Eμφύλιος στην κυβέρνηση

08:10 2/2/2017 - Πηγή: Antinews

To πρωί της Τετάρτης ο Νίκος Βούτσης μίλησε στον Σκάι για όλα τα θέματα. Αναφερόμενος στην επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου με την οποία επιβεβαίωνε την αποτυχία του στην υλοποίηση του προγράμματος, ο πρόεδρος της Βουλής ερωτώμενος για την παραδοχή ότι έχει υλοποιηθεί μόνο το 30% με 35% είπε «ρωτήστε τον κ. Τσακαλώτο. Αυτά που περιλαμβάνονται στη συμφωνία του καλοκαιριού έχουν κλείσει» δήλωσε ο κ. Βούτσης, και εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος ότι συμφωνία έως τις 20 Φεβρουαρίου είναι εφικτή.

Πολύ δεν κατάλαβαν ότι υπήρχε

αιχμή στα λεγόμενά του και μια σαφής δυσφορία για τον υπουργό Οικονομικών που αποκάλυψε την ανικανότητα της κυβέρνησης.

Μέχρι που ήρθε το βράδυ και στη Βουλή υπήρξε επεισόδιο μεταξύ των δύο… συντρόφων. Μετά την ομιλία Μητσοτάκη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε τον λόγο για να απαντήσει.

Ο πρόεδρος της Βουλής, επικαλούμενος τον κανονισμό, αρνήθηκε να του δώσει τον λόγο καθώς επέκειτο η ομιλία του πρωθυπουργού. Τότε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανώς εκνευρισμένος από τα όσα είχε ακούσει από τον πρόεδρο της ΝΔ, όταν του αρνήθηκε -ακόμα και επί προσωπικού- τον λόγο ο Νίκος Βούτσης, εξερράγη, αποκαλώντας «απαράδεκτο» τον πρόεδρο της Βουλής. «Παρακαλώ πολύ να είστε ήρεμοι και όταν εκφράζεστε προς το προεδρείο, εκφράσεις όπως ''απαράδεκτοι'' είναι εκτός τόπου και χρόνου», είπε αυστηρά ο κ. Βούτσης. Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας, που είχε ανέβει ήδη στο βήμα, αρχικά προσπάθησε να ηρεμήσει όσους αντιδρούσαν από τα έδρανα λέγοντας «Καθίστε κάτω» και στη συνέχεια ακούστηκε να λέει- προφανώς απευθυνόμενος στον κ. Βούτση- «Έλα ρε Νίκο».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κυβέρνηση πνέουν μένεα κατά του Ευκλ. Τσακαλώτου για την επιστολή που δημοσιοποιήθηκε και γι’ αυτό όλη η συμπεριφορά εναντίον του. Προχθές το Μαξίμου υποχρεώθηκε να παραδεχθεί την αποτυχία του υπουργού του, όμως, χθες, θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, έκανε διαρροή για όσα λέγονται. Εκεί είπε ότι είναι κακοπροαίρετες οι κριτικές για το πρόγραμμα που έχει υλοποιηθεί κατά το 1/3. Είναι τέτοια η σύγχυσή τους που λίγες ώρες πριν από το Μαξίμου είχαν παραδεχθεί ότι έχει υλοποιηθεί μόλις ένα 30%-35%.

Η ουσία είναι ότι η γκάφα(;) Τσακαλώτου με την επιστολή έδωσε στους δανειστές τον άσο που ήθελαν στις διαπραγματεύσεις.

Από την άλλη φημολογείται επίσης ότι στην κυβέρνηση υπάρχουν δύο τάσεις που συγκρούονται. Η μία λέει να υπάρξει συμβιβασμός με την τρόικα και η άλλη να αντισταθεί και να πάει σε ρήξη. Κάπου εκεί «κολλάει» η ρήξη Βούτση με Τσακαλώτο καθώς λέγεται ότι ο υπουργός Οικονομικών θυμήθηκε ότι είναι και «αρχηγός» της εσωκομματικής αντιπολίτευσης των «53» και δεν μπορεί να… καταπιεί αμάσητα τα νέα μέτρα που ζητούν οι δανειστές.

Στην πιο κρίσιμη στιγμή υπάρχει εμφύλιος στην κυβέρνηση και γίνονται θέαμα στη Βουλή. Τι άλλο να πούμε γι’ αυτούς που κρατάνε τις τύχες της χώρας στα χέρια τους.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα