Η ΝΔ μπορεί να απεγκλωβιστεί και να ανατρέψει το σκηνικό

07:32 4/3/2012 - Πηγή: Antinews

Χαμένες είναι οι μάχες που δεν δίνονται

Του Κώστα Ροδινού

Στην Ελλάδα πληρώσαμε ακριβά  την ανευθυνότητα των πολιτικών μας ηγετών. Πιο πρόσφατο παράδειγμα το 2009. Ο ελληνικός λαός έδωσε τεράστια πλειοψηφία σ΄ ένα πολιτικό που συνήθιζε να αποκαλεί «Γιωργάκη» και ο οποίος, σε περίοδο κρίσης,  κραύγαζε  «λεφτά υπάρχουν»!

Και όλοι αυτοί οι μεγαλοσχήμονες των ΜΜΕ,  που τώρα τον επικρίνουν,  δεν μπήκαν  στον κόπο να τον ρωτήσουν σοβαρά,  που θα βρεί τα

λεφτά! Αντίθετα, παρακολουθούσαν έκθαμβοι τις …..πρωτοποριακές πρωτοβουλίες του με  τα υβριδικά αυτοκίνητα, τις ανοιχτές συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, το ….νεωτερίζον στύλ των υπουργών με τα σακκίδια, τις στρατιές των ξένων συμβούλων, τα νέα …υπουργεία κλπ. Ακόμα και το Μνημόνιο, μας το εμφάνισαν ως μεγάλη επιτυχία  που θα έλυνε όλα μας τα προβλήματα!

 Ανέξοδος λαϊκισμός

Τα θυμήθηκα όλα αυτά για τρείς λόγους:

Πρώτον, γιατί οι ανέξοδες ευχάριστες υποσχέσεις  βοηθούν έναν πολιτικάντη να κερδίσει  εκλογές.  Όμως να κερδίσεις, όπως απεδείχθη το 2009, δεν είναι το πιο δύσκολο. Τα δύσκολα αρχίζουν, όταν ..βγάζει τα νύχια της η  πραγματικότητα.

Δεύτερον, ο ανέξοδος λαϊκισμός,  εκ του ασφαλούς,  εκπαιδεύει ένα λαό σ’ εύκολες λύσεις που απλώς μεταθέτουν τα προβλήματα. Θυμάστε τον κ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη με το μπλουζάκι «Η ΕΥΑΘ δεν πωλείται»; Στον Πειραιά να …αγωνίζεται να διώξει τους Κινέζους; Στην Αθήνα να …διαδηλώνει εναντίον  του ασφαλιστικού; Κάθε πρόβλημα που μεταθέτουμε αυξάνουμε το κόστος επίλυσής του. Τους λαϊκιστές δεν τους απασχολεί επειδή συνήθως  θα κληθούν  να το διαχειριστούν κάποιοι άλλοι! Ο μόνος ίσως που έπεσε θύμα του λαϊκισμού που καλλιέργησε ήταν ο κ. Παπανδρέου, αλλά ίσως είναι και ο μόνος που προκάλεσε τόσο πολύ…

Ένας άλλος λόγος αυτής της «βουτιάς»  στο πρόσφατο παρελθόν, είναι γιατί εσχάτως  περισσεύει πάλι ο λαϊκισμός. Θα γίνω συγκεκριμένος.

-Ο κ. Καρατζαφέρης  καταγγέλλει το Μνημόνιο ΙΙ, ενώ έκανε ότι μπορούσε για να μας πείσει για τη χρησιμότητα του Μνημονίου Ι,το οποίο επιδείνωσε την κρίση που βιώνουμε σήμερα. Καταφέρεται εναντίον της Κυβέρνησης Παπαδήμου στη συγκρότηση της οποίας επαίρονταν ότι συνέβαλε τα μέγιστα. Ποιά είναι η αλήθεια; Ο κ. Καρατζαφέρη αντελήφθη ότι η συμμετοχή σε μια κυβέρνηση, εκτός από τα υπουργεία έχει και ευθύνες. Και οι ευθύνες σημαίνουν κόστος! Πολιτικό και προσωπικό κόστος! Όταν έχεις μάθει να δημαγωγείς δεν αντέχεις τις ευθύνες!

-Η κ. Μπακογιάννη καταγγέλλει τα …παλιά κόμματα λές και η ίδια προήλθε απο παρενογέννηση! Για πάνω από είκοσι χρόνια είχε πρωταγωνιστικούς ρόλους στη Ν.Δ. και τώρα ανακάλυψε τις κρατικές επιχορηγήσεις! Μέχρι, το 2009 πίστευε στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις! Τώρα τις θεωρεί κατάρα και επιζητά τη …συνεργασία! Πρόκειται για ειρωνεία! Δεν μπόρεσε  να τα βρεί στη ΝΔ, αλλά θα συνεννοηθεί με τους τέως αντιπάλους της!

-Ο κ. Καστανίδης, εκ των στενοτέρων συνεργατών του κ. Παπανδρέου και εκ των μοιραίων εισηγητών  του δημοψηφίσματος, επιτίθεται εναντίον του ΠΑΣΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα