Η διαμάχη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Πάνω από 30 υπολογίζονται οι βουλευτές που έχουν μέχρι στιγμής διαμηνύσει στο Μέγαρο Μαξίμου, πως δεν πρόκειται να δεχθούν καμία συμφωνία που ανατρέπει -έστω τα βασικά- του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η πλειοψηφία αυτών συσπειρώνεται γύρω από την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Οι βασικοί βουλευτές που κινούν τα νήματα αυτής της 30άδας είναι ο Αλέξης Μητρόπουλος, η Ραχήλ Μακρή, η Νίνα Κασσιμάτη, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

Οι λεγόμενοι και “περονικοί¨ βουλευτές μπορεί να μην διαθέτουν ισχυρά κομματικά ερείσματα, παρόλα αυτά έχουν καλές σχέσεις με τα Μέσα και σημαντική προβολή μέσα από αυτά, ενώ παράλληλα, συγκεντρώνουν εκείνον τον κόσμο που δεν ανήκε στον πάλαι ποτέ Συνασπισμό και στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 και μετά.

Στο πλαίσιο μάλιστα αυτό η κυβέρνηση έχει φροντίσει να εγκαταστήσει δικούς της πληροφοριοδότες στα πολιτικά τους γραφεία προκειμένου να έχει άμεση ενημέρωση για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν.

Κάτι που προφανώς ξέρουν από τα χρόνια τους στο σοβιετικό σχολείο.

Από την άλλη, την ομάδα αυτή πλαισιώνουν τα σκληροπυρηνικά στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, τα οποία έχουν στείλει το δικό τους τελεσίγραφο στην ομάδα Παππά, πως δε θα ανεχτούν οποιαδήποτε συμφωνία που δεν έχει μέσα μια μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ήδη μέσα από το iskra.gr σφυροκοπούν καθημερινά την όποια -μηδαμινή είναι αλήθεια- συνεννόηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους εταίρους.

Με βάση τις πληροφορίες μας, η Αριστερή Πλατφόρμα κατηγορεί το Νίκο Παππά πως “συμβούλεψε τον Πρωθυπουργό να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες στην αρχή της διακυβέρνησης” κάτι που έχει κοστίσει στον πολιτικό της χρόνο.

“Το παν στην πολιτική είναι η ανάληψη των πρωτοβουλιών, πριν καν καταλάβει ο αντίπαλος τι έχει συμβεί”, λένε χαρακτηριστικά στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας.

Προφανώς, το ιερατείο του Μεγάρου Μαξίμου, έχει σαφή γνώση αυτών των αντιδράσεων και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τις διαχειριστεί. Δεν ήταν καθόλου τυχαία εξάλλου η προειδοποίηση του Νίκου Παππά προς κάθε διαφωνούντα “πως θα κριθεί” η στάση του καθενός από τα πεπραγμένα του.

Είναι σε κάθε περίπτωση σαφές πως το Μέγαρο Μαξίμου έχει να παίξει το σκληρό του χαρτί, μέσω του Υπουργού Επικρατείας ο οποίος έχει δηλώσει με νόημα : “Όμως επειδή όλοι γνωριζόμαστε στο ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί από εμάς έχουμε κυβερνητική ευθύνη, και κρινόμαστε όχι από αυτά που θα πούμε εδώ, εκεί, σε ένα κομματικό όργανο ή σε ένα παράθυρο της τηλεόρασης από την τελική απόφαση. Και η συμφωνία η οποία θα έρθει στη Βουλή θα έχει την υπογραφή μας, την ψήφο μας ή την άρνηση της ψήφου μας. Εκεί λοιπόν νομίζω ότι άπαξ άπαντες θα κριθούμε και θα τεθούμε ενώπιον των δικών μας ευθυνών” έχει πει σε συνέντευξή του ο Νίκος Παππάς.

Η μάχη καθώς φαίνεται κορυφώνεται....

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα