Ιδού η… Θεσσαλονίκη, ιδού και το πήδημα

O Τσίπρας μας ξαναθύμισε πώς είναι να σηκώνεις σημαία ευκαιρίας. Πώς είναι να πηγαίνεις ουσιαστικά για τέταρτη φορά στην ΔΕΘ και να λες ψέματα. Με μεγάλες διαφοροποιήσεις βεβαίως, αλλά τα ψέματα παραμένουν ψέματα.

Από το 2014 με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που έγινε κουρελόχαρτο μέχρι σήμερα που ο πρωθυπουργός ούτε τον ΕΝΦΙΑ

δεν μπορεί να αναφέρει χωρίς να τρέμει, έχει περάσει πολύς καιρός. Κι αν πριν τέσσερα χρόνια ο κόσμος ξεγελάστηκε από τις πολιτικές φανφάρες του Τσίπρα, σήμερα βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση.

Κι αυτή δεν είναι άλλη από τη νέα απάτη που έχει στήσει. Την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση και την… κοσμοσυρροή επενδυτών που σπεύδουν να έλθουν στην Ελλάδα της αριστεράς. Πρόκειται για τεράστιο ψέμα καθώς όλοι γνωρίζουν πλέον ότι η οικονομία θα βρίσκεται σε διαρκή επιτήρηση για πάρα πολλά χρόνια. Θα μας κάνουν ό,τι θέλουν οι δανειστές για πολύ καιρό. Πρόκειται για τα επίχειρα της προδοσίας της αριστεράς, ζούμε τώρα τις επιπτώσεις του καταστροφικού 2015. Αυτό πρέπει να ξέρουν οι Έλληνες και να μην εξαπατηθούν για άλλη μια φορά.

Όμως, πλέον δεν πρέπει να μας νοιάζει τι λένε οι Συριζαίοι. Αφήστε τους να μιλάνε γιατί έτσι αποδομούνται. Σημασία έχει τι θα πει η Νέα Δημοκρατία, τι θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε πέντε ημέρες θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και ίσως είναι η τελευταία φορά που πάει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έχουν σχεδιάσει στη ΝΔ ένα πλάνο για το πώς θα εμφανιστεί ο Κυριάκος; Ή απλά θα έχουμε μια ακόμη βαρετή ομιλία το Σάββατο και μια ακόμη πιο βαρετή συνέντευξη τύπου την Κυριακή; Μπορεί με λίγα λόγια να ταράξει τα νερά, να δώσει κάτι διαφορετικό;

Μαθαίνουμε ότι στη ΝΔ υπάρχουν δύο σχολές. Η πρώτη πιέζει τον πρόεδρο να πάει με δικό του… πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Να τάξει δηλαδή μειώσεις φόρων, ότι θα ενισχύσει τις συντάξεις, θα δώσει επιδόματα και άλλες τέτοιες εξαγγελίες που δίνουν οι πολιτικοί αφού ξέρουν ότι δεν θα τις τηρήσουν ποτέ.

Η δεύτερη σχολή λέει ότι ο αρχηγός πρέπει να δείξει υπευθυνότητα, να μην υποσχεθεί πράγματα που ξέρει ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει. Να μην πουλήσει δηλαδή τη γνωστή «παραμύθα» που πουλάνε όλοι με την οκά στη ΔΕΘ. Εν ολίγοις να πει την αλήθεια ακόμη κι αν αυτή έχει πρόσκαιρο επικοινωνιακό κόστος.

Η αλήθεια είναι ότι βρίσκεται σε δίκοπο μαχαίρι καθώς δεν γνωρίζει κανείς αυτή τη στιγμή τι θέλουν οι Έλληνες. Θέλουν έναν ακόμη Πινόκιο ή Χάρι Πότερ ή θέλουν έναν ρεαλιστή πολιτικό που θα λέει σκληρές αλήθειες;

Η Ελλάδα μετά από 8 χρόνια κρίσης θα πρέπει να έχει πάρει το μάθημά της. Ελπίζουμε δηλαδή αν και υπάρχουν πολλές αμφιβολίες καθώς ένα διόλου ευκαταφρόνητο κομμάτι του ελληνικού λαού στηρίζει ακόμη τον Τσίπρα, τον εμπιστεύεται, τον θεωρεί παιδί του λαού, αγωνιστή, καθαρό και άλλες τέτοιες μπαρούφες που έχει καταφέρει να περάσει το Μαξίμου.

Εκτιμούμε ότι αν ο Μητσοτάκης πέσει στο λάκκο του λαϊκισμού θα χάσει. Αν ακολουθήσει τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ μεσο-μακροπρόθεσμα θα υποστεί δεινή ήττα και μαζί του θα χάσει όλη η Ελλάδα. Αν δηλαδή γίνει… δεξιός Τσίπρας σε υποσχέσεις και μπαρούφες δεν πρόκειται να προσφέρει αυτά που θέλει η πατρίδα.

Ελπίζουμε να μην επικρατήσουν οι φωνές του λαϊκισμού που οδήγησαν την Ελλάδα στο γκρεμό και που προσπαθούν να την βουλιάξουν ακόμη περισσότερο.

Το ερώτημα είναι ένα και παραμένει αναπάντητο: Υπάρχει σχέδιο στη ΝΔ για την επόμενη ημέρα της χώρας; Ιδού η… Θεσσαλονίκη, ιδού και το πήδημα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα