Κρίση και στην Περιφέρεια Αττικής

Φαίνεται ότι το καλοκαίρι και η… ζέστη έχει πειράξει πολύ κόσμο και οι παραιτήσεις πέφτουν σύννεφο.

Κρίση λοιπόν σημειώθηκε και στην Περιφέρεια Αττικής καθώς παραιτήθηκε η πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος, Α. Ροκόφυλλου που εξελέγη με την παράταξη του Περιφερειάρχη, Γ. Σγουρού, καθώς

και ο Σπ. Σπυρίδων πρώην περιφερειάρχης, πρώην δήμαρχος Πόρου και νυν περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης.

Αιτία, η απόφαση του Γ. Σγουρού να περάσει μια σύμβαση 8,5 εκατ. ευρώ για την τουριστική προβολή της Αττικής, ποσό που κρίθηκε υπερβολικό και κάποιοι έκαναν λόγο για σκάνδαλο.

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη τα όσα είπε η κ. Ροκόφυλλου που ήταν και εντεταλμένη συμβούλου Τουρισμού, τότε κάτι «βρομάει» στην υπόθεση.

Στην ομιλία της η Άννα Ροκοφύλλου, εξήγησε ότι υποβάλλει την παραίτησή της γιατί αν και αρμόδια δεν υπήρξε καμία συνεργασία της εταιρείας μαζί της («όταν ζήτησα να συνεργαστώ βρήκα κλειστές πόρτες», τόνισε), προβλέποντας ότι «μια εταιρεία που δεν συνεργάστηκε ποτέ με τη διεύθυνση Τουρισμού δεν θα συνεργαστεί ούτε από εδώ και πέρα».

Παράλληλα ζήτησε να συγχρονιστούν οι τιμές με τη σημερινή πραγματικότητα: «Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε για ένα site 2 εκατ. ευρώ» και από τα 7 εκατ. ευρώ συνολικά (σ.σ. προ ΦΠΑ) μόνο τα 2 εκατ. να δίνονται σε διαφήμιση. «Κοιτάξτε να αλλάξετε τις δράσεις σας», είπε απευθυνόμενη προς τους εκπροσώπους της Mc Cann Erickson, προσθέτοντας ότι «δίνονται 1 εκατ. ευρώ για συμμετοχή σε εκθέσεις και ακόμη σχεδόν 1 εκατ. ευρώ για έντυπα τη στιγμή που είναι γνωστό ότι τέτοιου είδους δράσεις έχουν ελάχιστη αποτελεσματικότητα»

Στο ίδιος μήκος κύματος και ο Σπ. Σπυρίδων ο οποίος κατήγγειλε ότι «δεν συνεκλήθη ποτέ η Επιτροπή Τουρισμού για το θέμα της τουριστικής προβολής». Μάλιστα, είχε έντονη λογομαχία με τον περιφερειάρχη Γ. Σγουρό όταν ο τελευταίος υποστήριξε ότι η τουριστική προβολή είναι έργο του ΕΣΠΑ και γι’ αυτό παρακολουθείται μόνο από τη συγκεκριμένη διεύθυνση (!), τονίζοντας του ότι οι ισχυρισμοί του είναι απαράδεκτοι.

Επιπλέον ο κ. Σπυρίδων στηλίτευσε τα υπέρογκα κόστη που«έχουν σχέση με μία άλλη εποχή όταν οι αμοιβές ήταν τελείως διαφορετικές . Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε 2 εκατ. ευρώ για δράσεις μέσω του Διαδικτύου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Β. Κικίλιας είχε ζητήσει την απόσυρση της σύμβασης και να ξανάρθει σε ένα μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία Mc Cann Erickson με πληρωμένες καταχωρήσεις της στον τύπο είχε τονίσει ότι έγιναν όλα νόμιμα στο διαγωνισμό σε ότι αφορά την προβολή της Αττικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα