Η ρωσική αντιπολίτευση κάνει δικές τις … εκλογές

Η ομάδα του Βολκόφ ετοιμάζεται

Η ρωσική αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι οργανώνει δικές της εκλογές. Ήδη, πάνω από 150.000 έχουν εγγραφεί στους καταλόγους της και τα νούμερα ολοένα και αυξάνονται. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα γίνουν εκλογές για να επιλεγεί ένα 45μελές συντονιστικό συμβούλιο της αντιπολίτευσης, το οποίο προσπαθήσει να αξιοποιήσει τους όλο και περισσότερους διαφωνούντες στη Ρωσία.

Η διαχείριση του όλου θέματος γίνεται από το Αικατερίνενμπουργκ. Επικεφαλής είναι ο Λεονίντ Βολκόφ, ειδικός στα κομπιούτερ και γνωστός ακτιβιστής.

Σκοπός του κινήματος είναι να διαδώσουν το μήνυμα της αντιπολίτευσης πέρα από τη Μόσχα, εξ ου και το 65% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων είναι από την περιφέρεια. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει δύο ημέρες, 20 και 21 Οκτωβρίου, και θα γίνει είτε μέσω  Internet, είτε με κλασικές κάλπες. Όσο για το ποιοι είναι υποψήφιοι; Ο Αλεξέι Ναβάλνι, δικηγόρος και γνωστός αντικαθεστωτικός, ο Γκάρι Κασπάροφ, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής σκάκι, ο αριστερός ακτιβιστής Σεργκέι Ουντάλτσοφ, ο Γκενάντι Γκούντκοφ, πρώην βουλευτής της αντιπολίτευσης, ο Αρκάντι Μπαμπτσένκο, ένας πρώην στρατιώτης που έγραψε για τον πόλεμο στην Τσετσενία, ο Πιοτρ Βερζίλοφ, σύζυγος της φυλακισμένης Pussy Riot Ναντέζντα Τολοκονίκοβα και ο Μπορίς Νεμτσόφ, πρώην πρωθυπουργός επί εποχής Γιέλτσιν –όλοι τους γνωστοί πολέμιοι του Πούτιν.

Keywords
Τυχαία Θέματα