Γιατί ο Κυριάκος δεν μπορεί να πάει κόντρα στον Τσίπρα

14:51 2/2/2017 - Πηγή: Antinews

Αυτό που βγήκε από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας αλλάζει στρατηγική όσο πιέζεται δημοσκοπικά και όσο η συσπείρωση στο κόμμα του είναι στα Τάρταρα. Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε με σφοδρότητα προσωπικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και ανάγκασε και τον δεύτερο να αφήσει, κάπως, τη λογική της χλιαρής αντιπολίτευσης και να αντεπιτεθεί σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Το κλίμα είναι σαφώς προεκλογικό

και όσο περνούν οι μέρες τόσο θα οξύνεται, τόσο μεταξύ πολιτικών αρχηγών όσο και με τους βουλευτές μεταξύ τους. Θα υπάρξουν πολλές εντάσεις και θα γίνουν πολλές συγκρούσεις σε σκηνικό ακραίας πόλωσης.

Ο Τσίπρας, μη έχοντας να αναδείξει κάποιο σπουδαίο έργο, πιεζόμενος από δανειστές και «δραχμιστές» κι έχοντας χάσει μεγάλο μέρος της πολιτικής του γοητείας (άκρατο λαϊκισμό το λένε κάποιοι) αποφάσισε να παίξει το τελευταίο του χαρτί προκειμένου να μαζέψει τους σκόρπιους οπαδούς της αριστεράς και του παλαιού ΠΑΣΟΚ που έχουν αρχίσει να απομακρύνονται.

Καθόλου τυχαίο δεν ήταν ότι στη Βουλή επέμεινε τόσο στον Κήρυκα Χανίων όσο και στην υπόθεση με την εμπλοκή της οικογένειας Μητσοτάκη με την Siemens.

Η αλήθεια είναι ότι ο Τσίπρας έχει ένα πλεονέκτημα σ' αυτό το πεδίο. Είναι σα να... κλέβει εκκλησία όταν αυτός εμφανίζεται ο αδιάφθορος, χωρίς διαπλοκές νέος απέναντι σε έναν γόνο πολιτικής οικογένειας που δεν έχει και την καλύτερη φήμη στην Ελλάδα. Ακόμη κι αν ο Κυριάκος είναι εξαιρετικός πολιτικός και δεν έχει καμιά σχέση με το παρελθόν, η οικογένεια θα τον κυνηγά και θα δίνει επιχειρήματα στον αντίπαλο για να του επιτίθεται.

Είναι η αχίλλειος πτέρνα του αρχηγού της ΝΔ και ο Τσίπρας το γνωρίζει καλά. Θα μιλά συνεχώς από εδώ και στο εξής για τα τηλεφωνικά κέντρα της Siemens και τους λεμονοστίφτες, θα μιλά για τα δάνεια του «Κήρυκα» ή για την οικογένεια Μητσοτάκη και τη δράση της όλα αυτά τα χρόνια. Και ο Κυριάκος θα είναι σε θέση άμυνας, κάτι που το ξέρει αυτό το Μαξίμου. Στη Βουλή χθες π.χ. ο Τσίπρας μιλούσε για τη Siemens και για θαλασσοδάνεια και ο Μητσοτάκης του απαντούσε αόριστα ότι στήνει νέο κράτος διαπλοκής. Και είτε δεν έχει στοιχεία είτε δεν τολμά, δεν κατέθεσε διευθύνσεις και ονόματα για τη διαπλοκή αυτή που στηρίζει τον Τσίπρα.

Δεν είπε π.χ. «ο τάδε επιχειρηματίας χρηματοδοτεί τον ΣΥΡΙΖΑ» ή ότι «πίσω από την off shore της Αυγής βρίσκεται ο συγκεκριμένος φίλος των κορυφαίων στελεχών του κόμματος που μπήκε εκεί για να ξεπλένει χρήμα».

Είτε λόγω ιδιοσυγκρασίας, είτε επειδή τα στοιχεία είναι φτωχά, ο Κυριάκος δεν μπορεί να πάει κόντρα στον Τσίπρα που του «χτυπάει» παλαιές αμαρτίες. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα κι όσο θα πλησιάζουμε σε εκλογές τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύει την στρατηγική αυτή που λέει «θα τσακίσουμε την... επάρατη Δεξιά, θα ξεμπροστιάσουμε την διαπλεκόμενη οικογένεια Μητσοτάκη». Περσινά ξινά σταφύλια, θα πουν πολύ κι έτσι είναι. Αλλά ο πνιγμένος Αλέξης από κάπου πρέπει να πιαστεί και η οικογενειακή... παράδοση Μητσοτάκη προσφέρεται, είναι εύκολος στόχος.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα