Η πασοκική ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ

Με καταιγιστικούς ρυθμούς προχωράει η ολοκλήρωση της πασοκοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ όχι τόσο στην ψυχή του που έτσι κι αλλιώς εδώ και πάρα πολύ καιρό πρασίνιζε αλλά και στο μανδύα που εξακολουθούσε να τον υποδύεται κόκκινο ο Τσίπρας μέχρι και πριν από τις εκλογές.

Αμέσως μετά τις εκλογές

αυτή την εξέλιξη την περιγράφαμε στο Antinews μιλώντας για το ρόλο του Λαλιώτη στις υπόγειες διαδρομές μεταξύ Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη. Ακολούθησε αμέσως η εκδήλωση της πρόθεσης του Τσίπρα να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα παρατηρητής των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών και τώρα βγαίνει το alter ego του Τσίπρα ο Νίκος Παππάς και λέει δημόσια στα ΝΕΑ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο «πυλώνας της δημοκρατικής παράταξης» και περιμένει ένα «καλό σήμα» από το ΠΑΣΟΚ ότι θα οριοθετήσει τις σχέσεις του από τη «νεοφιλελεύθερη δεξιά».

Γράφαμε για πανηγυρική δικαίωση του Antinews όταν μόλις και χτες λέγαμε τα παραπάνω αλλά τέτοια ταχύτητα επιβεβαίωσης του ρεπορτάζ μας δεν την περιμέναμε. Την ίδια ώρα και ταυτόχρονα με τη δήλωση του Νίκου Παππά η Φώφη Γεννηματά δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα ασκήσει αξιόπιστη και προγραμματική αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς άγονες συγκρούσεις και διχαστικές αντιπαραθέσεις κάνοντας λόγο για μια «αντιπολίτευση αλήθειας» που θα υπερασπίζεται την προσφορά της δημοκρατικής παράταξης!

Βάλτε και μια λεπτομέρεια στο ρεπορτάζ που προκύπτει από τη δήλωση του Παππά ότι είναι διαρκής στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η διεύρυνση της στήριξης της κυβέρνησης.

Εντάξει το πιάσαμε το υπονοούμενο. Και αν αναλογιστούμε ότι ο Λεβέντης της Ένωσης Κεντρώων λέει ότι θα στηρίξει αν του ζητήσει ο Τσίπρας την κυβέρνηση και ταυτόχρονα στο κάλεσμα της Φώφης για διεύρυνση με άλλες δυνάμεις του χώρου και τις φωνές που καλούν το ΠΑΣΟΚ να διευρυνθεί με το Λεβέντη, το γλυκό δένει. Προσθέστε επίσης ότι το Ποτάμι πάει για διάλυση καθώς ο Θεοδωράκης συνεχίζει την μοναχική πορεία ενώ υπάρχουν φωνές και μέσα στο Ποτάμι, όπως ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος που θέλει να τα βρουν τα δύο κόμματα, τότε έχουμε και το κερασάκι στην τούρτα της δημοκρατικής παράταξης.

Το επόμενο βήμα θα φανεί από τη νέα κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και το πώς θα στελεχωθούν τα όργανα του κόμματος του Τσίπρα και κυρίως από το ποιος θα είναι ο νέος γραμματέας και η πολιτική γραμματεία που θα εκλεγούν από το επικείμενο συνέδριο της οργανωτικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ. Τα πρόσωπα θα δείξουν πολλά για το πόσο γρήγορα θα εξελιχτούν τα πράγματα στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα