Η κατάσταση στο χώρο της Παιδείας είναι γελοία

Λίγες ώρες πριν την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων με την αγωνία των παιδιών στο κατακόρυφο, οι καθηγητές επιδίδονται σε «επαναστατική γυμναστική» παρά το γεγονός ότι 7 στους 10 Έλληνες δε θέλουν να γίνουν κινητοποιήσεις.

Πάνω από όλα, ακόμη και από τα αιτήματα των καθηγητών είναι η ψυχική ηρεμία των μαθητών, αλλά στην ΟΛΜΕ φαίνεται ότι δεν το έχουν καταλάβει ακόμη και συνεχίζουν να συντηρούν μια νοσηρή

κατάσταση.

Ειδικά μάλιστα όταν η επιστράτευση έχει τεθεί σε εφαρμογή κι επομένως είναι αδύνατο να μην πάνε στις θέσεις τους την Παρασκευή οι εκπαιδευτικοί. Από το μεσημέρι η ΟΛΜΕ συνεδριάζει για να αποφασίσει αν θα κάνει «αντίσταση» ή αν θα διεξάγει τις εξετάσεις χωρίς πρόβλημα.

Από την άλλη ρίχνει το μπαλάκι στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να τους καλύψουν με απεργίες, όμως, τα δύο συνδικαλιστικά όργανα έχουν αντιληφθεί ότι η κοινωνία δεν ανέχεται απεργίες στην πιο κρίσιμη στιγμή για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Βλέπουν ότι θα τους πάρουν με τις πέτρες οι χιλιάδες οικογένειες που αγωνιούν, κάτι που δεν αντιλαμβάνονται οι καθηγητές.

Δεν έχει κανένα νόημα να συνεχίζουν αυτό το παιχνίδι στην ΟΛΜΕ. Αν θέλουν να μη φύγουν με σκυμμένο το κεφάλι, ας κάνουν κανονικά τις εξετάσεις κι ας αποφασίσουν γενική απεργία στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς. Έτσι, θα έχουν το χρόνο να πουν στον κόσμο αν τα αιτήματά τους είναι δίκαια και δεν θα στρέψουν την κοινωνία εναντίον τους. Όμως, φαίνεται ότι επικρατούν ακραίες φωνές.

Αλλά σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση διαμηνύει ότι οι πανελλαδικές θα διεξαχθούν κανονικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα