Καταρρέει η πολιτική απάτη με την λίστα Μπόργιανς

Αν υπάρχει μεγαλύτερη πολιτική απάτη (πέραν από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ) είναι η περίφημη υπόθεση της λίστας Μπόργιανς. Είναι για τον Αλέξη Τσίπρα το «ιερό δισκοπότηρο» της διακυβέρνησής του και το «μάννα εξ ουρανού» για να σωθεί ο ίδιος και η παρέα του Μαξίμου.

Όχι ότι δεν υπάρχει λίστα με μεγαλοκαταθέτες στο γερμανικό κρατίδιο. Μακάρι να υπάρχουν, να βγουν τα ονόματά τους, να κληθούν να αποδείξουν την προσέλευση των χρημάτων και να πληρώσουν πρόστιμα ή να πάνε και φυλακή.

Όμως, η πολιτική απάτη που συνεχίζεται σκόπιμα από την κυβέρνηση είναι η επιχείρηση στοχοποίησης της προηγούμενης κυβέρνησης και του Αντώνη Σαμαρά. Είναι εύκολη άλλωστε η συκοφάντηση, ιδιαίτερα αυτούς τους πονηρούς καιρούς. Πετάς δύο – τρία ονόματα, μιλάς για διαφθορά, αναμειγνύεις διάφορες λίστες και πουλάς την παραμύθα στον κόσμο. Και παρ' ότι είναι τόσο εμφανές το ψέμα και η στημένη υπόθεση αυτό που μένει είναι η λάσπη που εύκολα κολλάει παντού σε σχέση βεβαίως με την αλήθεια. Για σκεφτείτε: Τι έχει προκύψει μέχρι στιγμής από τη λίστα Λαγκάρντ που έγινε η σημαία του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά; Που είναι τα δύο δισ. ευρώ που είχε υποσχεθεί ο Νικολούδης ότι θα φέρει από τις λίστες με τους λογαριασμούς; Πουθενά και τίποτε, αλλά αυτό που έχει μείνει στον κόσμο είναι ότι κάπου υπάρχει μια λίστα με ονόματα μεγαλοκαταθετών που είναι κλέφτες, απατεώνες και άλλα τέτοια. Ασχέτως βεβαίως αν οι περισσότερο, αν όχι όλοι μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων τους.

Το ίδιο πάει να κάνει τώρα και με τη λίστα Μπόργιανς ο Τσίπρας και αύριο στη συζήτηση στη Βουλή θα έχει την τιμητική της. Θα ακουστούν πολλά, θα πέσουν διάφορα ονόματα και θα στοχοποιηθούν διάφοροι αλλά χωρίς αποδείξεις και απλά για επικοινωνιακούς λόγους.

Το ψέμα έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Συγκεκριμένες ομάδες στο Μαξίμου στήνουν στοιχεία, αποκρύπτουν άλλα και τελικά βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα. Πάντα υπέρ τους ΣΥΡΙΖΑ και του... ηθικού πλεονεκτήματός του και κατά των εχθρών. Πρέπει πάντα να υπάρχουν εχθροί για να ασχολείται ο κόσμος και να ξεχνά ότι αυτή η κυβέρνηση κατέστρεψε τη χώρα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Πριν μερικές εβδομάδες ο Τσίπρας στη Βουλή διάβασε μια μετάφραση απάντησης του υπουργού Μπόργιανς που έλεγε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση αρνήθηκε να συνεργαστεί σε υποθέσεις αποκάλυψης αδήλωτων χρημάτων. Στον κόσμο έμεινε ότι στενοί συνεργάτες του Σαμαρά δεν ήθελαν να βγουν στο φως ονόματα μεγαλοκαταθετών. Η αλήθεια ήταν ότι η... «μετάφραση» δεν ήταν καλή και ολόκληρος πρωθυπουργός προσπάθησε να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό αποκρύπτοντας συγκεκριμένες πληροφορίες. Όπως π.χ. ότι ο Μπόργιανς έλεγε ότι συζήτησε με τις ελληνικές αρχές για την παροχή τεχνογνωσίας, συμβουλευτικά δηλαδή να συμβάλει, κι όχι ότι είχε στα χέρια του CD με ονόματα.

Σήμερα τα Νέα αποκαλύπτουν ότι υπήρξε κι άλλη λαθροχειρία. Από τα έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή ο Ν. Κοτζιάς για την υπόθεση, «παράπεσε» ένα σημαντικό. Αυτό της αναφοράς του προξένου Πλεξίδα, στην οποία καταγράφεται καθαρά τι είχε να προσφέρει ο Μπόργιανς στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2013. Κι αυτό που είχε να προσφέρει ήταν τεχνογνωσία ενώ σε καμιά στιγμή της συνομιλίας που είχε ο Μπόργιανς με τον τότε υφυπουργό Τσιάρα, δεν αναφέρονται CD, ονόματα και διευθύνσεις.

Για κάποιο περίεργο λόγο το έγγραφο της αναφοράς κρύφτηκε και ποτέ δεν εμφανίστηκε στη Βουλή. Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο ίδιος ο Μπόργιανς όπου βρεθεί κι όπου σταθεί για τεχνογνωσία μιλά καθώς το 2012 δεν υπήρχε ουδεμιά λίστα με ονόματα. Αυτή προέκυψε το 2015, υποτίθεται ότι την έχει η κυβέρνηση και μπορεί να αποκαλύψει τα στοιχεία που πιθανότατα θεωρεί ότι είναι σημαντικά. Ας το κάνει να τελειώνουμε, ας βγάλει στο φως όλα όσα θέλει, αλλά να μην στοχοποιεί την προηγούμενη κυβέρνηση η οποία δεν είχε το 2012-2014 καμιά λίστα και κανένα όνομα.

Είναι εύκολο στην Ελλάδα που τις περισσότερες φορές τρώει «σανό» αμάσητο να δημιουργήσεις κλίμα. Η σκανδαλολογία είναι φρούτο που ευδοκιμεί όλες τις εποχές και προκειμένου να καλυφθούν οι ανεπάρκειες και τα εγκληματικά λάθη μιας κυβέρνησης. Πόσο μάλλον αυτός που κατέστρεψε τη χώρα.

Οι ψεύτης, οι κλέφτες και οι πολιτικοί απατεώνες, όμως, τον πρώτο χρόνο χαίρονται, τον δεύτερο μαραίνονται που λέει και ο λαός....

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα