Η τρόικα πέθανε... ζήτω το Brussels Group

Δεν ξέρουμε αν το έχετε καταλάβει αλλά... τέλειωσε η τρόικα. Πλέον θα έχουμε το Brussels Group (BG). Έτσι θα ονομάζεται η ομάδα που βρίσκεται στις Βρυξέλλες και κάνει τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά.

Μη γελάτε: Η κυβέρνηση έκανε το καθήκον της και τήρησε τις δεσμεύσεις της. «Σκότωσε την τρόικα» που θα έλεγε

και ο Ντάισελμπλουμ αλλά μην τρελαθείτε κιόλας. Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Ντέκλαν Κοστέλο, βρίσκεται ο διάδοχος του Κλάους Μαζούχ ο οποίος λέγεται Ράσμους Ρίφερ και πιθανότατα βρίσκεται και ο Ρίσι Γκογιάλ από το ΔΝΤ. Όχι, δεν είναι τρόικα για την κυβέρνηση, είναι οι εκπρόσωποι των θεσμών που θα λέγονται «γκρουπ Βρυξελλών».

Όπως λένε οι πληροφορίες, η διαπραγμάτευση, πολιτική και τεχνική, θα γίνει στις Βρυξέλλες, χωρίς αυτό να αποκλείει ότι κλιμάκια των θεσμών δεν θα μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα, προκειμένου να συλλέγουν στοχευμένα στοιχεία.

Τα κλιμάκια αυτά, των οποίων οι επισκέψεις θα αποφασίζονται από κοινού με την Ελληνική πλευρά, θα είναι χαμηλόβαθμα και, φυσικά, οι επαφές τους θα γίνονται με ομόβαθμούς τους.

Τέτοιοι χαμηλόβαθμοι θα έρθουν την Πέμπτη στην Αθήνα και αν πρέπει η κυβέρνηση να κάνει κάτι είναι να τους δώσει και σ' αυτούς ένα όνομα. Να τους λέμε Athens Group ή Athens By Night γιατί όχι.

Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις με την υπερήφανη κυβέρνηση της «Αριστεράς» που τσάκισε τα κόκαλα της τρόικας και την κατήργησε. Όσο για τις συζητήσεις; Μην περιμένετε και πολλά τις επόμενες ημέρες. Θα πάρει καιρός να κλείσει κάποια συμφωνία κι ανάλογα με τις διαθέσεις του Μαξίμου.

Επειδή το Brussels Group (BG) μας θύμισε τους Bee Gees, αφιερώνουμε το παρακάτω τραγούδι στον Αλέξη για να παραμείνει δυνατός κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Να μην λένε κι ότι δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση στις προσπάθειές της...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα