Η ΝΔ ζητά την παραίτηση Φίλη μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις για το «Παραιτηθείτε»

12:57 9/6/2016 - Πηγή: Antinews

«Ο κ. Φίλης ξεπέρασε καθε όριο, ακόμη και για αυτήν την ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση στην οποία μετέχει» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικης αντιπολίτευσης τονίζει ότι «η προκλητική του δήλωση περί ορίων συνταγματικής ανοχής για τις αντικυβερνητικές διαδηλωσείς του κινήματος «παραιτηθείτε», δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα Δημοκρατίας».

Και προσθέτει: «Ο υπουργός Παιδείας θα πρέπει να συμβολίζει τον πλουραλισμό και το σεβασμό στη διαφορετική άποψη. Οφείλει

να ζητήσει συγνώμη και να παραιτηθεί αμέσως».

Ο ίδιος ο κ. Φίλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, είχε χαρακτηρίσει «αυτονόητη και αναμενόμενη» την επίθεση που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «υπάρχει μια επίθεση απέναντι στην κυβέρνηση. Νόμιζαν ότι θα τελειώσουν, ότι θα ήταν μια σύντομη παρένθεση η κυβέρνηση της Αριστεράς στη χώρα μας. Δεν τους βγαίνει αυτό το πράγμα».

Αναφερόμενος ειδικότερα στην κινητοποίηση «Παραιτηθείτε», ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε πως «θα υπάρξει κλιμάκωση διαδικασιών και υπονόμευσης σε εισαγωγικά τύπου «κινήματα κατσαρόλας»» -κινητοποιήσεις που, όπως ανέφερε, παρατηρούνται και στην Ισπανία, καθώς «μπορεί εκεί οι Podemos να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη μαζί με την Αριστερά που κατεβαίνουν».

Ο κ. Φίλης συνέχισε, λέγοντας: «Όποιος θέλει μπορεί να οργανώνει ό,τι συγκεντρώσεις θέλει. Αυτό είναι άλλη ιστορία. Δημοκρατία έχουμε. Βεβαίως, δεν μπορεί να διοργανώνει κανείς μια υπονομευτική πολιτική παρέμβαση, διότι η διαστροφή της πολιτικής -το τι λέει η κυβέρνηση να το διαστρέφουν- είναι ένα στοιχείο, το οποίο δεν ευνοεί τη δημοκρατία. Το να δημιουργούνται κινητοποιήσεις στη βάση όχι πραγματικών λαϊκών προβλημάτων, αλλά στη βάση προφητικών υποτίθεται εξαγγελιών, ότι θα γίνει αυτό σε ένα χρόνο, άρα τώρα εγώ κάνω απεργία για το τι θα γίνει σε ένα χρόνο, είναι μια διαδικασία που έχει ελάχιστη σχέση με τη δημοκρατία».

Επιμένοντας στο θέμα της συγκέντρωσης με σύνθημα «Παραιτηθείτε», ο υπουργός Παιδείας είπε ότι πρόκειται για μια «κίνηση, η οποία δεν έχει ονοματεπώνυμο».

Και κατέληξε: «Είναι στα όρια, λέω. Πρέπει να δούμε τι θέλουν ακριβώς. Φαντομάς. Τι είναι αυτό το πράγμα; Να δούμε τι θέλουν ακριβώς. Να φύγετε; Είναι η μόνη κυβέρνηση, απ’ ό,τι ξέρουμε στην Ελλάδα, όπου, όταν άλλαξαν οι συνθήκες και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προγραμματικές της δεσμεύσεις, ξαναπήγε στο λαό και ζήτησε την ψήφο του λαού. Και έκλεισε την αξιολόγηση στη βάση μιας εντολής που πήρε τον Σεπτέμβριο από το λαό και θέλει να προχωρήσει, για να βγει η χώρα από την κρίση στο ξέφωτο της ανάπτυξης. Αυτό, αντί να συζητήσουμε πώς μπορεί να γίνει καλύτερη αυτή η πορεία, έχουμε μια λυσσασμένη υπονόμευση στην αρχή από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, τώρα δεν του βγαίνει, τώρα βγαίνουν μπροστά κάποιοι άλλοι με το φύγετε, όπως λένε».

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα