Κι ο Δραγασάκης στο... κόλπο

21:50 3/8/2017 - Πηγή: Antinews

Έτοιμη τροπολογία για την εθνικοποίηση των τραπεζών είχε από το 2014 ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, υποστήριξε ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ, Θανάσης Πετράκος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Πετράκος είπε ότι ο κ. Δραγασάκης

είχε αποκαλύψει σε συγκέντρωση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη (Νοέμβριος 2014) ότι από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης θα είναι η κρατικοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Όπως ανέφερε, η τροπολογία προέβλεπε τη μετατροπή των μετοχών των τεσσάρων τραπεζών σε κοινές, προκειμένου οι τράπεζες να περάσουν υπό τον έλεγχο του Δημοσίου.

Τώρα θυμήθηκε να κάνει τις αποκαλύψεις ο Πετράκος, τότε ήταν κι αυτός στην εξουσία και είχε πάθει αμνησία. Όμως, το θέμα δεν είναι η… συνέπεια και η επιλεκτική μνήμη του πρώην βουλευτή αλλά η στάση του νυν αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Ο Δραγασάκης, πρώην κομμουνιστής, μέλος της κυβέρνησης συνεργασίας στο «βρόμικο 1989», με πολυετή εμπειρία στον κοινοβουλευτικό βίο, θεωρείται ο… λογικός της Αριστεράς. Ο «Νέστορας», η ήρεμη φωνή και ο καλός οικονομολόγος που στις δύσκολες στιγμές αντιδρά με νηφαλιότητα.

Κι όμως, αυτός ο άνθρωπος που σήμερα είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη, για την οικονομία και για τις τράπεζες σχεδίαζε από το 2014 το «πραξικόπημα» του ΣΥΡΙΖΑ. Θα εθνικοποιούσαν τις τράπεζες, θα έπαιρναν και τα 16 δις της ΕΚΤ και θα γύριζαν τη χώρα δεκαετίες πίσω. Και πρωτεργάτης της κίνησης αυτής, σύμφωνα με τον Πετράκο αλλά που δεν διαψεύδει το Μαξίμου, ήταν ο Δραγασάκης.

Κι αυτός ο αντιπρόεδρος σήμερα κάνει συσκέψεις για τη δημιουργία… αναπτυξιακής τράπεζας.

Καλά το υποψιαζόμασταν. Ο Δραγασάκης δεν ήταν ο «καλός» στην κυβέρνηση τότε που ο Βαρουφάκης πρότεινε παλαβομάρες. Δεν ήταν αυτός που απέτρεψε την έξοδο της χώρας από το ευρώ το 2015. Ήταν κι αυτός στο κόλπο, ήταν όλοι τους στο κόλπο, όλοι όσοι σήμερα το παίζουν «ευρωπαϊστές», και ορκίζονται στο κοινό νόμισμα. Ο Δραγασάκης ήταν και συνεχίζει να είναι ο «ύπουλος» παίκτης σ’ όλο το σκηνικό που είχε στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και πριν γίνει κυβέρνηση. Αν ο Τσίπρας ήταν ο… αριστερός Παπαδόπουλος που σχεδίαζε το πραξικόπημα υπέρ της δραχμής με το ντου στην ΤτΕ και το Νομισματοκοπείο τότε ο Δραγασάκης ήταν ο… Παττακός. Έτσι, για να μη νομίζουν ότι τρώμε και κουτόχορτο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα