Κλειδί οι «αναποφάσιστοι»

Στους αναποφάσιστους και σε όσους απείχαν από την εκλογική διαδικασία το 2012 βρίσκεται το «κλειδί» των πιθανών βουλευτικών εκλογών εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των μετρήσεων που έχουν στη διάθεσή τους στο Μέγαρο Μαξίμου περίπου 1,5 εκατομμύριο πολίτες προτιμούν να απέχουν από τις εκλογές και άλλοι τόσοι δεν έχουν αποφασίσει ποιο κόμμα θα επιλέξουν όταν βρεθούν μπροστά στις κάλπες.

«Αναμφίβολα καταγράφεται μαζική απροσδιόριστη στάση που αποκαλύπτει πάντως μια σαφή στάση αναμονής

και όχι οριστικής επιλογής στην εκλογική συμπεριφορά» τονίζουν κεντρικά στελέχη της ΝΔ και το αξιολογούν ως θετικό στοιχείο.

Παράλληλα ένα άλλο εύρημα που αξιολογείται ως θετικό για την ηγεσία της ΝΔ είναι ότι υπάρχει έντονη ανησυχία του κόσμου για την πορεία της χώρας. Μάλιστα, η ανησυχία σχετίζεται με την πολιτική αβεβαιότητα (σχετικά με την εκλογή ΠτΔ), αλλά και την πρόσφατη εμπειρία με το «κραχ των αγορών».

Επίσης, ορισμένοι κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι αυτό που πλανάται πάνω από την ατμόσφαιρα είναι ο «φόβος» για την τυχόν «έλευση του ΣΥΡΙΖΑ» σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από την όποια «ελπίδα» μπορεί να φέρνει σε ένα μέρος της κοινωνίας η εξέλιξη αυτή.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι για μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων, με βάσει τις μετρήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει για τους πολίτες περισσότερο ένα κόμμα διαμαρτυρίας παρά μια πολιτική δύναμη που είναι πραγματικά «έτοιμη» να αναλάβει το τιμόνι της χώρας.

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα