Κατέρρευσαν τα έσοδα

Πέντε χρόνια από τη ζωή μας. Πέντε χρόνια στερήσεων, λιτότητας στα όρια της απανθρωπιάς, σκληρών μέτρων, μιας απίστευτης δημοσιονομικής προσαρμογής, απώλειας του 25% του ΑΕΠ, μοναδικού φαινομένου σε καιρό ειρήνης.

Όπως λέει κι ο λαός «κάναμε το σκ...το παξιμάδι» για να δείξουμε στους δανειστές ότι μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο κράτος, ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, πρωτογενή πλεονάσματα. Ότι μπορούμε σιγά – σιγά να γίνουμε μια κανονική χώρα που δεν θα τρώει περισσότερα απ' αυτά που έχει στο ταμείο της.

Κουτσά στραβά

το καταφέραμε με τις απίστευτες θυσίες όλων. Και πλεόνασμα βγάζουμε, και δεν ξοδεύουμε περισσότερα απ' ότι έχουμε, και τον δανεισμό περιορίζουμε και τα έσοδα μαζεύονται, έστω κι αν η φοροδιαφυγή, η μεγάλη πληγή της χώρας, παραμένει.

Κι εκεί που βάζαμε υψηλούς στόχους, για μεγάλη ανάπτυξη το 2015, για πλεόνασμα σχεδόν 5 δισ. ευρώ κάθε χρόνο, για ισοσκελισμό εσόδων – εξόδων, για συμμάζεμα του κράτους, ήρθαν οι εκλογές. Αυτοί που επέλεξαν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε μια περιπέτεια που δεν έχει κανένα νόημα ας δουν την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά. Μαύρη τρύπα 3,5 δισ. ευρώ στα έσοδα για το 12μηνο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου, ως αποτέλεσμα κατά κύριο λόγο της στάσης πληρωμών λόγω των πολιτικών εξελίξεων. Κανένας δεν πληρώνει περιμένοντας τον... Άγιο ΣΥΡΙΖΑ να του χαρίσει φόρους, τέλη και δάνεια.

Κι έτσι το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε 1.929 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 603 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2013 και στόχου του προϋπολογισμού 2015 για πρωτογενές πλεόνασμα 4.939 εκατ. ευρώ.

Η υστέρηση των εσόδων δηλαδή ροκανίζει το πλεόνασμα και θέτει τους στόχους για το 2015 εκτός τροχιάς. Κι όλα αυτά ενώ ακόμη δεν έχει έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία που λέει ότι θα καταργήσει τα πάντα. Μόλις σήμερα ο Ν. Παππάς είπε ότι δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2015 και θα αντικατασταθεί με Φόρο Μεγάλης Περιουσίας που θα είναι 2 δισ. ευρώ αντί για 3,4 δισ. που προέβλεπαν με τον ΕΝΦΙΑ.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν έχουν το μαγικό φίλτρο και εισπράξουν 2 δισ. η «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» θα έχει άλλη μια τρύπα 1,4 δισ. ευρώ από τον στόχο.

Ακόμη κι αυτά τα νούμερα είναι στον αέρα αφού τώρα στην Κουμουνδούρου λένε ότι το αφορολόγητο θα είναι τουλάχιστον 450 χιλ. ευρώ, δηλαδή 900 χιλ. ευρώ για ένα ζευγάρι, μαζί με κάποιο παιδί θα ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ. Πόσοι Έλληνες έχουν περιουσία άνω του 1 εκατ. ευρώ;

Σκεφτείτε λοιπόν το εξής: Τα έσοδα καταρρέουν παρά τη σκληρή λιτότητα των προηγούμενων μηνών επειδή δεν υπάρχει έλεγχος πουθενά, επειδή κανένας δεν πληρώνει στην προσμονή των εξελίξεων κι επειδή στα μουλωχτά ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται «παπάδες».

Μέχρι και... σεισάχθεια για όλα τα δάνεια, υποσχέθηκε ο Μητρόπουλος σήμερα, επομένως γιατί όλοι όσοι χρωστάνε να πάνε να πληρώσουν; Ποιος ο λόγος;

Μετά τις εκλογές, όταν θα ξαναβγούν στοιχεία για τον προϋπολογισμό θα φανεί το μέγεθος της μαύρης τρύπας. Και ο εφιάλτης θα είναι χειρότερος αν βγουν στοιχεία για τις εκροές από τις τράπεζες αλλά κι αν ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι αυξήσεων, παροχών, προσλήψεων κ.λπ.

Η χώρα οδηγείται σε μια εικόνα που θα θυμίζει «των Ψαρών την ολόμαυρη ράχη». Η καμμένη γη δεν είναι τίποτε μπροστά σ' αυτό που θα δούμε. Όποια κυβέρνηση παραλάβει θα βρεθεί μπροστά στα αποτελέσματα ενός μεγάλου εγκλήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προδότες της πατρίδας και των θυσιών του κόσμου ας μην επικαλεστούν αυτή την καμένη γη. Γιατί ο κόσμος θα τους κρεμάσει στο Σύνταγμα.

Από την άλλη, ο λαός που θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και δορυφόρους θα έχει συναινέσει στο έγκλημα που θα γίνει. Συνένοχος θα είναι και δεν θα έχει καμιά δικαιολογία. Μόνος του θα βγάλει τα μάτια του. Ας μην κλαίμε λοιπόν μετεκλογικά για την γκάφα μας. Όλα τα σημάδια δείχνουν προς τα που πάει η χώρα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα