Η Ρένα… δεν έχει ρεύμα

Είναι Δεκέμβριος του 2014, πριν την προεκλογική εκστρατεία αλλά ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί να μιλά για την ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσε ο Σαμαράς και η κυβέρνησή του. Όπου πάει βγάζει λόγους για τη δυστυχία, για τις αυτοκτονίες, για τους πεινασμένους αλλά και για τους χιλιάδες Έλληνες που δεν έχουν ρεύμα.

Πήγε λοιπόν πριν τα Χριστούγεννα

στην Περιφέρεια για να συναντήσει την καλή του φίλη Ρένα Δούρου και μαζί να κλάψουν για τους δύσμοιρους ανθρώπους που δεν έχουν ρεύμα να ζεσταθούν και να ζήσουν. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και εκθείασε την πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής να αναλάβει τη δαπάνη επανασύνδεσης της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν.

Έμπλεος… επαναστατικής διάθεσης ο κ. Τσίπρας συνεχάρη την Ρένα Δούρου για την πρωτοβουλία να βρεθούν πόροι σε πάνω από 10.000 περιπτώσεις όλο το έτος για οικογένειες με τουλάχιστον τέσσερα μέλη.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέσμευση της νέας διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η αντιμετώπιση των πληγών του μνημονίου κάτι που είναι αδιαπραγμάτευτο. "Δική μας έννοια είναι ο πολίτης που έχει γονατίσει και όχι τα συμφέροντα των παραγόντων που οδήγησαν στην κρίση και συνεχίζουν να λεηλατούν". Στην έμπρακτη πρωτοβουλία της νέας περιφερειακής αρχής "κανένας πολίτης χωρίς ρεύμα" αναφέρθηκε και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τονίζοντας, πως ήταν μια αυτονόητη κίνηση και με την πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού η περιφέρεια έβαλε το σχετικό κονδύλι.

Το σόου που είχε στηθεί ήταν απλά ένα από τα πολλά ψέματα για την… ανθρωπιστική κρίση με τα οποία ουσιαστικά πήραν την εξουσία.

Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια, δηλαδή η Δούρου, επανασυνδέθηκε το ρεύμα σε… 98 οικογένειες που τους είχε κοπεί λόγων οφειλών. Συνολικά έγιναν μόλις 325 αιτήσεις κι από αυτές, σε 98 περιπτώσεις παρενέβη η Περιφέρεια Αττικής, σε εννέα περιπτώσεις δεν παρενέβη διότι υπήρχε διαπιστωμένη ρευματοκλοπή και στις υπόλοιπες δεν υπήρχε διακοπή ρεύματος, αλλά οι καταναλωτές προσήλθαν στην Περιφέρεια με λογαριασμούς διακοπής ρεύματος. Σε ό,τι αφορά το κόστος των 98 συνδέσεων ανέρχεται σε 35.000 ευρώ και θα το πληρώσει η Περιφέρεια.

Μα καλά. Οι υπόλοιπες 9.902 οικογένειες που είχαν ανθρωπιστική κρίση και τους κόπηκε το ρεύμα που είναι; Που πήγαν και γιατί δεν έδωσαν την ευκαιρία στον Τσίπρα και τη Δούρου να τους σώσει;

Γιατί κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό με τέτοιες ανοησίες; Γιατί του είπαν ψέματα; Οι 10.000 οικογένειες που όντως αντιμετώπιζαν πρόβλημα να πληρώσουν και κινδύνευαν να τους κόψουν το ρεύμα απλά έχουν ενταχθεί στον Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο το οποίο είχε θεσμοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Οι κακοί , οι νεοφιλελεύθεροι, οι «Μερκελιστές» είχαν φτιάξει ένα ολοκληρωμένο σύστημα το οποίο ουσιαστικά δεν άφηνε κανένα νοικοκυριό απροστάτευτο. Φθηνό τιμολόγιο ρεύματος αλλά ακόμη και αν δεν είχαν να πληρώσουν και πάλι κανείς δεν τους έκοβε το ρεύμα. Αυτοί καλύπτονταν από όλους εμάς και ουσιαστικά ελάχιστοι ήταν όσοι δεν είχαν φως στο σπίτι τους, πιθανότατα με δική τους ευθύνη.

Όμως, η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε και συνεχίζει να περνάει. Τα ψέματα όμως θα αποκαλύπτονται σιγά – σιγά και όλοι θα βλέπουμε με τι είδους ψεύτες έχουμε να κάνουμε.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα