Η εκ των έσω αποκαθήλωση του Τσίπρα

Βόμβες κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο Αντώνης Νταβανέλλος επικεφαλής του τροτσκιστικού Κόκκινου Δικτύου ομολογώντας ότι η κυβέρνηση του Τσίπρα βρίσκεται μπροστά σε μια «άγρια πολιτική κρίση» γιατί υπάρχει «κενό κυβερνησιμότητας», αποδίδοντας αυτό το κενό στο γεγονός ότι ενώ αυξάνει η πίεση από τα δεξιά της κυβέρνησης, «το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μετατραπεί

ειρηνικά σε κόμμα της λιτότητας»!

Ο Αντώνης Νταβανέλλος, μιλώντας στην πανελλαδική συνάντηση των μελών του Κόκκινου Δικτύου -το προηγούμενο Σαββατοκύριακο- που εντάσσονται στην Αριστερή Πλατφόρμα του Λαφαζάνη, κατηγορεί τον Τσίπρα και την κυβέρνηση ότι εγκαταλείπουν το σχέδιο της αντιλιτότητας.

Το συγκεκριμένο στέλεχος που είναι και μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη διαφωνία του για την κυβερνητική συγκατοίκηση με τους ΑΝΕΛ, μιλάει για «εμφάνιση ισχυρού νεοφιλελεύθερου πυρήνα στην κυβέρνηση με στελέχη πολιτικά που προκαλούν τον κόσμο της Αριστεράς». Σ’ αυτά τα πρόσωπα εντάσσει περιπτώσεις όπως του πρώην υπουργού του Σημίτη, Νίκο Χριστοδουλάκη, το Ρουμπάτη στην ΕΥΠ και μάλιστα χαρακτηρίζει την Έλενα Παναρίτη «σύμβουλο μιας νεοφιλελεύθερης δικτατορίας του Περού» που με τις εισηγήσεις της εξόντωσε ανθρώπους!

Τα σχολιανά του ακούει ο Τσίπρας και για την «περίεργη ευαισθησία και φιλικότητα προς την καραμανλική ΝΔ» από τον Αντώνη Νταβανέλλο με αφορμή την εκλογή του Παυλόπουλου στην προεδρία της Δημοκρατίας. Υπενθυμίζουμε ότι η Γαϊτάνη που απείχε και δεν τον ψήφισε ανήκει στη συγκεκριμένη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πλήρης αποδόμηση υπάρχει για το Βαρουφάκη και τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη που χαρακτηρίζεται ως «ήττα της ριζοσπαστικής αριστεράς» και μάλιστα το υψηλόβαθμο αυτό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ λέει ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση τώρα σαρώνει ότι διαθέσιμα υπάρχουν σε δημόσιους οργανισμούς και ασφαλιστικά ταμεία για να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις. Ενώ σε ότι αφορά τη ρητορική του Τσίπρα για το γεωπολιτικό χαρτί στις διαπραγματεύσεις τονίζει ότι «αποδείχτηκε η αυταπάτη» και πως «η κυβέρνηση πέφτει στο λάκκο με τα φίδια».

Όπως προκύπτει επίσης και από την εισήγηση του Αντώνη Νταβανέλου ουσιαστικά οι συνιστώσες θα αναδιοργανωθούν για να μην επιτρέψουν στον Τσίπρα να κάνει «ειρηνικά» το ΣΥΡΙΖΑ κόμμα της λιτότητας!!! Είναι χαρακτηριστικό ότι για τις εξαγγελίες Τσίπρα στην Υγεία αλλά και τις αντιδράσεις του Δρίτσα στα όσα είπε ο Δραγασάκης στην Κίνα για τον ΟΛΠ αποδεικνύεται ότι αυτές οι «διορθωτικές παρεμβάσεις» στη μια περίπτωση του πρωθυπουργού και στην άλλη του υπουργού ναυτιλίας απηχούσαν το γεγονός ότι οι κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στα κάγκελα με τα συγκεκριμένα θέματα.

Όπως φαίνεται η ασάφεια στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καθόλου δημιουργική, δεν θα είναι και «ειρηνική» οπότε …καλά ξεμπερδέματα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα