Αυτοί είναι οι δύο συνεργοί του Χρ. Ξηρού - O ΕΚΑΜίτης που έφερνε τα όπλα και ο Αλβανός που νοίκιασε τη γιάφκα

Στα χέρια των αρχών βρίσκονται, μετά από επιχείρηση στην Καλαμάτα, ένας 54χρονος Έλληνας, απότακτος αστυνομικός και ένας 37χρονος Αλβανός, οι οποίοι θεωρούνται άμεσοι συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού, που θα συμμετείχαν στο τρομοκρατικό χτύπημα που σχεδιαζόταν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι δύο συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν από τον εφέτη ειδικό ανακριτή προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή, ενώ φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι.

Ποιος είναι ο

απότακτος αστυνομικός

Ο Χρήστος Πατουχέας είναι ο ένας από τους δύο συλληφθέντες στην επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Καλαμάτα. Πρόκειται για τον απότακτος αστυνομικός που είχε υπηρετήσει στα ΕΚΑΜ είχε μιλήσει στο ΕΘΝΟΣ τον Σεπτέμβριο του 2011, υποστηρίζοντας ότι επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του μετά την «συνταξιοδότησή» του από τα ΕΚΑΜ.

Ο 54χρονος «ξηλώθηκε» από την ΕΛ.ΑΣ. για υπόθεση αρχαιοκαπηλείας, ενώ είχε εμπλακεί και σε μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων στο Γύθειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο απότακτος έστειλε τον Αλβανό να νοικιάσει σπίτι Αναβυσσο, τη γιάφκα στην οποία βρέθηκαν και αποτυπώματά του.

Η Αντιτρομοκρατική θεωρεί πως ο απότακτος που κανόνιζε τα πάντα για την απόκτηση και μεταφορά του οπλισμού που βρέθηκε στη γιάφκα. Αυτός πιθανότατα εφοδίασε με τον βαρύ οπλισμό τον Ξηρό.

Είχε επαφές με την Αλβανία και μπορούσε να έχει πρόσβαση σε προμήθεια οπλισμού, καθώς τη δεκαετία του ΄90 είχε υπηρετήσει στο ελληνικό προξενείο στο Αργυρόκαστρο.

Οι αρχές θεωρούν ότι ο Πατουχέας είχε άμεσες σχέσεις με γνωστό ποινικό κρατούμενο των φυλακών, από τον οποίο έπαιρνε εντολές και φέρεται να υπήρξε «δεξί» του χέρι στο παρελθόν.

Η ταυτότητα του «Χάρη» ή «Θεοχάρη»

Ο αλλοδαπός και δεύτερος συλληφθείς για την υπόθεση φέρεται να είναι ο «Θεοχάρης», ο οποίος είχε νοικιάσει το σπίτι-γιάφκα της Αναβύσσου.

Ο ίδιος αρνείται κάθε σχέση με την τρομοκρατία, αλλά και τον ίδιο το Ξηρό. Στην κατάθεσή του στην Αντιτρομοκρατική φέρεται να δήλωσε: «με είχε ο κύριος Χρήστος (ο απότακτος αστυνομικός) στην Καλαμάτα για να μαζεύω τις ελιές, να φυλάω τις προβατίνες και την κατάκοιτη μητέρα του. Μου έδινε μεροκάματο για να παίρνω τη δόση μου γιατί είμαι εθισμένος στην κοκαΐνης όπως και ο κ. Χρήστος. Εγώ έκανα ό,τι μου είπε ο κ. Χρήστος».


Ερευνες σε εξέλιξη

Σε εξέλιξη είναι έρευνες των διωκτικών Αρχών σε τρεις κατοικίες, μία στο Οίτυλο και άλλες δύο στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι οι δύο συλληφθέντες φέρονται να δήλωσαν άλλες διευθύνσεις κατά την προανάκριση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, χθες το απόγευμα προσήχθησαν από την περιοχή της Καλαμάτας και συνελήφθησαν στην έδρα της Αντιτρομοκρατικής ένας Έλληνας 54 ετών και ένας αλλοδαπός 37 ετών σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης του επίκουρου ειδικού εφέτη ανακριτή Αθηνών με τις κατηγορίες της ένταξης ως μέλους σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις, κατασκευής και προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, τρομοκρατικές πράξεις, παράνομης κατοχής από κοινού πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και ειδών πολεμικού υλικού, τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής από κοινού διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων, πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου με σκοπό την τέλεση εγκλήματος από κοινού.

www.imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα