Ήρωες και γραμμιτζήδες

Σαν τα πουλιά του κόρακα που όσο πάνε και μαυρίζουν, οι εορτασμοί των εθνικών επετείων χρόνο με το χρόνο αντί αισιοδοξίας γεννούν όλο και πιο μαύρες σκέψεις, τουλάχιστον σε όσους βλέπουν, γνωρίζουν, θυμούνται. Είναι εθνικές επέτειοι δίχως το Έθνος, όπως λέμε σκορδαλιά δίχως σκόρδο, όχι μόνο χωρίς την ανάδειξη και την υπενθύμιση των βασικών συνθηκών οι οποίες το κατέστησαν ελεύθερο, αλλά με πλήρη διαστρέβλωσή τους.


Τί είδαμε φέτος;

Πρώτον και κύριον την υπέρτατη απέναντι στο Ελληνικό Έθνος ύβρι : μια μουσουλμάνα από το Αφγανιστάν σκεπασμένη με τη μαντήλα του Ισλάμ να κρατά

το ιερότερο σύμβολό μας, την σημαία με τον σταυρό. Η Εθνική μας Παλιγγενεσία σημαίνει μόνον ένα πράγμα : Ορθόδοξοι Χριστιανοί εκδιώκουν επιτέλους το Ισλάμ, την Τουρκιά και όλα τους τα σύμβολά και τις εκδηλώσεις από τα εδάφη όπου επί τουλάχιστον σαράντα αιώνες εκτυλίσσεται ακατάπαυστα η ιστορική διαχρονία του Ελληνισμού. Καθηγητής Μπαμπινιώτης : Η ελληνική γλώσσα ομιλείται σ' αυτόν τον τόπο σαράντα αιώνες, γράφεται είκοσι οκτώ και ορθογραφείται είκοσι τέσσερεις.

1821 σημαίνει όχι πια τζαμιά, μουεζίνηδες, σουνέτια, μαντήλες. Οι νομάδες Τούρκοι δεν έφεραν λαό από στις στέππες του Τουρκεστάν, ήταν τα τέως αδέρφια μας στην Μικρά Ασία που τούρκεψαν. Συνεπώς Έλληνας σημαίνει Ορθόδοξος. Σημαίνει ο σταυρός νικά την ημισέληνο. Το να κρατά λοιπόν μια μουσουλμάνα φορώντας το σύμβολο τής δολοφονικής απέναντί μας πίστης της τη σημαία μας, δηλώνει ότι μας ανακατέλαβαν. Στη μάχη, ο στρατιωτικός σχηματισμός του οποίου ο εχθρός κατέλαβε το λάβαρο έχει ηττηθεί.

Δεύτερον, την εξαθλίωση του δευτέρου τη τάξη συμβόλου μας. Με όσα πράττει και λέγει, ο πάγιος σεβασμός μας απέναντι στον Ανώτατο Άρχοντα όχι ως πρόσωπο αλλά ως εθνικό σύμβολο δεν είναι πλέον ικανός να μας κάνει να σιωπούμε. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συνειδητά και αυτοβούλως εκπέσει σε θλιβερό γραμμιτζή του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι μη εξοικειωμένοι με τους κομμουνιστές, γι' αυτό και ανυπεράσπιστοι απέναντι στην εγκληματική τους δράση, εύλογα δεν γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας τους και την εξ αυτού σχετική ορολογία. Οι κομμουνιστές διεξάγουν ταξικό πόλεμο κατά αστών και εθνικιστών. Λαμβάνουν αποφάσεις πολιτικών δράσεων με βάση τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, ήτοι την σιδηρά υποταγή της μειοψηφίας στην πλειοψηφία, αστικοί φιλελευθερισμοί δεν υπάρχουν εδώ. Αφότου ληφθεί μια απόφαση, η οποία γίνεται πλέον η ακολουθητέα "γραμμή", κάποιοι, αναγκαία επιτήδειοι στην προπαγάνδα χρεώνονται να την "κατεβάσουν" στους μαζικούς χώρους για ζύμωση με στόχο την πολιτική χειραγώγηση. Είναι οι λεγόμενοι "γραμμιτζήδες", που "κατεβάζουν γραμμή". Η κομματική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει πλείστους από δαύτους, με πρόχειρο παράδειγμα τον Φίλη, επιφανή επί δεκαετίες γραμμιτζή. Πρώτα συνδικαλιστή φοιτητή που κατέβαζε τη γραμμή του Ρήγα στην ΕΦΕΕ, κατόπιν επικεφαλής του κομματικού οργάνου που κατεβάζει γραμμή σε όλη την κομματική και επιρροής μάζα. Πού χρόνος για πτυχίο.

Ποιο είναι το τελευταίο παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ και η επίκαιρη κομματική του επιδίωξη; Ότι δήθεν διαπραγματεύονται και αντιστέκονται σθεναρά, αλλά δέχονται ασφυκτικές πιέσεις να νομοθετήσουν σκληρά μέτρα, τα οποία κυρίως θίγουν την αφρόκρεμα της κομματικής τους πελατείας και νομενκλατούρας στις ΔΕΚΟ.

Ποια είναι λοιπόν σήμερα η "γραμμή" του και ο στόχος; Να πιέσουν και την ΝΔ να τα ψηφίσει, ώστε πολιτικά να ευνουχιστεί οριστικά. Τον Αύγουστο του 2015 ο Μεϊμαράκης εκπροσωπώντας τον Καραμανλικό Τσιπροενδοτισμό έβαλε την ΝΔ να ψηφίσει το Μνημόνιο Τσίπρα δίχως όρους, αντί να γκρεμίσει τους μπολσεβίκους από την εξουσία, προκαλώντας με αποκλειστική του ευθύνη την δεύτερη ήττα της ΝΔ τον Σεπτέμβριο, αφού ο κόσμος είπε "όλοι τους μαζί ψηφίζουν τα μνημόνια, ας ψηφίσω τον νέο με το ευχάριστο χαμόγελο".

Ο Μεϊμαράκης σίγουρα δεν είναι τζάμπα μάγκας, είναι ακριβός μάγκας που την μαγκιά του όμως την πληρώσαμε εμείς 100 δις ευρώ σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM. Τι προάλλες ο ίδιος έσυρε τον χορό αυτού που για μένα προσωπικά λογίζεται "Τσιπροδωσιλογισμός", αποκαλώντας "τζάμπα μάγκες" όσους δεν γίνουν κολαούζοι στον Τσίπρα, στον αρχηγό του εσωτερικού εχθρού του Ελληνικού Έθνους.

Και μετά τις έξωθεν προς την ΝΔ πιέσεις από Σόιμπλε και ΔΝΤ να ενδώσει, προφανώς κατόπιν συνεννοήσεως του ΣΥΡΙΖΑ με τους ξένους σχετικά, αφού πριν άλλος γραμμιτζής, ο Σκουρλέτης είχε ρίξει μια τροχιοδεικτική για υπερψήφιση με 180, ήρθε ο σεβάσμιος γραμμιτζής ΠτΔ να χρησιμοποιήσει την εθνική επέτειο για να κατεβάσει τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ : "Το 1821 μας στέλνει μήνυμα για συνευθύνη και συναπόφαση" δήλωσε ανερυθρίαστα.

Τρίτον, έναν απερίγραπτο τύπο, αλλοίμονο κορυφαίο πολιτειακό παράγοντα, να δηλώνει ότι "το 1821 είχε να κάνει με την κοινωνική δικαιοσύνη". Γιατί οι κομμουνιστές είναι εγκληματίες κατά του έθνους; Γιατί σύμφωνα με την εθνική ιδεολογία προεστοί και χωρικοί, καραβοκύρηδες και ναύτες είμαστε το κατά Ηρόδοτο όμαιμον, ομόγλωσσον, ομόθρησκον, ομόδοξον και ομότροπον. Έχουμε κοινωνικές διαφορές αλλά είμαστε ενωμένοι απέναντι στον κοινό εχθρό. Η χυδαία κομμουνιστική ιδεολογία διχάζει τις κοινωνίες ανάμεσα σε ταξικούς εχθρούς. Γι' αυτούς, οι ναύτες της όφειλαν να επαναστατήσουν κατά της Μπουμπουλίνας για καλύτερα μεροκάματα, όχι να πολεμούν τον Τούρκο. Όλοι έχουν υλικές ανάγκες. Οι ανώτεροι όμως άνθρωποι υπηρετούν και τις ανάγκες της ψυχής και της καρδιάς, οι κατώτεροι μόνο του στομαχιού. Αυτή είναι η διαφορά εθνικής και κομμουνιστικής ιδεολογίας. "Λάδωσε το αντεράκι σας, αυτό ήταν το ΠΑΣΟΚ" σύμφωνα με τη διάσημη διακήρυξη του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Οι κομμουνιστές δεν θα μπορούσαν ποτέ ούτε να αντιληφθούν ούτε να επιδείξουν το ψυχικό μεγαλείο του Νικηταρά. Παρότι έδωσε την ελευθερία στην πατρίδα του αυτή τον παραπέταξε επαίτη. Όμως εκείνος δεν στράφηκε εναντίον της. Όταν ο Άγγλος πρέσβης τον "συνέλαβε" να ζητιανεύει, λέγοντας του "τί κάνετε εδώ στρατηγέ;", ο ήρωας απάντησε υπερήφανα "ανασαίνω τον ελεύθερο αέρα της πατρίδας μου". Οι κομμουνιστές θα τον ήθελαν να οργανώνει "κίνημα και αγώνες κατά των ελληνοτσολιάδων για κοινωνική δικαιοσύνη".

Τέταρτον, την εκπρόσωπο της ΝΔ με ύφος και τόνο δηλώσεων λες και βρισκόταν στον Μεγάλο Χορό των Ρόδων του Μόντε Κάρλο ή πριν την έναρξη στο Καρναβάλι της Βενετίας. Αερολογίες με έκφραση σαν να είχε καταπιεί το χάπι της ευτυχίας. Μόνο το σύνθημα του αείμνηστου Άλκη Στέα, μονίμου παρουσιαστή στο Καρναβάλι της Πάτρας, δεν ανέκραξε : "Ευτυχείτε!"

Πέμπτον; Ότι κανένας και πουθενά δεν ανέφερε την λέξη "Τουρκία" ή "Τούρκοι". Η επαίσχυντη δειλία μιας πολιτικής τάξης η οποία μεταπολιτευτικά κατάντησε τη χώρα πολεμικά ανίσχυρη αυτοτελώς, και δουλικά ζητάει προστασία, νταβατζηλίκι, από "ευρωπαϊκές ακτοφυλακές", τρέμοντας να αναφέρει ότι διώξαμε τους Τούρκους για να μην εκνευρίσει τους Οθωμανούς πρώην σφαγείς μας. Βουβαμάρα, λες και απελευθερωθήκαμε από τους Γροιλανδούς ή τους Αβοριγίνες.

Έχει και συνέχεια. Ανήμερα της Επετείου, ο Κυριάκος γράφει στην "Καθημερινή" : "Λαϊκισμός και εθνικισμός: Οι μεγάλοι εχθροί".Θα τα πούμε αναλυτικά σε άλλο σημείωμα, αλλά, Κυριάκο, αυτό το δοβλέτι του οποίου φιλοδοξείς να γίνεις Μεγάλος Βεζύρης στήθηκε με αίμα από αμετανόητους εθνικιστές. Εσύ έγινες αρχηγός της ΝΔ και πρωθυπουργίσιμος από εθνικιστές που απαιτούσαν το τσάκισμα των μπολσεβίκων αντί τη γλοιώδη συνοδοιπορία του Καραμανλισμού. Και αν τελικά γίνεις πρωθυπουργός, με τις ψήφους πάλι αμετανόητων εθνικιστών θα γίνεις, του κορμού της ΝΔ, από τους Ποτάμηδες και τον Σημιτικό συρφετό που διαρκώς γλείφεις δεν θα πάρεις μια.

Δύσκολο με όλα αυτά να αισιοδοξείς. Τι με κρατάει; Τα παιδιά της Εθνικής στο Βέλγιο. Εκείνοι οι αγρότες που συλλέγουν και διατηρούν τους σπόρους των ιστορικών ελληνικών ποικιλιών. Κι εκείνος ο, όχι νεαρός, φίλος ο οποίος μου είπε πρόσφατα "ας χάνεται για την πλειοψηφία ο ανεκτίμητος πλούτος της Ελληνικής Γλώσσας, εγώ πηγαίνω σε μαθήματα, μαθαίνω πάλι αρχαία ελληνικά".

Ίσως αυτό τελικά να είναι ο Ελληνισμός. Υπέροχες μονάδες και ομάδες που τραβούν το κάρο. Κι όπως σημείωσε κάποιος σπουδαίος : Η μοίρα των δυνατών είναι να παραμένουν μόνοι και να παλεύουν δίχως θεατές.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα