Η «Μενεγάκη» της Αριστεράς

Διαβάσαμε κάπου μια έξυπνη ατάκα. Ότι ο Παύλος Πολάκης, αυτός το... εξωτικό φρούτο από την Κρήτη που κάνει ότι είναι υπουργός είναι στην ουσία η «Άντζελα Δημητρίου» της Αριστεράς. Δηλαδή ένας χαριτωμένος λαϊκός άνθρωπος, της διπλανής πόρτας που μιλά όπως σκέφτεται, που δεν είναι «στημένος» στο λεγόμενο πολιτικώς ορθόν της χώρας.

Λέει ΧΙΒ τον ιό του AIDS αλλά έτσι γίνεται συμπαθής ή νομίζει ότι γίνεται. Λέει κόπι πάστε το copy paste και ξέρει ότι αυτό θα

παίξει παντού, θα τον τσακίσουν στα σχόλια, όμως, αυτός θα έχει κερδίσει τη δημοσιότητα που επιθυμεί.

Δηλαδή ενός λαϊκού παιδιού που έγινε γιατρός, έγινε δήμαρχος, είχε διπλά βιβλία για το καλό του τόπου και τελικά έγινε βουλευτής γιατί ως... λαϊκός ήρωας έπρεπε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην πατρίδα και μέσω της Βουλής.

Σα να φωνάζει στον ελληνικό λαό «είμαι ένας από εσάς, πολεμώ τη διαπλοκή, μάχομαι με τα βοθροκάναλα κι αν κάνω και κανένα λάθος είναι γιατί δεν είμαι... στημένος πολιτικός. Αυτά τα χαριτωμένα λάθη που παίζουν παντού, προκαλούν συζητήσεις και κάνουν διάσημο τον μαυροπουκαμισά. Θα λέγαμε ότι είναι... η «Μενεγάκη» της πολιτικής και της Αριστεράς. Όπως και η γνωστή τηλεπερσόνα έκανε καριέρα και έβγαλε εκατομμύρια πουλώντας αυτήν την επιτηδευμένη «αφέλειά» της.

Κάνει λάθη, αγνοεί (ή μήπως όχι) βασικές γνώσεις, κάνει γκάφες και ξεκαρδίζεται στα γέλια, αυτή η κοπέλα της διπλανής πόρτας, ασχέτως αν φορά ρούχα και κοσμήματα χιλιάδων ευρώ. Στην Ελλάδα της τηλεοπτικής δημοκρατίας κυριάρχησαν πρόσωπα όπως η Άντζελα Δημητρίου και η Μενεγάκη. Στην πολιτική του facebook και του twitter, ο Πολάκης κάνει ακριβώς το ίδιο. Λάθη που συγχωρούνται γιατί «είναι ένας από εμάς».

Αμ δεν είναι έτσι. Στημένος είναι και αυτός, όπως και η κυβέρνηση, γι' αυτόν τον κρατάνε. Είναι η φωνή του λαϊκού παιδιού, σαν τον Νίκο Ξανθόπουλο και τον Καζαντζίδη που τα βάζει με όλους γιατί αυτός βγήκε από τον κόσμο, δεν είναι κάποιας οικογένειας. Μήπως και ο ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς αυτό δεν πούλησε κι έγινε κυβέρνηση;

Μήπως και ο Τσίπρας αυτό δεν πουλάει, το παιδί της διπλανής πόρτας; Που θα έμοιαζε ο Πολάκης;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα