Καλύτερα να μην μιλάει ο κύριος Τόσκας

Μόλις πριν από μερικές ώρες ο πρώην Πασόκος υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος επί της ασφάλειας του πολίτης, έμπλεος περηφάνιας ανακοίνωσε πως «ξεδοντιάσαμε την ουρά της τρομοκρατίας».

Δεν πέρασε ούτε μέρα και η τρομοκρατία του απάντησε με τον τρόπο που του αξίζει. Τα καλάσνικοφ βγήκαν στα Εξάρχεια, εκεί όπου η ασυδοσία συνεχίζεται, εκεί όπου ο καθένας κάνει ό,τι του γουστάρει. Η επίθεση σε βάρος αστυνομικών ήταν διπλό μήνυμα. Αφενός έδειξαν ότι η σύλληψη

της Ρούπα δεν είναι καταστροφική γι' αυτούς. Δείχνουν να έχουν την επιχειρησιακή δυνατότητα να βάζουν στόχους και να τους πετυχαίνουν. Δείχνει αφετέρου ότι ήθελαν νεκρούς αστυνομικού ως απάντηση στη σύλληψη της συντρόφου τους.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε να κάνουμε με την γνωστή τρομοκρατία. Η δήθεν επανάσταση και ο ένοπλος αγώνας κατά του συστήματος διαπλέκονται με τους ποινικούς, με πρώην φυλακόβιους που δεν έχουν πρόβλημα να σκοτώσουν.

Η επίθεση στα Εξάρχεια, η δεύτερη μετά από εκείνη του Επαναστατικού Αγώνα στο υπ. Πολιτισμού, όπου είχε τραυματιστεί σοβαρά ο Δ. Ματζούνης, δείχνει ότι η εγχώρια τρομοκρατία έχει και τσαμπουκά και αλητεία και οπλισμό για να τα καταφέρνει όλα αυτά. Και δείχνει επίσης ότι η ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων είναι ανεξέλεγκτη. Υπάρχουν εκεί οι θύλακοι τρομοκρατίας, υπάρχουν όπλα, υπάρχει ένα κράτος εν κράτει.

Το γεγονός επίσης ότι στις σημειώσεις της Ρούπα υπήρχαν στοιχεία για Μητσοτάκη, Σαμαρά και άλλους τρεις πολιτικούς, δείχνει επίσης ότι οι τρομοκράτες στόχευαν σε υψηλούς και άκρως εντυπωσιακούς στόχους. Κι έδειξαν ότι μπορούν να πετύχουν αυτό που θέλουν. Έχουν στρατολογήσει τύπους από τα Εξάρχεια οι οποίοι, μαζί με ποινικούς, σκληρούς εγκληματίες, έχουν την ικανότητα να ληστέψουν τράπεζες, να χτυπήσουν ανθρώπους, να σκοτώσουν ακόμη και πολιτικούς στο όνομα της αντίστασης στο κατεστημένο.

Όσο για τον κ. Τόσκα, καλύτερα να μη μιλάει. Ας δει τι έκαναν οι προκάτοχοί του. Περισσότερη δουλειά, λιγότερα λόγια χρειάζεται η αντιμετώπιση του θέματος, η μάχη κατά της τρομοκρατίας. Ας ρίξει μια ματιά να δει τι κάνουν οι «σύντροφοι» στα Εξάρχεια κι ας αφήσει τις πομπώδεις δηλώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα