Κάναμε λάθος λέει ο Τόμσεν, αλλά ζητά να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί!!!

Ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε εγκλήματα το ξέρουμε και το έχουμε γράψει εκατοντάδες φορές. Μάλιστα η κριτική μας ήταν στη βάση του ότι ο κ. Παπανδρέου είχε σκύψει το κεφάλι και έκανε ότι του ζητούσε ο Τόμσεν και κάθε πικραμένος που ερχόταν εδώ και ασελγούσε κατά την χώρας.

Δε λέμε, αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις (που δεν έγιναν), ίσως απαραίτητες και πολλές αλλαγές στο κράτος. Όμως, η στυγνή φορολογική πολιτική που διέλυσε τη χώρα, κανείς δε μπόρεσε να την χωνέψει. Όλοι δέχθηκαν τις

θυσίες, αλλά ως εδώ και μη παρέκει.

Άραγε το κατάλαβαν οι τροικάνοι; Αν διαβάσουμε την ομιλία του Πολ Τόμσεν στο Ελληνο-αμερικανικό μάλλον το κατάλαβαν. Όμως, πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο… διάβολος.

Είπε τρελές ατάκες ο πραγματικός πρωθυπουργός της χώρας που μας σβερκώθηκε τόσο καιρό.

Είπε πως οι οριζόντιες περικοπές μισθών και τα απανωτά φορολογικά χαράτσια είναι ατελέσφορα (!!!).  Υπογράμμισε τις αποκλίσεις στο χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων και παραδέχτηκε πως  τυχόν νέα φορολογικά μέτρα ή οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων δεν μπορούν να αποδώσουν.

Δηλαδή ο βασικός δημιουργός της φαρμακερής συνταγής που διέλυσε τη χώρα, ο κ. Τόμσεν τώρα παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος; Ας γελάσουμε. Κι ο Σαμαράς τι έλεγε τόσον καιρό

Υποστήριξε ότι η ύφεση μπορεί να ξεπεράσει το 6% οφείλεται στις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Για τους ίδιους λόγους πρέβλεψε και εκτίναξη του δημοσιονομικού ελλείμματος ίσως πάνω και από το 10% του ΑΕΠ φέτος, αντί για 9%.

Δηλαδή μας λέει ότι μόνο οι καθυστερήσεις φταίνε για όλα. Δε φταίει ο στραγγαλισμός της ελληνικής κοινωνίας και η αδυναμία πληρωμής των φόρων που εκτίναξε το έλλειμμα;

Ο κ. Τόμσεν, που τώρα το παίζει υπερασπιστής της πολιτικής «όχι άλλοι φόροι», έκανε την άλλη απίστευτη πρόταση προκειμένου η χώρα να… πάει μπροστά. Ο… πρωθυπουργός είπε ότι το επόμενο βήμα για τους Έλληνες είναι η μείωση των μισθών, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Να παρέμβει δηλαδή νομοθετικά το κράτος, να μειώσει τους κατώτατους μισθούς έως τα 450 ευρώ, να προχωρήσουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις, να περικοπεί ο 13ος και 14ος μισθός.

Και φυσικά, το άλλο απίστευτο. Αφού μας λυπήθηκε με τους φόρους, μας λέει να κάνουμε μαζικές απολύσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: «μη εθελοντικές απομακρύνσεις εργαζομένων από τις δημόσιες υπηρεσίες” καθώς και για κλείσιμο κρατικών φορέων».
Ζήτησε  «κούρεμα» στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ειδικά στις ΔΕΚΟ που ακόμα καταβάλουν σχετικά υψηλούς μισθούς.
Γιατί, όμως φτάσαμε στο σημείο ο κ. Τόμσεν να κυβερνά και κανείς να μην αντιδρά;

Keywords
Τυχαία Θέματα