Ιδού πως “ξεβρομίζει” το ποδόσφαιρο

Δεν έχει καμιά σωτηρία αυτή η χώρα και το λέμε με τα λόγου γνώσης. Όταν οι νόμοι καταπατώνται όποτε του καπνίσει του καθενός, τότε δε θα πρέπει να μας πειράζει που η Χρυσή Αυγή παραβιάζει τους νόμους και το Σύνταγμα.

Χθες, οι αρμόδιες αθλητικές αρχές πήραν απόφαση να «αποκαταστήσουν» τον Ολυμπιακό Βόλου του Αχιλλέα Μπέου,

την Καβάλα του Μάκαρου Ψωμιάδη και τον Ηρακλή, αγνώστου ιδιοκτήτη. Και οι τρεις ομάδες επιστρέφουν στην Football League αν και μόλις πέρυσι είχαν υποβιβαστεί στην τέταρτη κατηγορία, και του χρόνου μπορεί να παίζουν και στα μεγάλα σαλόνια.

Να θυμίσουμε ότι Βόλος και Καβάλα υποβιβάστηκαν για συμμετοχή τους στα στημένα παιχνίδια ενώ ο Ηρακλής για πλαστογραφία της διοίκησης. Πέρυσι τέτοια εποχή ακούγαμε ότι επιτέλους μπήκε στο μαχαίρι στο κόκαλο, ότι θα ξεβρομίσει το ποδόσφαιρο, θα μπουν φυλακή τα λαμόγια, θα διαλυθεί η «παράγκα», το υγιές ποδόσφαιρο θα νικήσει και άλλες τέτοιες βαρύγδουπες εκφράσεις. Μέχρι και σε πολιτική εκμετάλλευση του γεγονότος προχώρησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ λέγοντας πόσο αγώνα κάνουν κατά της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα.

Ένα χρόνο μετά όλα έχουν ξεχαστεί και στη φυλακή είναι μόνο κάποιος Τσακογιάννης της Ηλιούπολης και ο Μάκαρος με το γιό του, αλλά για υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Που πήγαν όλες οι υποσχέσεις για καθαρό ποδόσφαιρο; Πήγαν περίπατο διότι για ακόμη μια φορά επικράτησε η πολιτικάντικη λογική των ψήφων. Μη χάσουμε τους ψηφοφόρους της Θεσσαλονίκης, του Βόλου και της Καβάλας που διεκδικούν την παρουσία της ομάδας τους στα σαλόνια. Άσχετα αν ακόμη και σήμερα που γράφουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ομάδων αυτών είναι «περίεργο». Κάποιοι τύποι άγνωστοι έχουν μπει μπροστά αλλά από το παρασκήνιο κάνουν άλλοι κουμάντο. Μάλιστα, στην Καβάλα, βοά ο τόπος ότι ο Ψωμιάδης μέσα από τον Κορυδαλλό δίνει τις εντολές, έχει δώσει 2-3 εκατ. και ήδη έχει κάνει 24 μεταγραφές για να είναι η ομάδα έτοιμη για το πρωτάθλημα.

Όταν λοιπόν οι νόμοι γίνονται κουρελόχαρτα, γιατί ο κόσμος να μην πιστεύει ότι ζει σε μια χώρα ανομίας; Όταν η ίδια η πολιτεία βάζει αυτογκόλ, γιατί να περιμένουμε να ξεβρομίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Keywords
Τυχαία Θέματα