Σχέδιο αντισύριζα

Στρατηγική αντισύριζα έχει χαράξει η ηγεσία της ΝΔ που θα επιχειρήσει να αναδείξει το επόμενο διάστημα τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντιευρωπαϊκή δύναμη που είναι προσκολλημένη στο χθες και εκφράζει την παλαιά Ελλάδα.

Η στρατηγική του Αντώνη Σαμαρά είναι να φανεί η ΝΔ ως η μόνη σταθερά δύναμη που διαφυλάττει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και θα επιμείνει ιδιαίτερα στη θέση του «Η Ελλάδα

στην Ευρώπη με αλλαγές» έναντι «της Ελλάδας της απομόνωσης και της δραχμής».

Ο Πρωθυπουργός, όπως προκύπτει από τις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως τον βασικό παράγοντα, ώστε να αποτελέσει η ΝΔ το ανάχωμα στην επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό ήδη προτάσσει το σύνθημα «πολιτική σταθερότητα, ασφάλεια και σιγουριά εντός Ευρώπης».

Παρά τον προβληματισμό που είχε αναπτυχθεί το προηγούμενο διάστημα για την στρατηγική που θα έπρεπε να ακολουθήσει από εδώ και πέρα η ΝΔ, πλέον τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

Η ηγεσία της ΝΔ επιστρέφει στη δοκιμασμένη συνταγή των εκλογών του 2012 όταν και επέλεξε την υιοθέτηση της στρατηγικής που είχε στο επίκεντρό της το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή;», το οποίο βοήθησε στην εκλογική αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ και έφερε τον Αντ. Σαμαρά στην πρωθυπουργία.

Το επόμενο διάστημα η ΝΔ θα αναδεικνύει σε κάθε ευκαιρία, ενόψει και των κρίσιμων ψηφοφοριών στη Βουλή για την προεδρική εκλογή και εάν χρειαστεί και μετά στο δρόμο προς τις βουλευτικές εκλογές, τις επιπτώσεις από μια ενδεχόμενη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η οποία θα γκρεμίσει, όπως λένε, ό,τι έχει οικοδομηθεί τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

Μάλιστα υπάρχουν κεντρικά στελέχη της ΝΔ που υποστηρίζουν ότι ο σωστός δρόμος είναι η αποκαλούμενη «στρατηγική του ρεαλιστικού φόβου», η οποία έχει απήχηση στη σημερινή εκλογική βάση της ΝΔ.

Τα ίδια στελέχη επικαλούνται μετρήσεις που έχει στη διάθεσή του το Μέγαρο Μαξίμου, όπου οι πολίτες συσπειρώνονται σε ικανοποιητικό ποσοστό γύρω από τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ, η βάση της οποίας σήμερα αποτελείται κατά 32,7% από συνταξιούχους, κατά 24,7% από ασχολουμένους με τα οικιακά, ενώ περίπου 30% είναι αγρότες.

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα