Τι έγινε και ξαφνικά πιστεύουν όλοι ότι ο νόμος για τις άδειες θα κριθεί αντισυνταγματικός;

Όλοι πια επιχειρηματολογούν με τη βεβαιότητα ότι ο νόμος για τις άδειες θα κριθεί αντισυνταγματικός. Και το περίεργο είναι ότι το κάνουν δημοσιογράφοι που στήριξαν τον νόμο Παππά ή τουλάχιστον δεν αντιτάχθηκαν, καθώς επίσης και βουλευτές που τον ψήφισαν! Ενστικτωδώς ξαφνικά μιλούν από θέση άμυνας. Είναι τόσο ισχυρή η πεποίθηση όλων των υπολοίπων και των ΜΜΕ ότι ο νόμος θα κριθεί αντισυνταγματικός που έχουν καταφέρει να πείσουν ακόμη και υπουργούς της κυβέρνησης έως δημοσιογράφους και απλούς βουλευτές!

Όλοι έχουν αποδεχθεί

το γεγονός με τη βεβαιότητα που το έκανε όλο το γνωστό σύστημα πέρυσι στο δημοψήφισμα για το ΝΑΙ και στις εθνικές εκλογές για την διαφορά των δύο κομμάτων στη μια μονάδα, δηλαδή στα όρια του στατιστικού λάθους! Οι τελευταίες ημέρες στα media θυμίζει πολύ την περσινή ατμόσφαιρα!

Όσοι λοιπόν στήριξαν τον νόμο και αρθρογραφούν ή παρεμβαίνουν στις τηλεοράσεις επικαλούνται πια παλαιότερες και αντίστοιχες περιπτώσεις που το ΣτΕ έκρινε σημαντικούς νόμους ως αντισυνταγματικούς… για να ισχυριστούν – ορθώς φυσικά, ότι δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου. Οι κυβερνήσεις δεν έπεσαν, συνέχισαν την πορεία τους και προσαρμόστηκαν στις αποφάσεις του Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση προετοιμάζεται να δεχθεί ένα χαστούκι, έχει πεισθεί ότι θα το φάει και δεν πρόκειται να το γλυτώσει! Και την ίδια ώρα η ΝΔ αναζητεί τον τρόπο που θα αξιοποιήσει το ράπισμα στην κυβέρνηση εισπράττοντας το μεγαλύτερο δυνατό όφελος. Θα ζητήσει πάλι εκλογές; Θα πει σας τα λέγαμε; Το πρόβλημα όμως με τη ΝΔ είναι ότι συμπεριφέρεται επιπόλαια και βέβαια δεν πείθει ότι θέλει να αλλάξει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο… Δεν πείθει ούτε τον ίδιο της τον εαυτό ότι θέλει να μπουν κανόνες στο παιχνίδι! Απλώς έχει προεξοφλήσει την απόφαση του ΣτΕ και ζει τη μέθη του γκολ που αισθάνεται ότι θα βάλει στην κυβέρνηση!

Βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να ξυπνήσεις σε μια άλλη πραγματικότητα! Κι αυτό αφορά και τους δυο, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση!

The post Τι έγινε και ξαφνικά πιστεύουν όλοι ότι ο νόμος για τις άδειες θα κριθεί αντισυνταγματικός; appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα