Και το Eurogroup δείχνει …κάλπες

21:38 9/2/2012 - Πηγή: Antinews

Απίστευτες πιέσεις που δεν έχουν προηγούμενο, προκύπτουν στο Γιούργκρουπ στις Βρυξέλλες όπου ο Β. Βενιζέλος πήγε με… νεύρα αλλά χωρίς χαρτιά. Οι Ευρωπαίοι, με επικεφαλής τη Γερμανία εξαπέλυσαν σφοδρές επιθέσεις κατά της Ελλάδας και δήλωναν ξεκάθαρα ότι δεν θα ληφθούν αποφάσεις στη συνεδρίαση, όπως επιθυμούσε ο κ. Βενιζέλος

(διαβάστε για τις πιέσεις περισσότερα εδώ)

Οι πιέσεις έγιναν αφόρητες καθώς οι ξένοι αμφισβητούν τη συμφωνία της Αθήνας και ζητούν ακόμη και υπογραφές από τους πολικούς αρχηγούς, ότι θα εφαρμοστεί η συμφωνία και μετά τις εκλογές.

Το δίλημμα που θέτουν είναι και πάλι ξεκάθαρο. Ή παίρνετε τα μέτρα εδώ και τώρα ή οδηγείστε σε χρεοκοπία, λες και τα μέτρα είναι χάπια που μπορούν να τα πάρουν οι Έλυνες χωρίς να πάθουν τίποτε.

Και για πρώτη φορά θα συμφωνήσουμε με τον όψιμο αντιμνημονιακό Γ. Πρετεντέρη ο οποίος μόλις άκουσε για τις απαιτήσεις της Ευρώπης για υπογεγραμμένο χαρτί και για ψήφο από τη Βουλή, είπε «καλά αυτοί μπορεί να μας ζητήσουν και την Κάρλα Μπρούνι». Ευτυχώς που δεν άκουγε ο Σαρκοζί γιατί θα άνοιγε ελληνογαλλικός πόλεμος.

Οι δηλώσεις που έγιναν πριν από τη σύνοδο του Γιούρογκρουπ αλλά και κατά τη διάρκεια, δείχνουν ότι οι ξένοι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί, τον κορυφαίο εκβιασμό. Μάλιστα, έλεγαν ότι υπάρχει εμπλοκή και με το PSI το οποίο θα έπρεπε να κλείσει μέχρι το Σαββατοκύριακο διότι για 15 ημέρες το κοινοβούλιο της Γερμανίας βάζει λουκέτο, επομένως δεν μπορεί να εγκρίνει τις εγγυήσεις για το κούρεμα.

Την Παρασκευή στις 10 ο εκπρόσωπος του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ντομινίκ Γκάισλερ, πάντως, ανακοίνωσε ότι η Ανγκελα Μέρκελ θα ενημερώσει το γερμανικό Κοινοβούλιο για τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε που θα το πάει.

Η ουσία είναι, όμως, ότι τα τελεσίγραφα που έδιναν οι ξένοι και που υιοθετούσε η κυβέρνηση εδώ δεν είναι και τόσο δεσμευτικά καθώς αν κλείσει το γερμανικό κοινοβούλιο δεν μπορεί να ξεκινήσει το PSI. Και προφανώς ο Αντώνης Σαμαράς το γνώριζε αυτό και τράβηξε το σχοινί των διαπραγματεύσεων και το έφερε στο πάρα πέντε καθώς πλέον μπαίνουμε σε άλλες διαδικασίες. Μάλιστα, το ΔΝΤ διά της Κ. Λαγκάρντ ήδη σκέφτεται να δώσει ένα ποσό της τάξης των 30 δισ. ευρώ ως προκαταβολή για το νέο δάνειο, ποσό που θα βοηθήσει την Ελλάδα να μην κηρύξει στάση πληρωμών (πότε το είχε γράψει αυτό ο Κακοφωνίξ;)

Στα παραπάνω θα πρέπει να συνυπολογίσουμε το κλίμα που υπάρχει στο εσωτερικό της χώρας, με τις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζόμενων που δεν αποκλείεται να γίνουν και επεισόδια. Η κοινωνία βράζει και κανείς πλέον δε μπορεί να προβλέψει πότε και που θα σκάσει το καζάνι.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα όρια της διάλυσης και η παραίτηση Κουτσούκου είναι η κορυφή του παγόβουνου. Τουλάχιστον 20 βουλευτές βρίσκονται με το ένα πόδι έξω από το κόμμα και με την αρνητική ψήφο στο νέο Μνημόνιο να είναι σχεδόν σίγουρη. Όποτε κι αν πάνε στη Βουλή τα μέτρα κανείς δεν εγγυάται την εξέλιξη καθώς το ΠΑΣΟΚ είναι ξέφραγο

Keywords
Τυχαία Θέματα