Η Άγκυρα ζητάει τώρα “απέλαση” (!) των δυο στρατιωτικών

16:16 5/3/2017 - Πηγή: Antinews

Είτε από άγνοια, είτε -το πιθανότερο- προσποιούμενες άγνοια, οι τουρκικές αρχές ζητούν από την Ελλάδα την “απέλαση” των δυο στρατιωτικών, οι οποίοι τελευταία παραδόθηκαν -συνοδεία δικηγόρου τους!- στην ελληνική Αστυνομία, και ζητούν άσυλο. Αυτό αναφέρεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην επιστολή που έστειλε στις 24 Φεβρουαρίου η Τουρκία, διά της διπλωματικής οδού (της πρεσβείας της στην Αθήνα), στις ελληνικές Αρχές.

Ειδικότερα, εκεί φέρονται να κάνουν λόγο για “απέλαση” (deportation)

και όχι για έκδοση, όπως ζητούσαν για τους οκτώ στρατιωτικούς που “πέταξαν” με το στρατιωτικό ελικόπτερό τους στην Αλεξανδρούπολη, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, και ζήτησαν άσυλο. Και, βέβαια, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι τουρκικές Αρχές ή η πρεσβεία στην Αθήνα δεν ξέρουν στοιχειωδώς ποια είναι η διαφορά μεταξύ της “απέλασης” και της “έκδοσης”. Πόσο μάλλον, όταν προφανώς γνωρίζουν ότι οι δυο κομάντος, τους οποίους η Τουρκία κατηγορεί για απόπειρα “δολοφονίας” του Ταγίπ Ερντογάν, παρουσιάστηκαν “διαβασμένοι” και καλά προετοιμασμένοι, αφού ήταν μαζί με τον δικηγόρο τους, στο αστυνομικό τμήμα.

Τώρα, δηλαδή, τι ζητάει η Τουρκία; Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος να τους κάνει πακέτο και να τους απελάσει; Ξέρει πολύ καλά ότι σε ευνομούμενα κράτη αυτά δεν γίνονται. Το πιθανότερο είναι ότι οι Τούρκοι αρμόδιοι επιδιώκουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, προφασιζόμενοι ότι, αφού οι δυο πέρασαν παράνομα τα σύνορα, δεν πρέπει να περάσουν από δίκη (όχι για το άσυλο, αλλά ούτε καν για την παράνομη είσοδο των συνόρων της χώρας μας), αλλά να τους στείλουν αμέσως πίσω στην Τουρκία. Πάντως, όλως παραδόξως, έως τώρα το θέμα των δυο κομάντος κρατιέται εκ μέρους της Τουρκίας και των Μέσων Ενημέρωσής της, σε σχετικά ήπιους τόνους. Αν και κάτι τέτοιο, ουδόλως σημαίνει ότι δεν θα ξαναγίνει η ίδια καπηλεία με την υπόθεση των 8, και δεν θα υπάρξουν οι σχετικές προκλήσεις.

Εκτός των δέκα στρατιωτικών (8+2), όπως πρόσφατα έγραφε το Antinews (Ο Ερντογάν στα κάγκελα και το ΝΑΤΟ κρατάει “φανάρι” στο Αιγαίο) στην Ελλάδα έχουν περάσει και τρεις υψηλόβαθμοι δικαστικοί, ενώ πέντε στρατιωτικοί ακόλουθοι της τουρκικής πρεσβείας και αξιωματικοί σε ΝΑΤΟϊκές υπηρεσίες στην Ελλάδα, “έκαναν φτερά” προς τη Δύση. Κοινό μυστικό είναι ότι πολλοί Τούρκοι αξιωματούχοι σε διάφορους κρατικούς τομείς, καθώς και στρατιωτικοί, έχουν περάσει στην Ελλάδα, και στη συνέχεια, είτε με νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, είτε με παράνομα, έφυγαν κυρίως για Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία και Σκανδιναβικές χώρες. Κάποιοι, μάλιστα, φέρονται να έφυγαν προς τις ΗΠΑ. Κάτι που, ως γνωστόν, είναι εξαιρετικά δύσκολο, δίχως το “πράσινο φως” από τις ίδιες τις ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, βέβαια, ο μεγαλύτερος αριθμός Τούρκων (και στρατιωτικών) που ζητούν άσυλο, δεν είναι στην Ελλάδα. Είναι στο Βέλγιο, όπου ξηλώθηκε σχεδόν ολόκληρη η τουρκική αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ. Είναι στη Γερμανία, όπου πάρα πολλοί Τούρκοι αξιωματικοί (40 γράφουν τα ΜΜΕ) υπηρετούσαν σε βάσεις του ΝΑΤΟ. Είναι στις ΗΠΑ, στην Ιταλία και σε πολλές άλλες χώρες. Μάλιστα, Τούρκοι αξιωματικοί που αρνούνται να επιστρέψουν στη χώρα τους, φέρονται να έχουν οργανωθεί μεταξύ τους, ενώ κάποιοι έχουν ανοίξει ιστοσελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου προβαίνουν σε εντονότατη κριτική προς τον Ερντογάν και κάνουν αρκετές αποκαλύψεις.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα