Κ. Μητσοτάκης: Τη Δευτέρα ο Α. Τσίπρας θα απολογηθεί μαζί με τον Π. Καμμένο

Εστιάζοντας σε δύο από τα πλέον μείζονα ζητήματα των τελευταίων ωρών, αυτό της αναβολής της συζήτησης στη Βουλή για την υπόθεση Καμμένου και αυτό της κατάθεσης του προϋπολογισμού για το 2018, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιτέθηκε στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων

και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα του 6ου προσυνεδρίου της γαλάζιας παράταξης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεμήνυσε πως την προσεχή Δευτέρα και στο εξ' αναβολής τετ α τετ για το θέμα Καμμένου, ο κ. Τσίπρας θα απολογηθεί και αυτός ενώπιον της Ολομέλειας, κάνοντας και πάλι λόγο για μία υπόθεση "σκοτεινή", η οποία ζητάει σαφείς απαντήσεις.

"Μετά από 17 ημέρες εμφανίστηκε επιτέλους ο κ. Τσίπρας, για να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο στην υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η παρουσία του κ. Τσίπρα στη Βουλή είναι καλοδεχούμενη την επόμενη Δευτέρα. Αφού αισθάνθηκε τέτοια ανάγκη να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο θα το περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να απολογηθεί και αυτός για μία σκοτεινή υπόθεση στην οποία εγείρονται μία σειρά από ερωτηματικά. Εξάλλου, όπως έλεγε και ο κ. Καμμένος: "Μαζί με τον κ. Τσίπρα θα πάμε μέχρι το τέλος". Το τέλος θα έρθει πολύ σύντομα. Μαζί και οι δύο θα υποστούν την ετυμηγορία του ελληνικού λαού", επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ερχόμενος στα του προϋπολογισμού, ο κ. Μητσοτάκης εγκάλεσε το κυβερνητικό στρατόπεδο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πως πανηγυρίζει, την ώρα που η κοινωνία υποφέρει.

"Θέλω να θυμίσω κάποια βασικά στοιχεία. Έχουμε πρόσθετα μέτρα 1,9 δις ευρώ, τα οποία προστίθενται σε μέτρα 2,7 δισεκατομμυρίων για το 2017. εάν σε αυτά αθροίσουμε τα μέτρα που έχουν παρθεί και αυτά που έρχονται για το 2019 και το 2020, το συνολικό άθροισμα μέτρων ξεπερνά τα 14 δισεκατομμύρια ευρώ. Και μετά είναι υπερήφανοι και χαίρονται γιατί επέστρεψαν στους πιο αδύναμους 700 εκατομμύρια. Φτωχοποίησαν τη μεσαία τάξη, μέσα από τη βάρβαρη υπερφορολόγηση. Του κ. Τσακαλώτου του αρέσει να βάζει φόρους στη μεσαία τάξη, γιατί πιστεύει πως βοηθά τους πιο αδύναμους. Μόνο που τα μέτρα θίγουν τους πιο αδύναμους. 140.000 συνταξιούχοι θα χάσουν το ΕΚΑΣ. Άλλοι τόσοι το είχαν χάσει πέρυσι. Μειώνονται επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων. Οι νησιώτες θα πληρώσουν αυξημένο ΦΠΑ. Μειώνεται στο μισό το επίδομα θέρμανσης. Θα επιβαρυνθούν ιδιοκτήτες ακινήτων. Για πρώτη φορά θα μπει φόρος υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων. Ιατρικές δαπάνες δε θα εκπίπτουν. Και φυσικά αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές. Όλα αυτά είναι η συνέχεια της ίδιας καταστροφικής πολιτικής από το 201, που έχει βουλιάξει την Ελλάδα και την έχει οδηγήσει στην ύφεση. Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να μας πείσει ότι το υπερπλεόνασμα είναι αποτέλεσμα ανάπτυξης, οι πολίτες δεν πείθονται. Εννέα στους δέκα λένε πως η υπεραπόδοση οφείλεται σε μία βάναυση και υπερβολική φορολόγηση", σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης, που μίλησε για θράσος κύκλων του υπουργείου Οικονομικών να ερωτούν τη Νέα Δημοκρατία τι θα έπραττε, ανέφερε πως, καταρχάς, μία γαλάζια κυβέρνηση δε θα είχε για υπουργό τον κ. Βαρουφάκη, που μας οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο. "Εμείς δε θα συμφωνούσαμε με τόσο μεγάλη άνεση σε υπερβολικά πλεονάσματα. Μία κυβέρνηση ΝΔ δε θα διαφήμιζε την υπέρβαση του στόχου πλεονάσματος. Είναι χρήματα που λείπουν από τις τσέπες των πολιτών. Δε θα βάζαμε εμπόδια σε οποιαδήποτε επένδυση. Μαζεμένο κράτος, λιγότεροι φόροι, τολμηρές μεταρρυθμίσεις και προσέλκυση επενδύσεων. Αυτό είναι το δικό μας πρόγραμμα", επεσήμανε.

- Καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου.

Ο κ. Μητσοτάκης, αναλύοντας την οπτική του για τη δημόσια διοίκηση, εξέφρασε την πεποίθηση πως μπορεί να αλλάξει, αρκεί, όπως είπε, να υπάρχει πρόγραμμα, σχέδιο, αποφασιστικότητα και συνεργασία με τη μεγάλη πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων.

"Το πρώτο μας νομοσχέδιο θα σχεδιάζει την επιτελική δομή του κράτους. Θα καταργηθούν περιττές δομές, από αυτές που δημιουργήθηκαν σωρηδόν τα τελευταία χρόνια, με αποκλειστικό σκοπό να βολευτούν συγγενείς και φίλοι της σημερινής κυβέρνησης. Θα πρέπει να παραμείνουμε στο "ένα προς πέντε” στις προσλήψεις. Απόλυτη προτεραιότητα οι προσλήψεις εκεί που υπάρχει περισσότερη ανάγκη. Κεντρικός προγραμματισμός προσλήψεων, σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου. Επιλογή διευθυντών και διευθυντικών στελεχών στη δημόσια διοίκηση. Θα επιμείνω σε αυτό. Εάν η δημόσια διοίκηση δεν αισθανθεί πως οι επιλογές γίνονται με ανεξάρτητο τρόπο, δεν πρόκειται να κερδηθεί η εμπιστοσύνη. Και να προχωρήσουμε στην αξιολόγηση των υπαλλήλων. Στην αξιολόγηση δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Είναι αίτημα των πολιτών. Είναι αίτημα των ίδιων των υπαλλήλων. Το δικό μας σχέδιο αξιολόγησης δίνει κίνητρα στους άριστους. Για αυτούς που δεν αποδίδουν καλά πρέπει να υπάρχει πλάνο ατομικό ανάπτυξης και διόρθωσης", ανέφερε και έκανε λόγο για μία κυβερνητική μηχανή προπαγάνδας, η οποία υποστηρίζει πως η ΝΔ θα απολύσει δημοσίους υπαλλήλους.

"Δε θα απολυθεί κανείς δημόσιος υπάλληλος. Είναι ψέμα. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε θα προχωρήσει η αξιολόγηση. Η κυβέρνηση της ΝΔ δε θα δεχθεί πρακτικές μονιμοποίησης συμβασιούχων για κομματικούς λόγους", διεμήνυσε.

Σταχυολογώντας την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε:

* Δημόσιο

- Η πρόσληψη συμβασιούχου δε συνιστά αυτόματο δικαίωμα μονιμοποίησής του.

-Δε θα γίνει καμία υποχώρηση σε ζητήματα που αφορούν πειθαρχικά παραπτώματα. Χρειαζόμαστε ένα νέο και απλό πειθαρχικό δίκαιο. Με γρήγορη απόδοση της πειθαρχικής ευθύνης, όπου αυτή πρέπει να αποδοθεί.

-Η συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών θα είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης της ΝΔ.

* Δικαιοσύνη

-Η καθυστέρηση στην απονομή Δικαιοσύνης είναι τροχοπέδη και για την οικονομική ανάπτυξη.

-Σύσταση ειδικών τμημάτων στα δικαστήρια, όπου θα εξετάζονται ειδικές υποθέσεις. Μεγαλύτερη αξιοποίηση της τεχνολογίας.

-Αξιολόγηση του παραγόμενου έργου στη Δικαιοσύνη. Δεν είναι δουλειά μας να κρίνουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Είναι, όμως, δουλειά μας να κρίνουμε το παραγόμενο έργο ενός δικαστή.

-Ενίσχυση του συστήματος εναλλακτικής επίλυσης των διαφορών.

* Ασφάλεια πολιτών, νόμο και τάξη

-Υπάρχει η γενικευμένη αίσθηση μεταξύ των πολιτών ότι τα πράγματα σε αυτόν τον τομέα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση. Η ασφάλεια είναι αυτονόητη συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας. Το να αισθάνεται ένας πολίτης ασφαλής δεν είναι δεξιά ή αριστερή πολιτική. Είναι η σωστή πολιτική.

-Η εγκληματικότητα, ειδικά προς τις ληστείες, έχει αυξηθεί. Η κυβέρνηση, αντί να παραποιεί τα στοιχεία, ας σκύψει επάνω στο πρόβλημα.

-Χρειάζεται αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ.. Ομάδες, όπως η ΔΙΑΣ, πρέπει να ενισχυθούν. Εκεί που χρειάζεται πρέπει να γίνει ανακατανομή του ανθρώπινου δυναμικού. Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις περιοχές, όπου υπάρχει μεγαλύτερη εγκληματικότητα.

-Για τα Εξάρχεια, θέλω να πω ότι το πρόβλημα είναι πρόβλημα και αστυνομικής παρουσίας. Όταν κάποιοι δίνουν εντολές "μη μπείτε στα Εξάρχεια", τότε υπάρχει ζήτημα κάλυψης. Η ΕΛ.ΑΣ. Όταν αφήνεται ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της, την κάνει πολύ καλά. Στα Εξάρχεια δεν αφήνεται να κάνει τη δουλειά της. Πρέπει να συνομιλήσουμε με τους κατοίκους, με το δήμο και την περιφέρεια. Να δώσουμε κίνητρα σε νέες επιχειρήσεις να εγκατασταθούν στην περιοχή. Να αναζητήσουμε έργα αναβάθμισης. Χρειάζεται ένα τολμηρό σχέδιο ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας, με αφετηρία το αρχαιολογικό μουσείο. Για τα ζητήματα αυτά, καρότο και μαστίγιο. Χρειάζεται η πιο έντονη παρουσία της Αστυνομίας, αλλά και σχέδιο που θα δώσει ζωή σε αυτές τις περιοχές.

-Προτεραιότητες μας είναι η κατάργηση της έννοιας του πανεπιστημιακού ασύλου, όπως εφαρμόζεται από αυτήν την κυβέρνηση. Το άσυλο δεν είναι άλλοθι, για να βρίσκουν καταφύγιο μπαχαλάκηδες και έμποροι ναρκωτικών. Η κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου. Η επαναφορά των φυλακών υψίστης ασφαλείας "τύπου Γ". Η επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος για άδειες βαρυποινιτών και κρατούμενων τρομοκρατών. Δεν είμαστε αντίθετοι, επί της αρχής, στο καθεστώς αδειών. Αλλά ένας άνθρωπος που δεν έχει δείξει καμία έμπρακτη μεταμέλεια και εξακολουθεί να είναι ο de facto ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών δε μπορεί να βγει από τη φυλακή.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
τσιπρας, καμμενος, δευτερα, μητσοτακης, ανεξαρτητοι ελληνες, επιδομα θερμανσης, νεα δημοκρατια, βουλη, συριζα, δις, επιδοματα, ΦΠΑ, επιδομα, ελλαδα, οφείλεται, νέα, μνημονιο, φοροι, σωρηδόν, σημαίνει, συμβασιουχοι, διασ, αθηνα, capital, καθαρα δευτερα, αλλαγη ωρας, απολυσεις στο δημοσιο, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, υπουργειο δικαιοσυνης, μνημονιο 2, μνημονιο 3, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, αξιολογηση, κοινωνια, το θεμα, βημα, δημοκρατια, δουλεια, εγκληματικοτητα, θεμα, προγραμμα, το βημα, υφεση, ψεμα, ωρα, αθροισμα, ανθρωπος, ασυλο, γινει, γινονται, διασ, διοικηση, δις, δοθει, δομη, δωσει, ευρω, ειπε, υπαρχει, εργα, εξαρχεια, ερχονται, ζωη, εμποροι, υποθεση, θρασος, ομιλια, κυβερνηση, λαθος, ληστειες, λογο, νεες επιχειρησεις, οφείλεται, παμε, προσληψεις, πωλησεις, σαουδικη αραβια, συνεχεια, συντομα, σειρα, σχεδιο, σωρηδόν, φυλακη, φυσικα, φορα, ασφαλεια, δικαιωμα, εννεα, φιλοι, ομαδες, σημαίνει, θελω να
Τυχαία Θέματα