Ιδού τα έργα σου λαέ!

Αν υπάρχει κάτι στο οποίο επιμένει ο Τσίπρας τον τελευταίο καιρό αυτό είναι η μάχη κατά των διαπλεκόμενων ΜΜΕ. Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι τον πολεμούν τα κανάλια και οι εφημερίδες κι ότι έχει όλο το σύστημα εχθρικό απέναντί του. Αλλά αν εξαιρέσουμε τις τελευταίες 20 ημέρες που χάρη στον Παππά μέχρι και το Star εγκατέλειψε τα ρεπορτάζ... παραλίας,

όλο τον υπόλοιπο καιρό ο Αλέξης και η παρέα του πολύ χαλαρά το πήγαιναν.

Ακόμη και την περίοδο της Βαρουφάκειας ανοησίας ενώ η χώρα πήγαινε φουλ για τη δραχμή, εμείς ασχολούμασταν με τον «ροκ σταρ» υπουργό, τη Δανάη του, το σπίτι στην Αίγινα και άλλες τέτοιες αηδίες.

Αλλά ας ρίξουμε μια ματιά πώς... πολεμά τον Τσίπρα όλο το σύστημα.

Τα στοιχεία που βγαίνουν συνεχώς δείχνουν επιδείνωση της ζωής των Ελλήνων. Μείωση εισοδήματος και το 2015 και το 2016, περισσότεροι φτωχοί, λιγότερες οι καταθέσεις στις τράπεζες ή στα στρώματα.

Γενικώς μια κατάσταση γενικευμένης φτωχοποίησης made in left. Τι να πει κανείς για τους υποκατώτατους ή τους υπερκατώτατους μισθούς, για τους εργαζόμενους με 100 ή 200 ευρώ φουλ 8ωρα, για τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, για το χάλι στην υγεία και την παιδεία. Α, μην ξεχάσουμε. Και στη διετία του ΣΥΡΙΖΑ Έλληνες αυτοκτόνησαν λόγω χρεών, σπίτι ξεπουλήθηκαν, περιουσίες χάθηκαν.

Και βεβαίως, η χώρα έχασε κάθε σοβαρότητα στη διεθνή σκηνή, γέμισε μετανάστες ενώ αν δεν καταλάβουν οι πρόσφυγες τα νησιά θα το κάνουν οι Τούρκοι, προτού ξυπνήσει ο Κοτζιάς και η ελληνική διπλωματία.

Όλα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα της αριστεράς, της προοδευτικής παράταξης, της ευαισθησίας και των λαϊκών αγώνων για μια καλύτερη κοινωνία. Όχι, δεν είναι αποτέλεσμα της ανάλγητης δεξιάς, ούτε κανενός άλλους αστικού κόμματος που δεν έχει τις... ευαισθησίες των αριστερών. Κι όμως, παρ' όλα αυτά δεν υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα. Ούτε τα κανάλια φωνάζουν «προδότες» και «γερμανοτσολιάδες», ούτε οι εφημερίδες καλούν τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους, ούτε είδαμε καμιά μεγάλη κινητοποίηση που να «σπάει κόκαλα» και να οδηγεί σε τέτοια πίεση ώστε να μην μπορεί η κυβέρνηση να σταθεί στα πόδια της.

Ούτε οι διαπλεκόμενοι ασχολούνται με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εν πολλοίς τα έχουν βρει μαζί του, αλλά ούτε και ο κόσμος ο οποίος προτιμά τη βουβή οργή μέχρι να σκάσει.

Κι όλοι εμείς με τι ασχολούμαστε; Με τις άδειες του Παππά, με το αν ο Άδωνις θα γίνει διώκτης των κομμουνιστών, αν ο Σκουρλέτης πείσμωσε που θα κάνουν ιδιωτικοποιήσεις αλλά αυτός δε θέλει. Τρώμε το χρόνο μας με το αν και ποιους θα... αναδομήσει ο Τσίπρας και αν θα φτιάξει κυβέρνηση – ταλιμπάν με την οποία θα πάει σε εκλογές.

Η πραγματική κατάσταση της οικονομίας, το γεγονός ότι οι ξένοι μας έχουν ήδη πετάξει έξω από το ευρώ για ακόμη μια φορά δεν μας ανησυχεί. Ούτε το γεγονός ότι η επταετής κρίση ίσως είναι ο... προθάλαμος μιας μόνιμης φτωχοποίησης που δεν θα έχει προηγούμενη σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα. Και που θα φέρει τη σφραγίδα όχι κάποιων ανάλγητων νεοφιλελέδων, αλλά των «εγγονιών» του Ζαχαριάδη, του Φλωράκη και του Κύρκου.

Ιδού τα έργα σου λαέ! Ιδού που σε κατάντησαν όλοι αυτοί που πολιτεύονται στο όνομά σου.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα