Η... «φθινοπωρινή σύναξη των Καραμανλικών»

Μας ενημερώνει τηλεγράφημα του Αθηναϊκού πρακτορείου ότι περισσότερα από 1.500 άτομα παραβρέθηκαν σε τιμητική εκδήλωση για τη Μαριέττα Γιαννάκου που οργανώθηκε στη Λαμία, παρόντος και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. «Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Καραμανλής έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής κατά την άφιξή του, όπως επίσης και κατά την αποχώρησή του». Το τηλεγράφημα αφού αναφέρεται στην εκδήλωση και στις ομιλίες της κ. Γιαννάκου, του Κακλαμάνη, του Στυλιανίδη και άλλων παρευρισκόμενων και στο μήνυμα… συναίνεσης που έστειλαν

όλοι καταλήγει: «Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απέφυγε το οποιοδήποτε σχόλιο, ενώ με ένα χαμόγελο απαντούσε στις εκκλήσεις πολιτών για πιο ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή».

Αυτά γράφει το ΑΠΕ που είναι γνωστό πόσο… αντικειμενικό είναι και πόσο ανεξάρτητο. Που δεν παίρνει ποτέ γραμμή και εντολές από το «σύστημα Παππά». Μόνο ύμνους δεν έριξαν στο Πρακτορείο για την εκδήλωση η οποία χαρακτηρίστηκε η «φθινοπωρινή σύναξη των Καραμανλικών». Προς Θεού, δεν είναι αιχμή προς την κ. Γιαννάκου. Μια έντιμη, αξιοπρεπής και μαχήτρια πολιτικός που έχει την αμέριστη συμπάθεια όλων μας.

Όμως, μια εκδήλωση που διοργανώνεται από Καραμανλικούς για να τιμηθεί μια εν ζωή πολιτικός είναι μάλλον… προφάσεις εν αμαρτίαις. Χρησιμοποιούν το όνομα της κ. Γιαννάκου και πόσο πολύ θέλουν να την τιμήσουν προκειμένου να κάνουν φιέστες συναίνεσης, τη στιγμή που ο τόπος καίγεται.

Κάποιοι μάλιστα συνδύασαν την εκδήλωση αυτή με άλλη εκδήλωση στην Ξάνθη στην οποία μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς. Σε αντίθεση βεβαίως με τον «άφωνο» Καραμανλή ο Σαμαράς έκανε τα αυτονόητα. Επιτέθηκε στην κυβέρνηση που προκάλεσε τραγωδία στη χώρα. Υπερασπίστηκε το έργο του που ήδη έχει αρχίσει να αναγνωρίζεται από πολλούς και τέλος, σαν καλός στρατιώτης της παράταξης υπερασπίστηκε τον Μητσοτάκη και τον προέτρεψε να συνεχίσει να απαιτεί την απομάκρυνση του Τσίπρα μέσω ο εκλογών.

Αντιθέτως, στη Λαμία που παρεμπιπτόντως έχει καλά σουβλάκια όπως λένε οι καλοφαγάδες, ο κ. Καραμανλής συνέχισε στην ίδια γραμμή. Αμίλητος από το 2009, λες και έχει πάρει τον όρκο της σιωπής αφήνοντας βεβαίως άλλους να μιλάνε για τον ίδιο. Αλλά και τι να πουν, και ποιος τους ακούει τους διάφορους Στυλιανίδηδες, Κακλαμάνηδες και λοιπούς που το μόνο που κάνουν είναι να μιλούν για τον εαυτό τους και για την περίοδο Καραμανλή χωρίς ούτε ίχνος αυτοκριτικής για τα πεπραγμένα τους;

Αν τα έκαναν όλα τόσο καλά, στην οικονομία, την παιδεία, την υγεία, τη δημόσια τάξη τότε γιατί ο λαός έδωσε 45% σε έναν ανίκανο επειδή απλά ήταν γιος του Ανδρέα και εγγονός του Γ. Παπανδρέου; Αν η καραμανλική περίοδος ήταν η καλύτερη για τη χώρα τότε τι έφερε την οικονομική κατάρρευση από το 2009 και μετά; Έλεος δηλαδή με όλους αυτούς που μιλάνε εκ μέρους του πρώην πρωθυπουργού αλλά δε λένε τίποτε επί της ουσίας.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ανάγκη από συναίνεση, στο εσωτερικό της κι όχι σε σχέση με τον Τσίπρα. Πρώτα – πρώτα να εγκαταλείψει μια μερίδα της παράταξης τα παιχνίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Καμμένο και όλους αυτούς που διέλυσαν τη χώρα.

Δεύτερον να πάψουν να μιλάνε όλοι για… ευρύτερες συναινέσεις εννοώντας ότι πρέπει να συμμαχήσει η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μετά απ’ όσα έγιναν την τελευταία διετία.

Και τρίτον, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Καραμανλής πρέπει επιτέλους να παρέμβει. Είναι πολιτικό κεφάλαιο για τη ΝΔ και για τη χώρα αλλά κινδυνεύει να το εξαντλήσει δια της αφωνίας του. Πρέπει να μιλήσει και να πει ότι ουδέποτε στήριξε το σύστημα Τσίπρα και κυρίως ότι παραμένει πιστός στρατιώτης της παράταξης στη μάχη για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών.

Και κυρίως να μαζέψει τα «καραμανλόπαιδα» που βγαίνουν από εδώ κι από εκεί και πουλάνε δήθεν «εθνικό διάλογο και συνεννόηση».

Όταν θα γίνουν όλα αυτά μπορεί η ΝΔ να ηρεμήσει και να πάει στην τελική μάχη ενωμένη. Αλλιώς απλά θα γίνει διαχειρίστρια της πολυκατοικίας που καταρρέει.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα