Η Χρυσή Αυγή θέλει να γίνει … light και συστημική

Πριν από μερικές εβδομάδες, αμέσως μετά τη σύλληψη του αρχηγού και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, είχαμε γράψει εδώ στο antinews ότι κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν ένα νέο κόμμα, στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Μια… λάιτ Χρυσή Αυγή

η οποία θα επιχειρήσει να πάρει το μεγάλο υγιές κομμάτι των ψηφοφόρων της οργάνωσης που δεν έχει καμιά σχέση με το ναζισμό, τους φασίστες, τους «κυνηγούς» μεταναστών ή άλλων πολιτών, τη νύχτα και τα μπραβιλίκια.

Μια «κυριλέ» Χρυσή Αυγή που θα ενσωματώσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους από όλα τα κόμματα και θα ποντάρει στον «πατριωτισμό» καταγγέλλοντας το πολιτικό σύστημα, Αυτό το κόμμα, μάλιστα, έλεγαν οι πληροφορίες ότι το επιθυμούσαν επιχειρηματικοί κύκλοι αλλά και πολιτικοί του παρασκηνίου.

Δεν είχαμε φανταστεί ότι θα γίνουν οι δολοφονίες των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, ούτε φυσικά ότι το κομμάτι της οργάνωσης που είναι έξω από τα κάγκελα, θα μεταμορφωνόταν σε «Παναγίες». Ξαφνικά βλέπουμε μια διαφορετική Χρυσή Αυγή. Νομοταγής, που σέβεται τους δημοσιογράφους, δεν κάνει φασαρίες στη Βουλή ή αλλού και αρθρώνει διαφορετικής φύσης πολιτικό λόγο.

Ακόμη και η, όπως όλα δείχνουν, σκόπιμη παράδοση του βίντεο της επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο για δημοσιοποίηση, είχε διπλό σκοπό από τον Ηλία Κασιδιάρη και την παρέα του. Πρώτον να δείξει την αγριότητα των τρομοκρατών και συνειρμικά να γίνουν συγκρίσεις με τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, αυτά τουλάχιστον για τα οποία κατηγορείται. Και δεύτερον να καρπωθεί πολιτικά η οργάνωση από τη διπλή δολοφονία. Οι δημοσκοπήσεις που θα βγουν στο φως τις επόμενες ημέρες θα καταδείξουν μια τάση συσπείρωσης των μελών της Χρυσής Αυγής, αμέσως μετά τις δύο δολοφονίες.

Ο συνδυασμός της προσέλκυσης των συμπαθούντων τη Χρυσή Αυγή και της μεταμόρφωσης της οργάνωσης σε «συστημικό», θεσμικό ή εν πάση περιπτώσει «καθώς πρέπει» κόμμα είναι ο βασικός στόχος της ηγεσίας της. Θέλουν να ξαναφέρουν κοντά τους ψηφοφόρους και υποψήφιους ψηφοφόρους αλλά σε μια «λάιτ» εκδοχή της Χρυσής Αυγής.

Ουσιαστικά τα γεγονότα στο Νέο Ηράκλειο φαίνεται να επιταχύνουν τις εξελίξεις σχετικά με τη δημιουργία μιας πιο «καθαρής» Χρυσής Αυγής η οποία θα περάσει στην ελληνική κοινωνία ως κόμμα της δεξιάς, ως ένα πατριωτικό κόμμα που δεν έχει καμιά σχέση με το παρελθόν. Γι’ αυτό και ο κ. Κασιδιάρης αποκήρυξε το ναζισμό και τις επιθέσεις κατά των μεταναστών. Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν ιδιαίτερες προκλήσεις από τους Χρυσαυγίτες αλλά μόνο σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, ιδιαίτερα σε Σαμαρά και Δένδια, αλλά πάντα στο πλαίσιο της καθώς πρέπει συμπεριφοράς.

Θα δούμε το επόμενο διάστημα πολλές φορές να γίνεται καπήλευση των νεκρών από τη Χρυσή Αυγή.

Μπορεί, όμως, οι λύκοι να φορέσουν προβιά; Μπορούν να μεταμορφωθούν σε κάτι που δεν είναι;

Keywords
Τυχαία Θέματα