σχολεία και να τα μετατρέπεις σε στέκια αναρχικών κι όχι να συμβάλεις στο να γίνουν κύτταρα πολιτισμού, μόρφωσης, ψυχικής ανάτασης.

Βεβαίως τα παιδιά του Τσίπρα δεν θα δουν ποτέ κατάληψη στο σχολείο τους γιατί απλά… πάνε στο ιδιωτικό όπου δεν γίνεται το μπάχαλο του δημοσίου.

Τι να πούμε για τον Κυριάκο. Πράγματι έχει δίκιο ο Τσίπρας να λέει ότι δεν έχει περάσει έξω από δημόσιο σχολείο. Μια ζωή στα ιδιωτικά, Κολέγια και σπουδές στο εξωτερικό, στρωμένη δουλειά από το μπαμπά, τα παιδιά του επίσης σε ιδιωτικά. Όχι δεν είναι καθόλου κακό αυτό, το αντίθετο μάλιστα. Όμως, να μη γίνεται και ο πορφυρογέννητος υπερασπιστής του δημόσιου σχολείου για το οποίο δεν ξέρει καν κατά που πέφτει και πως λειτουργεί. Ομοίως και για την Φώφη, την Ντόρα και όλα τα παιδάκια βουλευτών που έγιναν κάτι χάρη στις πλάτες των πατεράδων τους.

Όμως, ούτε ο Τσίπρας έχει δικαίωμα να ομιλεί για την Παιδεία, ούτε ο Μητσοτάκης. Ο ένας έζησε το δημόσιο σχολείο βλέποντάς το μέσα από τον παραμορφωτικό φακό ενός ψευτοεπαναστάτη. Κι αυτός ο φακός μόνο μπάχαλο και καταλήψεις έδειχνε.

Ο άλλος δεν έζησε ποτέ σε δημόσιο σχολείο και μοιάζει με τη Μαρία Αντουανέτα και το γνωστό «αν δεν έχουν να φάνε ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι».

Κανείς τους, ούτε καν ο αιώνιος φοιτητής Φίλης δεν μπορούν να καταλάβουν ότι τα παιδιά του δημοσίου σχολείου πρέπει να στρώσουν καλά τον ποπό τους κάτω για να ξεχωρίσουν. Ούτε τις υποδομές αλλά ούτε και την οργάνωση έχουν για συμμάχους τους, όπως γίνεται στα ιδιωτικά σχολεία που… ότι πληρώνεις παίρνεις.

Και να μην ξανακούσουμε τη χαζή πλέον σύγκριση για το αν όλα τα παιδιά είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό είναι ίσα. Εκ προοιμίου το δικό μας το παιδί δεν έχει ίσες ευκαιρίες ούτε με το παιδί του Τσίπρα, ούτε με του Μητσοτάκη. Ας μην κουράζονται να μας πείσουν ότι καταλαβαίνουν τον πόνο όταν δεν έχουν ιδέα τι είναι αυτό. Και καλύτερα να μην κάνουν συζητήσεις στη Βουλή γιατί εξευτελίζονται στο Πανελλήνιο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα