Γιατί ο Σαββίδης επιτίθεται στον Μητσοτάκη;

08:06 5/3/2017 - Πηγή: Antinews

Την προηγούμενη εβδομάδα μια είδηση η οποία «έπαιξε» σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης για… ευνόητους λόγους, ήρθε να ταράξει τα νερά στη Νέα Δημοκρατία. Σχεδόν έξι μήνες μετά ο Ιβάν Σαββίδης θυμήθηκε να στείλει εξώδικο στον Κυριάκο Μητσοτάκη στο οποίο ανέφερε:

Την 10.10.2016, στο πλαίσιο της ομιλίας σας ενώπιον της Ολομελείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τη διαφθορά και τη διαπλοκή μεταξύ Πολιτείας και Μ.Μ.Ε. –η οποία σημειωτέον μεταδόθηκε

ζωντανά από το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής- αναφερθήκατε μεταξύ άλλων και στο πρόσωπό μου κατά τρόπο ιδιαίτερα μειωτικό για το κύρος και την υπόστασή μου ως επιχειρηματία.

Ειδικότερα, επιχειρώντας να καταδείξετε ότι στην διαγωνιστική διαδικασία για την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών ενυπήρχαν στοιχεία διαπλοκής, θέσατε στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα σειρά ρητορικών ερωτημάτων που αφορούσαν στη συμμετοχή των διαγωνιζόμενων στην παραπάνω διαδικασία (κυρίως τον κ. Καλογρίτσα), ένα εκ των οποίων στόχευε στο δικό μου πρόσωπο, ως υποψηφίου μέσω της εταιρείας συμφερόντων μου DIMERA MEDIA INVESTEMENTS LTD.

Επρόκειτο συγκεκριμένα για το εξής ερώτημα (παρατίθεται αυτολεξεί): «Τέλος, σας φαίνεται λογικό, ο πρώτος επιλαχών, ο οποίος πήρε τη θέση του κυρίου Καλογρίτσα, να έχει δηλώσει δημόσια ότι ήταν λαγός και να έχει καταθέσει μηδενικές προσφορές στην τελευταία φάση του διαγωνισμού;». Αυτά ανέφερε το εξώδικο κι εμείς προσθέτουμε ακόμη ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε πει επί λέξει απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Σας φαίνεται λογικό ο επόμενος υπερθεματιστής να έχει δηλώσει λαγός; Επιχειρήσατε να χρηματοδοτήσετε το νέο τρίγωνο διαπλοκής. Θα έπρεπε να ντρέπεστε! Αν δεν είχαν γίνει οι αποκαλύψεις, δεν θα κάνατε τίποτα. Αν δεν παρουσιάσετε τα πόθεν έσχες θα είναι πράξη ενοχής δικής σας και του υπουργού σας».

Εκπληκτικό αλλά και τόσο περίεργο. Ο Ιβάν Σαββίδης θυμήθηκε τις «απαξιωτικές» δηλώσεις του Μητσοτάκη, τις οποίες έκανε στις 10 Οκτωβρίου και έστειλε εξώδικο.

Αλλά ας θυμηθούμε όλοι τι είχε πει ο Σαββίδης εξερχόμενος από τη Γενική Γραμματεία Τύπου μετά τον τριήμερο εγκλεισμό του για τις άδειες:

«Οι συμμετέχοντες απέδειξαν πως είναι έτοιμοι να πληρώσουν. Στεναχωρήθηκα που ο Αλαφούζος πλήρωσε λιγότερα απ’ όλους.

»Είπα, αν δεν μπορώ να πάρω εγώ την άδεια, θα κάνω τα πάντα για να πληρώσουν όσο περισσότερο γίνεται οι υπόλοιποι. Δεν είμαι χαμένος, κέρδισα. Τα ποσά ήταν εξωφρενικά.

»Στην τελευταία φάση κατέθεσα μηδενικό ποσό. Πλήρωσαν πάνω από 50 και 60 εκατομμύρια ευρώ για άδειες που υπολόγιζαν στα 3. Ήταν πρωτότυπη η διαδικασία αλλά οργανώθηκε με άσχημο τρόπο».

Αυτό δείχνει αφενός ότι Σαββίδης και Αλαφούζος τα είχαν σπάσει από τότε αλλά αποτελεί και ομολογία ότι λειτούργησε ως «λαγός», ακόμη κι αν ο ίδιος έπαιρνε άδεια.

Γιατί λοιπόν ξαφνικά ο «πόλεμος» που άνοιξε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ; Και γιατί αυτός ο πόλεμος ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ; Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι πολλοί είπαν πως ο Σαββίδης έχει στενές σχέσεις με την κυβέρνηση, αν όχι από παλιά, σίγουρα προσφάτως. Θυμηθείτε ότι μόλις πριν από μερικές εβδομάδες δύο υπουργοί, ο Τσακαλώτος και η Αχτσιόγλου, πήγαν στις σουίτες της Τούμπας για να δουν αγώνα του ΠΑΟΚ και είναι σίγουρο ότι θα εξηγούσαν στην υπουργό ότι αυτό που βλέπει είναι ποδόσφαιρο κι όχι… χόκεϊ επί χόρτου.

Πριν βγάλουμε συγκεκριμένα συμπεράσματα πρέπει να τονίσουμε τα εξής:

Ο Σαββίδης «παίζει» με τους Συριζαίους κι όχι μόνο. «Προξενητής» είναι ο Πάνος Καμμένος ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον «Ρώσο». Θυμόμαστε όλοι τις φωτογραφίες όλος καμάρι από το γάμο του γιου του Σαββίδη.

Εξαιρετικές είναι οι σχέσεις του επιχειρηματία με τον Απόστολο Τζιτζικώστα τον οποίον στήριξε στις εκλογές της ΝΔ στις οποίες… πάτωσε.

Στον στενό κύκλο του Σαββίδη έχει βεβαίως μπει ο πρώην γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος ο οποίος έχει απομακρυνθεί από το κόμμα επί Μητσοτάκη.

Σε αθλητικό επίπεδο ο Σαββίδης έχει σχέσεις οργής με τον Μαρινάκη, είναι σε σύγκρουση, αλλά ελεγχόμενη με τον Αλαφούζο και προσπαθεί να μπει στο ρουθούνι του Ολυμπιακού συνεχώς.

Τέλος, σε επίπεδο μίντια είναι γνωστή η επιθυμία του Σαββίδη να αποκτήσει το Mega και τον Πήγασο, με τις ευλογίες μάλιστα της κυβέρνησης Τσίπρα. Κι όπως αποκαλύψαμε πρόσφατα, έχει δημιουργηθεί ένα δίπολο θερμό, Μπόμπολας με Σαββίδη από τη μια και ο Αλαφούζος με Μαρινάκη από την άλλη, χωρίς απαραίτητα οι δύο τελευταίοι να είναι και μαζί.

Βάλτε όλα αυτά σε ένα μπλέντερ και μαζί την εφημερίδα – μαμούθ που σχεδιάζεται από τον Όμιλο Κουρτάκη, το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ επιχειρηματιών, με πρώτο χτύπημα στον Καλογρίτσα (θα ακολουθήσουν κι άλλα από άλλους).

Ίσως να καταλάβετε καλύτερα εσείς γιατί θυμήθηκε έξι μήνες μετά το εξώδικο ο Ιβάν Σαββίδης ο οποίος είναι σίγουρο ότι θέλει να γίνει ένας εκ των κυρίαρχων του παιχνιδιού στην επόμενη ημέρα της Ελλάδας.

Κι επειδή είναι πανέξυπνος παίζει σε δύο ταμπλό. Με ΣΥΡΙΖΑ, όσο αυτός υπάρχει, και με τα δεξιά της δεξιάς, όσο οι φήμες και τα σενάρια μιλούν για νέα κόμματα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα