Η Αμέλια Έρχαρτ του 2014

Η Αμέλια Έρχαρτ θα πετάξει ξανά. Η σύγχρονη… εκδοχή της ονομάζεται Αμέλια Ρόουζ Έρχαρτ και εκτός από τη συνωνυμία, είναι πιλότος. Παρότι δεν έχει καμιά συγγένεια με την θρυλική αεροπόρο η οποία προσπάθησε να κάνει τον γύρο της Γης το 1937 αλλά εξαφανίστηκε, η σύγχρονη Έρχαρτ διακατέχεται από το ίδιο τολμηρό πνεύμα, το πάθος για πτήσεις και την επιθυμία να πετάξει σε όλο τον κόσμο.

Το φετινό καλοκαίρι, Αμέλια Ρόουζ Έρχαρτ θα πετάξει σε όλο τον κόσμο με ένα Pilatus PC-12 NG. Το «Amelia

Project» θα είναι ένας φόρος τιμής στην περίφημη απόπειρα του 1937, ενώ παράλληλα θα συγκεντρώσει χρήματα για το Fly With Amelia Foundation, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε από την Έρχαρτ και προσφέρει υποτροφίες και επιστημονικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η πτήση της σύγχρονης Αμέλια θα ξεκινήσει και θα καταλήξει στο Όκλαντ της Καλιφόρνια. Θα διαρκέσει 17 ημέρες και περιλαμβάνει 14 στάσεις, δέκα από τις οποίες είναι οι αρχικές θέσεις από την πρώτη απόπειρα πτήσης της Έρχαρτ το 1937. Μαζί με τον συγκυβερνήτη της αυτή τη φορά, τον έμπειρο εκπαιδευτή Theddy Spichtig, η Αμέλια θα αναμετρηθεί με τις καιρικές συνθήκες, τις αναταράξεις και μια φαινομενικά ατελείωτη θάλασσα, για περισσότερες από 100 ώρες κατά τη διάρκεια της πτήσης σε όλο τον κόσμο.

Το Pilatus PC-12 NG είναι ένα μονοκινητήριο ελικοφόρο αεροσκάφος με μια σειρά από περίπου 1.500 ναυτικά μίλια - ένα πολύ πιο προηγμένο αεροσκάφος από το Lockheed 10 Electra που χρησιμοποιήθηκε το 1937. Το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα, μεταξύ των οποίων δύο οθόνες πολλαπλών λειτουργιών και ένα σύστημα παρακολούθησης του κινητήρα. Ανάλογη υποστήριξη θα υπάρχει και στο έδαφος, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού πτήσης, της πλοήγησης, και της ενημέρωσης για τον καιρό.

Η πτήση της Αμέλια σε όλο τον κόσμο αναμένεται να είναι η πρώτη πτήση που θα περιλαμβάνει ένα live-stream από διάφορες κάμερες μέσα στο πιλοτήριο, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να παρακολουθούν την πτήση από οπουδήποτε. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την πτήση, καθώς θα υπάρχει ζωντανή ενημέρωση σε Facebook και Twitter από το αεροπλάνο.

http://aviation.about.com/od/Famous-Pilots/fl/Modern-Day-Amelia-Earhart-Set-to-Fly-Around-the-World.htm

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα