Κουβέλης: Όποιος πατάει σε δυο βάρκες πέφτει μέσα...

(Ανανεωμένο) Με καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί μοιάζει η ΔΗΜΑΡ καθώς πυκνώνουν όλο και περισσότερο οι φωνές που ζητούν από τον Φώτη Κουβέλη να παραδώσει τα ηνία το κόμματος.

Ουσιαστικά ο Φώτης Κουβέλης πληρώνει την αλαζονεία του και τα παρασκηνιακά παιχνίδια που έπαιξε τα τελευταία δύο χρόνια. Αλλά και την πολιτική ξεφτίλα πότε να

συμμετέχει σε κυβέρνηση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και πότε να ικετεύει τον Τσίπρα για λίγα ψίχουλα αγάπης.

Το συνέδριο της ρημαγμένης ΔΗΜΑΡ επιβεβαίωσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψουν... τρεις κι ο κούκος αφού στον Κουβέλη δεν έμειναν ούτε οι φίλοι του, ο Σπύρος Λυκούδης και ο Γιάννης Πανούσης, οι οποίοι ήταν και οι πρώτοι που τον άδειασαν καθιστώντας τον ως κύριο υπεύθυνο για την κατιούσα πορεία που έχει πάρει η ΔΗΜΑΡ.

Χθες το βράδυ, εννιά βουλευτές του κόμματος, μετά το τέλος των εργασιών της δεύτερης μέρας του Συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ, ζήτησαν να μη θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ και αντιπρότειναν την υποψηφιότητα του Νίκου Τσούκαλη ως αρχαιότερου βουλευτή. Ο Ν. Τσούκαλης ήταν θετικός στο κάλεσμα, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι θα κινηθεί μόνο εάν αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Φ. Κουβέλης.

Από την πλευρά του ο κ. Κουβέλης , σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το πρωί του Σαββάτου με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Δημήτρη Αναγνωστάκη, ανακοίνωσε την απόφασή του να επιμείνει στην υποψηφιότητά του. Στη συνέχεια σε παρέμβασή του από το βήμα του Συνεδρίου ζήτησε από τους παριστάμενους να προχωρήσουν ενωτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα που τον στηρίζει συγκεντρώνει ήδη υπογραφές από τους συνέδρους, οι οποίες θα ακολουθούν το κείμενο της πρότασης υποψηφιότητάς του.

Σε νέα παρέμβασή του ο Γ. Πανούσης τόνισε ότι , «ο ηγέτης όταν λέει «παραιτούμαι», φεύγει. Δεν παραιτείται και ξεπαραιτείται. Ο πραγματικός ηγέτης ξέρει να ζητάει συγγνώμη και να φεύγει. Δεν μπορεί να έχει συμμετοχή στο 6,2% και καμία στο 1,3%. Αλλιώς μένει μόνος, άμοιρος και μοιραίος».

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν και ο Γ. Κυρίτσης ο οποίος τόνισε πως “οι υπαίτιοι της ήττας φέρονται λες και δεν έχουν καταλάβει τίποτα και ότι δεν έχουν κάνει καμία αυτοκριτική. Το κόμμα δεν ήταν εντελώς κατώτερο, ήταν εντελώς ανίκανο σημείωσε και υπενθύμισε πως ένα μήνα πριν τις ευρωεκλογές σε συνάντηση στη Βουλή ανέφερε ότι το κόμμα είναι εκτός κάδρου και η ηγεσία αντέδρασε βάζοντας τα γέλια. “Λίγο μετά μας ήρθε το 1,2%”, κατέληξε .

Στο μεταξύ πληροφορίες θέλουν να υπάρχει τελικά και δεύτερος υποψήφιος για την προεδρία, καθώς έντονες είναι οι διεργασίες στο Αριστερό Δίκτυο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά προκρίνεται η περίπτωση του Δημήτρη Λουκά.

Για να δούμε τελικά, θα επιβιώσει ο πάστορας Κουβέλης ή θα παρακαλάει τον ΣΥΡΙΖΑ για μια θέση στο Επικρατείας;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα